Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Teamleider

sollicitatiebrief teamleider

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een sollicitatiebrief als teamleider? Een aansprekende brief zorgt ervoor dat jij opvalt en op gesprek mag komen.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een motivatiebrief als teamleider, manager of leidinggevende. Maak de brief eigen met jouw werkervaring en vaardigheden en pas hem aan op de vacature waar je op reageert. Succes met schrijven!

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Wat doet een Teamleider?

Een teamleider heeft de leiding over een afdeling en moet dus goed kunnen leidinggeven. Daarnaast heb je taken met meer verantwoordelijkheid dan de medewerkers die je aanstuurt.

Deze werkzaamheden hangen af van de sector waar je in werkt. Onderstaande brief is een sollicitatie voor een functie als teamleider in de IT. Breng jouw expertise in de sector waarin je solliciteert over, naast je leiderschapskwaliteiten.

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Teamleider

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Via mijn oud-collega [gezamenlijke kennis] werd ik gewezen op de openstaande vacature voor een teamleider op uw afdeling IT. Na jaren ervaring als senior developer zou ik graag de stap maken naar een functie met meer verantwoordelijkheden, waarbij ik anderen kan begeleiden en motiveren.

Door mijn eigen ervaringen in deze sector als lead developer heb ik veel geleerd op het gebied van motivatie en coachen. Na het vmbo ben ik via het Mbo en een reeks leer-werktrajecten opgeklommen naar senior developer en uiteindelijk naar lead developer. In mijn vrije tijd leerde ik steeds bij en op het werk greep ik elke kans aan om trainingen en cursussen te volgen.

Zo kwam het dat ik twee jaar geleden een cursus tot Scrum Master volgde en verliefd raakte op de methode. Helaas was er in mijn functie weinig ruimte om mijn opgedane kennis echt in de praktijk te brengen. Ik raakte dus erg enthousiast toen ik las dat u in uw vacature aangeeft deze werkmethode te gebruiken. 

Zoals u kunt zien op mijn cv in de bijlage, heb ik wel op andere plekken ervaring opgedaan met leidinggeven. Zo was ik teamleider in een supermarkt en in mijn vrije tijd gaf ik jarenlang leiding bij de scouting. Ik zou mezelf omschrijven als een sociaal persoon die graag de sfeer erin houdt op de werkvloer, maar ook serieus en streng kan zijn als het moet.

Ik kom graag een keer persoonlijk kennismaken en meer vertellen over mijn motivatie en ervaring. 

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere voorbeelden van goede sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrieven schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids voor het schrijven van een sollicitatiebrief gemaakt. Let op de opbouw van je motivatiebrief en op professioneel taalgebruik.

Een sterke openingszin

Wist je dat recruiters binnen een paar seconden besluiten of jouw brief de moeite waard is? Daarom wil je een goede openingszin. Gebruik onze voorbeelden van effectieve openingszinnen ter inspiratie en maak het persoonlijk.

Een goede afsluiter

Niet alleen een goede openingszin is belangrijk, ook een opvallende slotzin is onmisbaar. Zorg ervoor dat je brief uitnodigt tot een gesprek, zodat je in het echt kunt laten zien dat jij de teamleider bent die ze zoeken.

Cv voorbeeld Teamleider

We hebben een gratis voorbeeld van een cv voor een teamleider.

Mooie cv template nodig?