Salaris: wat moet ik verdienen?

Ook zo benieuwd wat je hoort te verdienen? Wat is een normaal salaris? Het liefste zou je de salarissen willen weten van al je (toekomstige) collega’s. Tot die tijd, lees dit artikel en doe er je voordeel mee.

Wat zou ik moeten verdienen? Iedereen vraagt het zich weleens af.

Maar wat moet je doen om erachter te komen?

Bekijk sites met salariswijzers

De salarissen lopen enigszins uiteen op onderstaande sites, maar het geeft een aardig idee:

Praat met mensen uit de sector

Probeer mensen te benaderen die in dezelfde sector zitten om subtiel te achterhalen wat zij verdienen. De meeste mensen zijn niet zo snel bereid om te vertellen wat ze op dit moment verdienen, dus vraag naar wat ze verdienden in het verleden.

Contacteer recruiters

Wie kent de markt waarin je werkt beter dan degenen die hier professioneel mee bezig zijn? Salaris is het belangrijkste argument waarom mensen van baan verwisselen en waarmee head hunters mensen proberen te werven. Als iemand het weet zijn zij het wel.

Bekijk soortgelijke vacatures

Op veel vacatures wordt vermeld wat de verdiensten zijn. Door vergelijkbare vacatures te scannen, krijgt je een beter beeld van wat reƫel is voor de baan waar je naar op zoek bent.

Houd rekening met markt en geografie

Als je als adviseur aan de slag wil, hou er dan rekening mee dat er per sector en gebied grote verschillen bestaan tussen salarissen voor vergelijkbare functies. Iemand die werkt voor de gemeente Groningen verdient een stuk minder dan iemand in een vergelijkbare functie bij Unilever.

Gratis Professioneel CV nodig?

Maak een onweerstaanbaar CV in 3 simpele stappen!

Gratis CV templates >>