Laatst bijgewerkt op

Professioneel cv voorbeeld ambulancechauffeur

Hoe ziet het ideale cv van een ambulancechauffeur er precies uit? Welke werkervaring en eigenschappen zijn handig om op je cv te zetten? En hoe plaats je precies je opleidingen en cursussen op je cv? We leggen het uit met een cv voorbeeld voor de functie van ambulancechauffeur.

cv ambulancechauffeur

Wat doet een ambulancechauffeur?

Als ambulancechauffeur rijd je elke werkdag rond in een ambulance. Je zorgt ervoor dat medisch personeel op tijd ter plaatse is om gewonde mensen te helpen. Ook vervoer je bestelde, medische producten en apparatuur naar andere locaties.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

In het verkeer gelden andere regels voor je dan normaal, waardoor je snel moet reageren op deze unieke verkeerssituaties. Naast kennis van het aangepaste verkeer, dien je ook technische kennis over je auto te hebben. Daarnaast werk je samen met verschillende partijen, zoals de meldkamer, het ziekenhuis, de brandweer en politie.

Hoe maak je een cv als ambulancechauffeur?

Je wordt niet zomaar ambulancechauffeur met alleen een rijbewijs. Je dient aan iets meer eisen te voldoen. Je hebt werkervaring, je juiste opleiding, maar ook de juiste persoonlijke eigenschappen nodig. Een combinatie van de juiste informatie, vormt een sterk cv.

De opbouw van een cv is vrijwel altijd gelijk, maar hoe je jezelf verkoopt, is uniek. We helpen je een handje met de invulling van de belangrijkste onderdelen voor de functie van ambulancechauffeur.

Cv template

Het is verstandig om te starten met het uitkiezen van een cv template. Dit kan bijvoorbeeld een simpele cv template zijn of een moderne variant. Kies iets dat past bij jou en de baan als ambulancechauffeur.

Waarin is een goed cv sjabloon zo belangrijk?

 • Help de lezer met scannen. Als alles netjes uitgelijnd is en je zinnen in bullets staan vermeld kan de recruiter snel bekijken wat hij graag wil zien.
 • Probeer op te vallen. Geen saai zwart-wit cv maar een beetje kleur en een mooie foto zal je cv doen opvallen.
 • Aandacht voor je sollicitatie. Een mooi en verzorgd cv laat zien dat je aandacht hebt besteed aan je sollicitatie. Zorg er daarnaast voor dat de lezer niet de indruk krijgt dat je hetzelfde cv ook naar 10 andere organisaties hebt gestuurd.

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel op je cv bestaat uit een paar sterke zinnen die jouw geschiktheid voor de baan omschrijven.

Bijvoorbeeld:

Gedreven om levens te redden en acute medische zorg te bieden aan mensen in nood. Mijn uitgebreide ervaring en toewijding stellen mij in staat om snel en efficiënt te handelen, zelfs in de meest stressvolle situaties. Altijd kalm en helder van geest, waardoor ik in staat ben om levensbepalende beslissingen te nemen en de juiste acties te ondernemen.

Persoonsgegevens

Je start je cv met een sterke cv titel en je personalia waarin duidelijk je contactgegevens staan vermeld.

Het beste kun je de personalia op je cv kort en krachtig houden zodat het eenvoudig scanbaar blijft voor de recruiter.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Denk ook aan het vermelden van je rijbewijs op je cv.

Werkervaring

Om ambulancechauffeur te worden is eerdere werkervaring op je cv een pre. Sommige ziekenhuizen bieden je de optie om je diploma te halen in de praktijk. Het helpt in ieder geval als je goed bent in:

 • Luisteren. Wat vertellen je medische medewerkers in de ambulance, maar ook de partijen extern? Hoe vertaal je die informatie direct om naar doelgerichte acties?
 • Zelfvertrouwen hebben. Je moet snel schakelen in het verkeer en zeker zijn van je zaak.
 • Technische kennis. Kleine, technische mankementen aan de ambulance weet je zelf op te lossen.

Ook ben je goed in het:

 • Inschatten van situaties. Je weet precies wat je wanneer moet doen. De ene patiënt moet snel in het ziekenhuis zijn, waar de ander rustig rondgereden moet worden in verband met overlijdensgevaar.
 • Medische kennis. Je kunt direct praktische hulp bieden in het geval van hulpverlening.

Plaats je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde op je cv en benoem de data wanneer je ergens gewerkt hebt in het maand/jaar format, dan is het voor de lezer meteen duidelijk hoelang je ergens gewerkt hebt.

Opleidingen

Het is mogelijk om een opleiding tot ambulancechauffeur te volgen.

Toch is dit voor veel organisaties geen harde vereiste.

Je kunt je diploma ook in de praktijk halen. Eerdere werkervaring op een ambulancepost is wel mooi meegenomen.

Ook helpt het als je in het bezit bent van een CZO gecertificeerd diploma. Daarmee mag je door heel het land je steentje bijdragen in de zorg.

Plaats je opleiding duidelijk op je cv.

Persoonlijk profiel

Sluiten je eerdere werkervaring en eventuele papieren aan bij het functieprofiel? Dan ben je al een mooi eind op weg. Tijd om te solliciteren. Het is voor de aanstaande organisatie ook handig om te weten wie jij bent.

Kijk nog eens goed naar jezelf. Kan je over jezelf een paar sterke eigenschappen opnoemen? Vertaal deze eigenschappen in een persoonlijk profiel op je cv. Dit zijn een paar regels tekst die jou sterk neerzetten op je cv.

Dat helpt de lezer om een beter beeld van jou als persoon te creëren. Als je eigenschappen bij de functie passen, is de kans dat je wordt aangenomen groter.

Belangrijkste vaardigheden

Als ambulancechauffeur helpt het om bepaalde vaardigheden op je cv te kunnen plaatsen. Hoe meer van je vaardigheden overeenkomen met de vraag, hoe groter de kans is op een uitnodiging.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een ambulancechauffeur:

 • Communiceren: je bent mondeling ijzersterk en schakelt snel tussen meerdere afdelingen.
 • Besluitvaardig: je moet snelle keuzes maken in het verkeer dat zich aan jou aanpast.
 • Stressbestendig: je maakt soms nare situaties mee. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Dit mag je werk niet belemmeren.

Weten welke competenties er allemaal zijn? We maakten een lijst met daarin veel verschillende eigenschappen op een rij. Pak een paar competenties uit de lijst die bij je passen EN bij de vacature. Verwerk deze vaardigheden in je werkervaring, maar bijvoorbeeld ook in je nevenactiviteiten.

Meer cv voorbeelden zorg

Als je een cv maakt voor de zorg, bekijk dan ook eens de volgende professionele cv voorbeelden in de zorg:

Sollicitatiebrief ambulancechauffeur

Nadat je je cv hebt gemaakt, is het tijd om een ijzersterke sollicitatiebrief te schrijven. Ook daarin is het handig om bepaalde onderwerpen duidelijk te benoemen. Zo versterken je cv en sollicitatiebrief elkaar alleen maar. Bekijk deze sollicitatiebrief voor een ambulancechauffeur.

CV met Impact
Je hebt maar één kans voor een onuitwisbare indruk
cv maken 30

Mooie cv template nodig?

popup cv maken