Professioneel cv voorbeeld Diëtist of Voedingsdeskundige

cv diëtist

Heb je een mooie vacature voor de functie van diëtist of voedingsdeskundige gevonden? Dan is het tijd om je cv onder het stof vandaan te halen en op te poetsen.

Het is altijd fijn om een goed voorbeeld van een cv te hebben om op basis daarvan je eigen cv te maken.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Vandaar dat we de beste tips op een rij hebben gezet om een succesvol cv te maken als diëtist aan de hand van handige voorbeelden.

Wat doet een Diëtist?

Een diëtist (voedingsdeskundige) gaat met je in gesprek om een persoonlijk voedingsadvies neer te zetten. Dat begint met een intakegesprek waarin je vragen beantwoord. Dit gaat over je inname van eten en drinken, thuissituatie en eventuele medicatie.

Vervolgens ga je met een diëtist kijken naar je huidige gezondheid en stel je een toekomstdoel. De diëtist stelt daarna een plan samen waar de cliënt zich aan dient te houden. Dit alles ten goede van de gezondheid van de cliënt. Een diëtist werkt vaak in een ziekenhuis, verpleeghuis, sportschool of in een eigen praktijk.

Hoe maak je een cv als Diëtist?

Door heel het land zijn er vacatures voor diëtisten verkrijgbaar. Aan de ene kant gaan steeds meer mensen intensief sporten, maar aan de andere kant stijgt obesitas ook flink. Aardig uiteenlopende situaties waarin mensen een goede diëtist kunnen gebruiken. Laat op je cv zien hoe goed jij als diëtist bent.

Wie weet heb je nog helemaal geen cv en moet je nog vanaf scratch beginnen.

Geen probleem, want hier vertellen we je alles over de opbouw van je cv voor de functie van diëtist.

Je vertelt over je werkervaring, behaalde opleiding(en) en cursus(sen). Noteer ze in omgekeerd chronologisch volgorde, waardoor je meest recente ervaringen bovenaan staan.

Bekijk onderstaande praktische voorbeelden.

Werkervaring

Als diëtist is het van belang om de juiste werkervaring op je cv te hebben staan. Het helpt daarbij om te benadrukken dat je de volgende vaardigheden beheerst:

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.
  • Communicatieve vaardigheden. Jij bent goed in het luisteren naar wat de cliënt tegen je zegt of precies bedoelt. Welke vragen stellen ze en en welk doel willen ze behalen?
  • Empathisch vermogen. Jij weet hoe je je inleeft in je cliënt. Hoe voelt deze persoon zich daadwerkelijk en waar komt dat door?

Ook ben je goed in het:

  • Bedenken van strategieën. Op basis van alle verkregen informatie en een doel voor ogen, weet jij een passende strategie te bedenken om dat doel te behalen.
  • Knopen doorhakken. Je hakt de knoop door en biedt de cliënt een passende oplossing in de vorm van een voedings- en / of sportplan.

Opleidingen

Om diëtist te worden dien je een bachelor (voeding en) diëtiek te volgen. Dit is een vier jaar durende opleiding. Na het behalen van je diploma, word je ingeschreven in het onafhankelijk Kwaliteitsregister Paramedici. Ga je eerst een mbo-studie doen om later je bachelor te behalen? Kies dan voor een passende opleiding, zoals sport en bewegen. Daarmee is je doorstroming later makkelijker.

Je opleidingen op je cv noteer je in omgekeerd chronologische volgorde. Noteer je gewerkte jaren in maanden en jaartallen.

Benadruk ook eventuele belangrijke projecten of stages die je hebt gelopen.

Persoonlijk profiel

Op je cv is het erg belangrijk dat je een krachtig persoonlijk profiel neerzet. Wat voeg jij toe aan de organisatie en het team als diëtist?

Denk eens goed over jezelf na. Welke eigenschappen vind je sterk bij jezelf en wat vragen ze precies bij de openstaande vacature? Hiermee vergroot je je kans om aangenomen te worden.

Belangrijkste vaardigheden diëtist

Als diëtist helpt het om bepaalde vaardigheden onder de knie te hebben. Hoe meer van je vaardigheden overeenkomen met de vraag, hoe groter de kans is op een uitnodiging.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een diëtist:

  • Analyseren: je cliënten komen regelmatig langs. Houd goed bij of ze zich ook aan de geplande strategie houden of ontdek waar het knelpunt zit.
  • Innovatief: doordat je je telkens bijspijkert over voeding en diëtiek, ben je op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. Probeer eens iets nieuws en prikkel je cliënten.
  • Communicatief: je weet hoe je iemand prikkelt en met de juiste taal tot actie omzet.

Lay-out cv

Gebruik een overzichtelijke lay-out van je cv. Houd daarbij vast aan een duidelijke tijdlijn binnen je uitgevoerde werkzaamheden en opleidingen.

Zorg er wel voor dat je cv opvalt. Een recruiter kijkt gemiddeld zo’n 7,4 seconden naar jouw cv.

En zorg ervoor dat je cv scanbaar is. Gebruik daarvoor:

  • Bullet points: som je informatie kort en krachtig op
  • Uitlijning: zorg dat je cv keurig uitgelijnd is
  • Duidelijk lettertype: de standaard cv lettertypes bestaan niet voor niets

Bekijk deze gratis cv templates om alvast een snelle start te maken.

Meer cv voorbeelden zorg

Als je een cv maakt voor de zorg, bekijk dan ook de volgende professionele cv voorbeelden in de zorg:

Sollicitatiebrief Diëtist

Je motivatie voor de openstaande functie omschrijf je in een sterke sollicitatiebrief.

We hebben een professioneel voorbeeld sollicitatiebrief voor een diëtist voor je gemaakt ter inspiratie.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

 

Mooie cv template nodig?