Professioneel cv voorbeeld Bedrijfsleider

cv bedrijfsleider

Ben je bedrijfsleider of ben je op het punt beland in je carrière dat je graag wil doorstromen naar een functie als bedrijfsleider?

Dan vertellen we je in dit artikel wat er in je cv moet staan en waar hr-managers en recruiters op letten bij het werven van een nieuwe bedrijfsleider, store manager of vestigingsmanager.

Inclusief handige tips en voorbeelden.

Wat doet een Bedrijfsleider?

Een bedrijfsleider is iemand die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding binnen het bedrijf. Het is een veelomvattende functie. Je wordt aangenomen om de dagelijkse operatie in goede banen te leiden en bent verantwoordelijk voor het behalen van omzetdoelstellingen. Daarnaast ben je het visitekaartje van het bedrijf en moet je zorgdragen voor een positieve teamspirit en klantgerichtheid.

Lijkt dit je een leuke functie? Ben jij een goede leidinggevende? Of ben je al bedrijfsleider en wil je graag bij een ander bedrijf dezelfde functie vervullen? Lees snel verder.

Hoe maak je een cv als Bedrijfsleider?

Het is tegenwoordig eenvoudig om een gratis cv te maken.

Maak daar slim gebruik van en vul je cv met een sterke en overtuigende inhoud.

Hieronder bespreken we de meest belangrijke onderdelen van een professioneel cv voor de functie van bedrijfsleider.

Werkervaring

Als je wilt solliciteren op een baan als bedrijfsleider, store manager of vestigingsmanager dan is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je al relevante werkervaring hebt in deze functie óf dat je werkervaring zodanig is opgebouwd, dat je kunt laten zien dat een functie als bedrijfsleider voor jou een logische volgende stap zou zijn.

De volgende eisen zien we vaak terug in vacatures:

 • Relevante werkervaring in het vakgebied.
 • Ervaring met het aansturen van teams.
 • Ervaring met het behalen van targets en andere omzetdoelstellingen.

Daarnaast krijg je bij veel bedrijven in de rol van bedrijfsleider te maken met personeelsplanning en inkoop.

Bekijk hier enkele vacatures van (algemeen) bedrijfsleider om een idee te krijgen van de werkervaring die gevraagd wordt.

 • Plaats de werkervaring op je cv in omgekeerd chronologische volgorde
 • Benoem de resultaten die je hebt behaald in plaats van verantwoordelijkheden
 • Som alles op in lijstjes met bullets zodat je cv makkelijk te scannen is

Opleidingen

Er zijn geen specifieke opleidingen te noemen voor de functie van een algemeen bedrijfsleider. Het is belangrijk dat je inzicht hebt in het vakgebied, het bedrijf en alles wat komt kijken bij de dagelijkse gang van zaken.

Daarom wordt er veel gevraagd naar mbo+ of hbo werk- en denkniveau of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring.

Het is slim om relevante opleidingen op je cv prominent te vermelden, alhoewel voor de functie van bedrijfsleider je werkervaring belangrijker is.

Persoonlijk profiel

Op je cv is het erg belangrijk dat je een krachtig persoonlijk profiel neerzet. Wat voeg jij toe aan het bedrijf en het team? Denk hierbij ook buiten je cv om. Gebruik bijvoorbeeld ook je motivatiebrief en je LinkedIn-pagina, waarin je al wat positieve persoonlijke eigenschappen kunt benoemen.

Belangrijkste vaardigheden

Wat vragen ze van je als bedrijfsleider, welke vaardigheden worden er van je verwacht? Als bedrijfsleider is het belangrijk om de volgende aspecten te beheersen of van nature te bezitten:

 • Leiderschapskwaliteiten
 • Vermogen om overzicht te kunnen bewaren
 • Mensen kunnen aansturen en motiveren
 • Probleemoplossend denkvermogen
 • Stressbestendig
 • Betrokken (hart voor de zaak)

Omdat een functie als bedrijfsleider vrijwel altijd fulltime is en je ook op kantoor, de zaak of in de winkel aanwezig hoort te zijn is het een pré als je woont op bereisbare afstand.

Bekijk welke vaardigheden op je cv je nog meer kunt noemen.

Overige zaken

Vergeet niet je persoonlijke interesses en hobby’s te vermelden in je cv. Laat zien waar je van houdt en mee bezig bent in je vrije tijd. Zo krijgen je potentieel nieuwe werkgevers ook een beeld van wie jij bent als mens.

Cv voorbeeld management

Bekijk ook onderstaande cv voorbeelden als Manager:

Cv template

De inhoud van je cv komt het beste naar voren door een goede opmaak van je cv.

Hou in gedachten dat een recruiter in slechts 7 sec een goed beeld van jou moet krijgen.

Met een professionele cv template zorg je er voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk onze mooie cv templates waarmee je sneller wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als bedrijfsleider.

Bijkomend voordeel is dat je heel snel een gratis cv kunt maken: je bent geen tijd kwijt met de opmaak van je cv.

Spellingsfouten zijn natuurlijk not done.

Sollicitatiebrief bedrijfsleider

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief bedrijfsleider voor je opgesteld die jij kunt inzetten om op gesprek te komen bij je nieuwe werkgever.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?