Voorbeeld sollicitatiebrief voor een manager in de gezondheidszorg

sollicitatiebrief zorgmanager

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief als manager in de zorg of als teamleider?

Een aansprekende motivatiebrief zorgt ervoor dat jij opvalt en wordt uitgenodigd voor een gesprek. Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een motivatiebrief als zorgmanager. Maak het jouw brief met je eigen werkervaring, vaardigheden en jouw verhaal.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Succes met schrijven!

Wat doet een zorgmanager?

In de gezondheidszorg heeft de manager een leidinggevende rol. Dat kan binnen één eigen afdeling zijn, maar de zorgmanager kan ook meerdere afdelingen of zorginstellingen overzien.

Vaak is de manager een ervaren zorgmedewerker die is doorgegroeid naar een leidinggevende functie.

Breng jouw expertise in de zorg over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn als manager.

Voorbeeld sollicitatiebrief manager gezondheidszorg

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Via mijn oud-collega [gezamenlijke kennis] werd ik gewezen op de openstaande vacature voor een leidinggevende bij [naam zorginstelling]. Na jarenlang met veel plezier voor mijn huidige werkgever gewerkt te hebben, neem ik daar afscheid om nieuwe kansen aan te grijpen. 

Na 5 jaar ervaring als leidinggevende van mijn eigen afdeling [naam afdeling], is mijn ambitie het managen van meerdere afdelingen tegelijk. Ik hou van verbinden en kan goed overzicht houden en vooruitkijken. Daarom denk ik dat op een hoger niveau leiden voor mij weggelegd is.

In [jaar] rondde ik mijn studie Gezondheidswetenschappen af met een bijzondere interesse in de organisatorische kant van de zorg. In de loop van mijn carrière heb ik me steeds gericht op het verbeteren van protocollen en processen in de zorg. Het aansturen van de juiste mensen is daarbij een vereiste. In mijn huidige functie heb ik verschillende trainingen gevolgd om een sterk team te kunnen vormen die weten wat er van ze verwacht wordt. Mijn ervaring is dat als dit helder is en het team gemotiveerd dan kun je ze ook de nodige vrijheid geven in hun werk wat weer positief uitpakt.

In de vacature geeft u aan dat de nieuwe manager een aantal veranderingsprocessen in gang zal zetten. Ik zou graag aan de slag gaan met alle stakeholders om dit in goede banen te leiden, met oog voor iedereen in de organisatie. Door mijn ervaringen en vaardigheden ben ik ervan overtuigd dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren als leidinggevende én collega.

In de bijlage vindt u mijn cv. Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over mijn motivatie, kennis en ervaring? Dan kom ik graag een keer kennismaken.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Een sterke openingszin

Wist je dat een recruiter binnen een paar seconden besluit of jouw brief de moeite waard is? Daarom is een goede openingszin onmisbaar.

Verwijs naar het eerdere telefonische contact dat je hebt gehad over naar een wederzijdse kennis.

Bekijk alle tips voor een perfecte openingszin. Of gebruik voorbeelden van effectieve openingszinnen.

Een goede afsluiter

Niet alleen een goede openingszin, ook een opvallende afsluiter is belangrijk. Zorg ervoor dat je brief uitnodigt tot een gesprek.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Vertel bijvoorbeeld dat je graag een keer komt kennismaken op de afdeling.

We hebben voorbeelden voor je verzameld om je op weg te helpen naar de perfecte slotzin.

Cv voorbeeld manager in de gezondheidszorg

Je cv is belangrijker dan je brief. Besteed hier dus voldoende aandacht aan. Om je te helpen hebben we een cv voorbeeld voor een manager in de zorg gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?