Professioneel cv voorbeeld ambulancechauffeur

cv ambulancechauffeur

Hoe ziet het ideale cv van een aanstaande ambulancechauffeur er precies uit?

Welke werkervaring en eigenschappen zijn handig om op je cv te zetten? En hoe plaats je precies je opleidingen en cursussen op je cv?

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

We leggen je uit hoe een passend cv voor de functie van ambulancechauffeur eruit ziet.

Wat doet een ambulancechauffeur?

Als ambulancechauffeur rijd je elke werkdag rond in een ambulance. Je zorgt ervoor dat medisch personeel op tijd ter plaatse is om gewonde mensen te helpen. Ook vervoer je bestelde, medische producten en apparatuur naar andere locaties.

In het verkeer gelden andere regels voor je dan normaal, waardoor je snel moet reageren op deze unieke verkeerssituaties. Naast kennis van het aangepaste verkeer, dien je ook technische kennis over je auto te hebben. Daarnaast werk je samen met verschillende partijen, zoals de meldkamer, het ziekenhuis, de brandweer en politie.

Hoe maak je een cv als ambulancechauffeur?

Je wordt niet zomaar ambulancechauffeur met alleen een rijbewijs. Je dient aan iets meer eisen te voldoen. Je hebt werkervaring, papieren, maar ook de juiste persoonlijke eigenschappen nodig. Een combinatie van de juiste informatie, vormt een sterk cv.

De opbouw van een cv is vrijwel altijd gelijk, maar hoe je jezelf verkoopt, is uniek. We helpen je een handje met de opbouw van een cv voor de functie van ambulancechauffeur.

Persoonsgegevens

Je start je cv met een sterke cv titel en je personalia waarin duidelijk je contactgegevens staan vermeld.

Het beste kun je de personalia op je cv kort en krachtig houden zodat het eenvoudig scanbaar blijft voor de recruiter.

Werkervaring

Om ambulancechauffeur te worden is eerdere werkervaring op je cv een pre. Sommige ziekenhuizen bieden je de optie om je diploma te halen in de praktijk. Het helpt in ieder geval als je goed bent in:

  • Luisteren. Wat vertellen je medische medewerkers in de ambulance, maar ook de partijen extern? Hoe vertaal je die informatie direct om naar doelgerichte acties?
  • Zelfvertrouwen hebben. Je moet snel schakelen in het verkeer en zeker zijn van je zaak.
  • Technische kennis. Kleine, technische mankementen aan de ambulance weet je zelf op te lossen.

Ook ben je goed in het:

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.
  • Inschatten van situaties. Je weet precies wat je wanneer moet doen. De ene patiënt moet snel in het ziekenhuis zijn, waar de ander rustig rondgereden moet worden in verband met overlijdensgevaar.
  • Medische kennis. Je kunt direct praktische hulp bieden in het geval van hulpverlening.

Plaats je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde op je cv en benoem de data wanneer je ergens gewerkt hebt in het maand/jaar format, dan is het voor de lezer meteen duidelijk hoelang je ergens gewerkt hebt.

Opleidingen

Het is mogelijk om een opleiding tot ambulancechauffeur te volgen. Toch is dit voor veel organisaties geen harde vereiste. Je kunt je diploma ook in de praktijk halen. Eerdere werkervaring op een ambulancepost is wel mooi meegenomen.

Ook helpt het als je in het bezit bent van een CZO gecertificeerd diploma. Daarmee mag je door heel het land je steentje bijdragen in de zorg.

Plaats je opleiding duidelijk op je cv.

Persoonlijk profiel

Sluiten je eerdere werkervaring en eventuele papieren aan bij het functieprofiel? Dan ben je al een mooi eind op weg. Tijd om te solliciteren. Het is voor de aanstaande organisatie ook handig om te weten wie jij bent.

Kijk nog eens goed naar jezelf. Kan je over jezelf een paar sterke eigenschappen opnoemen? Vertaal deze eigenschappen in een persoonlijk profiel op je cv. Dit zijn een paar regels tekst die jou sterk neerzetten op je cv.

Dat helpt de lezer om een beter beeld van jou als persoon te creëren. Als je eigenschappen bij de functie passen, is de kans dat je wordt aangenomen groter.

Belangrijkste vaardigheden

Als ambulancechauffeur helpt het om bepaalde vaardigheden op je cv te kunnen plaatsen. Hoe meer van je vaardigheden overeenkomen met de vraag, hoe groter de kans is op een uitnodiging.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een ambulancechauffeur:

  • Communiceren: je bent mondeling ijzersterk en schakelt snel tussen meerdere afdelingen.
  • Besluitvaardig: je moet snelle keuzes maken in het verkeer dat zich aan jou aanpast.
  • Stressbestendig: je maakt soms nare situaties mee. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Dit mag je werk niet belemmeren.

Weten welke competenties er allemaal zijn? We maakten een lijst met daarin veel verschillende eigenschappen op een rij. Pak een paar competenties uit de lijst die bij je passen EN bij de vacature. Verwerk deze vaardigheden in je werkervaring, maar bijvoorbeeld ook in je nevenactiviteiten.

Meer cv voorbeelden zorg

Als je een cv maakt voor de zorg, bekijk dan ook eens de volgende professionele cv voorbeelden in de zorg:

Sollicitatiebrief ambulancechauffeur

Nadat je je cv hebt gemaakt, is het tijd om een ijzersterke sollicitatiebrief te schrijven. Ook daarin is het handig om bepaalde onderwerpen duidelijk te benoemen. Zo versterken je cv en sollicitatiebrief elkaar alleen maar. Bekijk deze sollicitatiebrief voor een ambulancechauffeur.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

 

Mooie cv template nodig?