Cv voorbeeld voor een Huisarts

Hoe maak je een professioneel cv als huisarts?

Welke informatie is handig om te vermelden op je cv en bovenal: hoe doe je dat?

We vertellen je hier inhoudelijk alles wat je nodig hebt om een krachtig cv neer te zetten. Gebruik deze tips in je eigen voordeel en wie weet mag je straks aan de slag als kersverse huisarts.

Wat doet een huisarts?

De huisarts helpt mensen bij het vaststellen van een oorzaak van hun gezondheidsklachten. Op basis van de klachten, een gesprek en eventuele tests, komt de huisarts met een oordeel. Vaak schrijft een huisarts medicijnen voor om een probleem te bestrijden.

Daarnaast voert een huisarts kleine ingrepen uit om een fysiek probleem direct te verhelpen. Ook regelt de huisarts eventuele doorverwijzingen naar specialisten om de pijn te laten bestrijden. Een huisarts werkt vaak vanuit een eigen praktijk, een groepspraktijk of in het ziekenhuis.

Hoe maak je een cv als huisarts?

Vacatures voor de functie van huisarts zijn relatief schaars. Na een lange studie is het daarom van groot belang om op te vallen met je kennis en kunde. Zo helpt het om de juiste papieren op zak te hebben, maar ook de nodige praktische ervaring. De juiste informatie bundel je netjes geordend op je cv.

De opbouw van een cv is vrij standaard. Zo is het handig om werkervaring en behaalde opleiding(en) of cursus(sen) altijd te vermelden. Doe dit altijd in omgekeerd chronologische volgorde, waardoor je meest recente ervaringen bovenaan staan.

Werkervaring

Je wordt simpelweg niet zomaar huisarts. Daar gaan heel wat jaren studeren en praktijkervaring aan vooraf. Elke vorm van werkervaring helpt dan ook om die felbegeerde vacature van huisarts te mogen bekleden.

Het helpt als je concreet kunt aantonen dat je goed bent in:

  • Luisteren. Jij bent goed in de communicatie met je patiënten. Je weet de kleinste details uit een verhaal op te halen, zodat je uiteindelijk de juiste prognose stelt en vertrouwen weet te wekken bij je gesprekspartner.
  • Empathie. Jij weet hoe je je inleeft in je patiënt. Hoe voelt deze persoon zich daadwerkelijk en waar komt dat door?
  • Autoriteit. Iemand komt met vragen naar je toe en ziet jou als de expert en oplossing van zijn of haar probleem. Dat straal je uit als huisarts door leiderschap te tonen en autoriteit uit te stralen.

Ook ben je goed in het:

  • Knopen doorhakken. Na alle informatie weet jij wat je moet zeggen om de patiënt gerust te stellen. Je hakt de knoop door en biedt de patiënt een passende oplossing in de vorm van medicijnen, een kleine ingreep of doorverwijzing.
  • Medische kennis verandert continu. Je leert bij binnen je vakgebied om zo nog beter je werk uit te kunnen oefenen in de toekomst.

Zet je meest recente werkervaring op je cv bovenaan. Doe dat puntsgewijs, want dat leest veel makkelijker.

Heb je een gebrek aan werkervaring op je cv? Dan zijn er andere zaken waar je op moet letten.

Opleidingen

Er zijn verschillende manieren om huisarts te worden. De meest voorkomende manier is de wo-opleiding tot huisarts te volgen. Dit kan in diverse steden in Nederland. Deze studie duurt zes jaar.

Daarna volg je nog een driejarige specialisatie tot huisarts. Als je alles goed doet, ben je dus een klein decennium verder.

Plaats uitgebreid al je opleidingen op je cv. Dit is ontzettend belangrijk als (aankomend) huisarts. Benoem belangrijke projecten, behaalde punten en resultaten die je hebt bereikt in je praktijkervaring.

Probeer te benoemen waarin jij je onderscheidt van mogelijke andere kandidaten.

Persoonlijk profiel

Je aanstaande werkgever wil graag weten wie jij bent.

Denk eens goed na over jezelf en je belangrijkste eigenschappen. Hoe zou een ander jou omschrijven?

Plaats dit in je persoonlijk profiel op je cv.

Sollicitatiebrief huisarts

We hopen je hier flink wat handige tips mee te geven om je cv te maken voor de functie van huisarts.

Zodra je cv staat, mag je je sollicitatiebrief gaan schrijven.

Bekijk daarom dit voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een huisarts.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?