Een professioneel cv voorbeeld voor Zorgmanager

Heb je de perfecte vacature gevonden voor de functie van een zorgmanager? Wil je bij het solliciteren indruk maken met je cv?

In dit artikel delen we alle tips voor het maken van een goed cv voor een manager in de gezondheidszorg. Daarbij geven we handige voorbeelden van zaken die slim zijn om te vermelden.

Waar moet je precies op letten als je gaan solliciteren als manager in de zorg? Lees verder om te leren wat je moet doen om op te vallen, zodat jij zeker een uitnodiging krijgt voor een gesprek. 

Wat doet een zorgmanager?

In de gezondheidszorg heeft de manager een leidinggevende rol binnen een afdeling, of overziet verschillende afdelingen of zorginstellingen.

Vaak is de manager een ervaren zorgmedewerker die is doorgegroeid naar een leidinggevende functie.

Hoe maak je een cv als leidinggevende in de zorg?

Bekijk onze gids voor het perfecte cv als je voor het eerst aan de slag gaat met een cv.

Heb je al een cv, maar wil je het een opfrisser geven? Of maak je voor het eerste de stap naar een functie als leidinggevende in de gezondheidszorg? Je kunt ook je cv updaten voor deze sollicitatie.

Hieronder vertellen we alles wat zeker op je cv moet staan als je gaat solliciteren als zorgmanager.

Werkervaring

Voor een manager in de gezondheidszorg is het belangrijk om relevante werkervaring te hebben, zowel in de zorg als in leidinggevende rollen. Als je solliciteert bij een instelling met een bepaalde specialisatie, vermeld dan zeker relevante ervaring in die richting.

Denk goed na over vaardigheden die passen bij de functie en worden gevraagd in de vacature:

  • Leidinggeven aan teams kan in verschillende vormen relevant zijn. Benoem alles wat te maken heeft met het aansturen van groepen.
  • Je bent stressbestendig: toon aan dat je goed functioneert onder druk door eerdere uitdagende functies.
  • Als manager moet je alle medewerkers feedback geven en motiveren. Door de toenemende druk op de zorg is dit laatste vaak een belangrijk aandachtspunt.

Ook deze werkervaring kan relevant zijn als zorgmanager:

  • Je hebt in eerdere banen ervaring opgedaan met dossiers bijhouden.
  • Jij houdt oog op de inventaris en onderhoud van apparatuur.
  • Elke ervaring met organiseren en plannen is meegenomen. Ben je actief binnen een vereniging geweest? Plan altijd jij alle activiteiten? Vermeld het waar mogelijk.

Opleidingen

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen willen graag bekwaam personeel. Daarom is het belangrijk om prominent je opleidingen op je cv te zetten.

Voor een manager in de gezondheidszorg wordt vaak gevraagd om iemand met een WO-opleiding en een aantal jaren werkervaring. Denk daarbij aan een universitaire Bachelor in Gezondheidswetenschappen of een zorggebied zoals Psychologie. Er bestaan ook WO Masters Zorgmanagement.

Als je een Hbo-diploma hebt en genoeg ervaring op de werkvloer, kun je door middel van promoties ook zorgmanager worden. Met cursussen en trainingen of interne opleidingen bekwaam jij je verder. Vermeld deze dus zeker ook op je cv.

Persoonlijk profiel

Op een cv schrijf je een persoonlijk profiel om jezelf voor te stellen. Zeker als manager zijn jouw persoonlijke eigenschappen heel belangrijk. Ben jij daadkrachtig en een natuurlijke leider? Laat het spreken uit je tekst.

Door middel van personal branding onderscheid je je van andere kandidaten. Vergeet ook niet om een pakkende cv-titel te bedenken.

Vaak staat er in de vacature vermeld wat voor iemand ze zoeken. Je kunt ook andere vacatures in de zorg analyseren op wat de meest gezochte persoonlijke kenmerken zijn. Neem deze op in jouw persoonlijk profiel.

Belangrijkste vaardigheden

Als manager in de gezondheidszorg heb je de juiste competenties en vaardigheden nodig. Jij overtuigt de lezer dat je die hebt door ze duidelijk op je cv uit te lichten.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden waar een zorginstelling naar zoekt in een leidinggevende?

  • Communicatie: jij bent de spil tussen veel verschillende mensen. Communicatieve vaardigheden zijn voor een leidinggevende in de zorg onmisbaar.
  • Natuurlijk overwicht: anderen luisteren naar wat jij te zeggen hebt, je kunt streng zijn als het moet, maar je kunt ook collega’s overtuigen een meenemen in jouw verhaal.
  • Integriteit: jij kunt verantwoordelijk omgaan met vertrouwelijke informatie.
  • Overzicht houden: een belangrijke taak is het overzien en vooruitzien. Je kunt meerdere projecten tegelijk aan die allemaal vragen om jouw aandacht.

Vergeet ook niet om je vaardigheden op je Linkedin profiel toe te voegen en anderen te vragen om die te onderschrijven. Zo laat je zien dat jij de persoon bent met de juiste ervaring en competenties.

Overige zaken

Je laat daarnaast meer van je persoonlijkheid zien door je hobby’s en interesses. Maak een kort lijstje op je cv van vrijetijdsbestedingen die relevant kunnen zijn voor je functie als manager of in de zorgsector.

Benoem ook eventueel vrijwilligerswerk op je cv, daarmee laat je zien wat jij belangrijk vindt en dat je een betrokken, bevlogen persoon bent.

Cv voorbeelden Zorg

Bekijk nog meer professionele cv voorbeelden in de zorg:

Cv template

De inhoud komt het beste naar voren door een mooie opmaak van je cv.

Dat is vrij gemakkelijk maar je moet wel weten waar je rekening mee moet houden.

Hou in gedachten dat een recruiter in slechts 7,4 sec een goed beeld van jou moet krijgen.

Met een professionele cv template zorg je er voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk mooie cv templates waarmee je wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als zorgmanager.

Bijkomend voordeel is dat je snel een gratis cv kunt maken.

Sollicitatiebrief Zorgmanager

Lees ook hoe je een sollicitatiebrief voor Zorgmanager schrijft.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?