Professioneel cv voorbeeld Marketing Manager

Interessante vacature gevonden voor de functie van marketing manager? Dan is het tijd om een professioneel cv te maken.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een cv als marketing manager.

Gebruik het voorbeeld als inspiratie om je op weg te helpen. Heel veel succes!

Wat doet een Marketing Manager?

Voordat je marketing manager wordt, moet je ervaring hebben in de wereld van marketing en bij voorkeur ook als manager. Een mooi portfolio, eerdere werkervaring en een afgeronde opleiding draagt ook bij aan je kans op slagen. Al die ervaringen bundel je samen in een mooi, passend cv voor de functie van marketing manager.

Als marketing manager loopt je takenpakket flink uiteen. Aan de ene kant ben je manager en bepaal je het te voeren beleid van de organisatie. Daarbij hoort het sturen van je organisatie, gesprekken voeren en mensen motiveren. Daarnaast beheer je ook het besteedbare budget, zet je onderzoeken op en bepaal je strategieën. Gaandeweg de projecten bewaak je de voortgang en de uiteindelijke resultaten. De functie van marketing manager is er een met veel verantwoordelijkheden.

Hoe maak je een cv als Marketing Manager?

Als marketing manager dien je aan verschillende eisen te voldoen. Zonder enige ervaring in de wereld van marketing, een gepaste opleiding en een portfolio, wordt dit een lastige klus om in de wacht te slepen.

Gelukkig helpt het om een sterk cv neer te zetten. Bijna ieder cv hanteert dezelfde opbouw. Hoe je deze invult? Dat is geheel aan jezelf. Kijk welke behaalde cursus(sen), opleiding(en), werkervaring(en) en eigenschappen relevant zijn. Hoe je je cv verder inhoudelijk opbouwt? Daarop gaan we hieronder dieper in.

Werkervaring

Om marketing manager te worden, is relevante werkervaring van noodzakelijk belang. Zowel op creatief gebied dien je sterk te zijn, maar ook financieel dien je de juiste inschattingen te maken. Daarnaast werk je veel met mensen, waardoor het helpt om:

 • Helder te communiceren in woord en geschrift
 • Maar ook te luisteren. Wat vertellen je medewerkers, klanten en doelgroep? En hoe ga je met die informatie om?

Ook ben je goed in het:

 • Omgaan met stress. Je werkt met deadlines, managementlagen en mensen die veel van je vragen.
 • Analytisch vermogen. Hoe zet je de beschikbare informatie om in een helder takenpakket voor jouw team?
 • Inspireren. Loopt iemand in je team even vast? Dan help jij die persoon uit het slijk en zet je hem of haar weer met de neus in de goede richting.

Let ook op de volgende zaken:

 • Plaats de werkervaring op je cv in omgekeerd chronologische volgorde op je cv
 • Gebruik de maand en jaartal notatie zodat duidelijk is wanneer je welk werk hebt gedaan
 • Benoem de resultaten die je hebt behaald in plaats van verantwoordelijkheden
 • Som alles op in lijstjes met bullets zodat je cv makkelijk te scannen is

Opleidingen

Er zijn verschillende wegen die jou tot een geschikte marketing manager brengen. Allereerst is het handig om een marketing gerelateerde opleiding te volgen. Dat is vanuit diverse invalshoeken mogelijk. Denk vanuit een studie communicatie, marketing, management, maar ook commerciële economie. In de praktijk lopen veel van deze opleidingen in elkaar over. Diverse marketing en communicatie opleidingen zijn te volgen vanaf mbo niveau 3. Met een hbo opleiding of zelfs een master ga je je echt specialiseren binnen een vakgebied.

Heb je een mooie lijst met behaalde opleidingen en misschien zelfs cursussen? Zet deze dan in omgekeerd chronologische volgorde op je cv.

Persoonlijk profiel

Denk je dat jouw eerdere werkervaring, samen met je genoten opleiding(en), aansluiten bij de geschetste functie voor marketing manager? Dan zit er nog maar één ding op: jezelf verkopen. Wie jij bent is voor je aanstaande werkgever erg belangrijk om te weten.

Denk goed na over jouw persoonlijke eigenschappen en hoe jij als mens in het leven staat. Wil je werken voor een groot bedrijf met veel lagen of juist een kleiner, persoonlijk bedrijf? Ontdek voor jezelf waar je vrolijk van wordt en vertel over jezelf op je cv.

Ieder persoon beschikt over andere vaardigheden. Weet je er een paar over jezelf te vinden? Noteer deze ook op je cv. Kijk of jouw vaardigheden overeenkomen met de gevraagde eigenschappen voor de gevonden functie. Daarmee laat je zien dat je de openstaande vacature uitgebreid hebt doorgenomen.

Belangrijkste vaardigheden marketing manager

Als marketing manager zijn bepaalde vaardigheden handig om te hebben. Hoe meer jouw vaardigheden overeenkomen met de vraag, hoe groter de kans is dat je wordt aangenomen.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een marketing manager:

 • Communiceren: zowel mondeling als schriftelijk dien je ijzersterk te zijn in je communicatie.
 • Verstand van financiën: weet waar jij straks het marketingbudget aan spendeert en hoeveel dat mag kosten.
 • Zelfstandigheid: als manager is je werk vaak eenzaam. Je bedenkt ideeën die je anderen laat uitvoeren.
 • Besluitvaardig: jij hakt uiteindelijk de knopen door.

Weten welke competenties er nog meer belangrijk zijn? Bekijk deze meest gevraagde competenties en vaardigheden met handige voorbeelden.

Cv voorbeeld management

Bekijk ook onderstaande cv voorbeelden als Manager:

Cv template

De inhoud van je cv komt het beste naar voren door een goede opmaak van je cv.

Hou in gedachten dat een recruiter in slechts 7 sec een goed beeld van jou moet krijgen.

Dat is vrij gemakkelijk maar je moet wel weten waar je rekening mee moet houden.

Met een professionele cv template zorg je er voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk mooie cv templates waarmee je wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als Marketing Manager.

Bijkomend voordeel is dat je snel een gratis cv kunt maken.

Spellingsfouten zijn natuurlijk not done.

LinkedIn profiel

Als marketing manager is het handig om online actief te zijn. Breid je netwerk telkens uit met nieuwe, interessante mensen. Ook handig als je straks extern mensen zoekt om jouw nieuwe organisatie te ondersteunen in marketingtaken.

Laat daarom online van je horen. Een mooi zakelijk platform daarvoor is LinkedIn. Zorg ervoor dat je profiel volledig is ingericht.

We geven je graag handige tips mee om een sterk LinkedIn profiel mee op te bouwen.

Sollicitatiebrief Marketing Manager

Als marketing manager is het belangrijk dat je goed kunt schrijven, creatief kunt nadenken en delegeert. Het lukt je vast om een mooie sollicitatiebrief in elkaar te zetten. Hoe je hierbinnen toch nog de puntjes op de i zet voor deze functie? We maakten alvast een mooi voorbeeld sollicitatiebrief voor een marketing manager voor je.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?