Professioneel cv Interim Manager: tips en voorbeelden

Zonder eerdere ervaring als manager in een organisatie is het lastig om een functie als Interim Manager in de wacht te slepen.

Wat je wel nodig hebt om goed voor de dag te komen?

Ontdek het in ons opgestelde voorbeeld cv voor de functie van interim-manager.

Wat doet een Interim Manager?

Een interim-manager neemt tijdelijk de honneurs waar op managementniveau binnen een organisatie. Hoe lang en waarvoor? Dat verschilt enorm. Vaak help je met tijdelijke projecten of vervang je bijvoorbeeld een huidige manager die met zwangerschapverlof is.

Het is van belang dat je over algemene kennis binnen het werkgebied van de organisatie beschikt en je snel kunt aanpassen. Vrijwel iedere invulling van de functie interim-manager is anders. Juist die afwisseling maakt het zo’n aantrekkelijke functie voor velen.

Hoe maak je een cv als Interim Manager?

Naast een sterke sollicitatiebrief is je cv het belangrijkste document om mee te sturen. Elk cv is voorzien van de nodige basisinformatie. Haal je oude versie maar onder het stof vandaan en kijk waar je nog verbeterpunten kunt toepassen.

Daarvoor helpen we je graag een handje op weg voor de functie van interim-manager.

Want waar moet je precies op letten voor deze functie?

Werkervaring

Werkervaring op je cv is ontzettend belangrijk. Als interim-manager heb je simpelweg eerdere ervaring nodig als manager. Dus benoem wat je eerder al hebt bereikt. Gebruik cijfers, percentages en termijnen om concreet te maken wat je exact voor elkaar hebt gekregen.

Denk daarnaast aan het benoemen van de volgende zaken:

 • Je kunt je goed inleven in de medewerkers van je team
 • Beschik over algemene kennis van het vakgebied van de organisatie
 • Flexibiliteit in je functie qua tijden en beschikbaarheid

Ook ben je goed in het:

 • Vaststellen van het achterliggende probleem binnen een organisatie
 • Gepast adviseren op basis van meerdere informatiebronnen
 • Vasthouden aan je eigen visie om tot gepaste oplossingen te komen

En vergeet niet het volgende:

 • Plaats de werkervaring op je cv in omgekeerd chronologische volgorde op je cv
 • Gebruik de maand en jaartal notatie zodat duidelijk is wanneer je welk werk hebt gedaan
 • Benoem de resultaten die je hebt behaald in plaats van verantwoordelijkheden
 • Som alles op in lijstjes met bullets zodat je cv makkelijk te scannen is

Opleidingen

Er is geen specifieke opleiding die jou interim-manager maakt. Deze functie leer je het beste in de praktijk. Werkgevers kijken voor deze functie dan ook vooral naar behaalde resultaten uit het verleden. Natuurlijk wordt er wel een zekere minimaal opleidingsniveau van je verwacht.

Plaats dus altijd je opleidingen op je cv. Daarnaast is het slim om de nodige trainingen en cursussen op je cv te zetten. Zo is een training management of een cursus leiderschap erg handig.

Heb je andere opleidingen gehaald in het verleden? Zet deze ook op je cv. Ook al is dit uit een heel ander vakgebied dan management. Vertel daarnaast ook over eventuele stages die je hebt gelopen. Schep een zo duidelijk mogelijk beeld van je educatieve verleden.

Persoonlijk profiel

Naast je werkervaring en behaalde opleiding(en) is het voor je aanstaande werkgever ook goed om te weten wie je precies bent. Voor de functie van interim-manager is het belangrijk dat jij als persoon aansluit bij de organisatie.

Welke eigenschappen bezit je en waaruit blijkt dat jij als persoon de ideale kandidaat bent voor de functie? Als manager is het in ieder geval handig om zelfvertrouwen te hebben en duidelijke communiceert met anderen. Op welke manieren jij die eigenschappen in de praktijk brengt? Daarin ben je uniek.

Zet een paar van jouw persoonlijke vaardigheden op je cv. Sommige vacatures bevatten een lijst met gewenste eigenschappen of vaardigheden. Kijk daarom goed of jouw profiel daarop aansluit.

Belangrijkste vaardigheden

Als interim-manager zijn bepaalde vaardigheden op je cv van essentieel belang. Hoe meer van jouw vaardigheden overeenkomen met het gewenste profiel van de organisatie, hoe groter de kans is dat jij de functie krijgt toegewezen.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een interim-manager:

 • Visie: als interim-manager is het jouw taak om met een duidelijke visie op de proppen te komen. Alle toekomstige handelingen dragen bij aan die visie.
 • Communiceren: je moet helder kunnen communiceren met het bestuur van de organisatie boven je, maar ook met het team dat onder je werkt. Onduidelijke communicatie schept verwarring.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel: gaat er iets fout binnen je team? Dan dien jij als interim-manager je verantwoordelijkheid te nemen. Schaaf bij en werk verder aan het doel.
 • Delegeren: je moet als interim-manager duidelijk je werk delegeren aan anderen. Schep kaders binnen de uit te voeren werkzaamheden.
 • Zichtbaarheid: als interim-manager moet je zichtbaar zijn voor je team. Ga niet alleen achter een laptop in je eigen kantoor zitten. Meng je onder de mensen.

Opmaak cv

Als manager is overzicht kunnen scheppen een belangrijke voorwaarde.

Pas dat ook toe op je cv: gebruik een overzichtelijke opbouw van je cv. Houd daarbij vast aan een duidelijke tijdlijn binnen je uitgevoerde werkzaamheden en opleidingen.

Zorg er wel voor dat je cv opvalt. Een recruiter kijkt gemiddeld zo’n 7,4 seconden naar jouw cv.

Zorg ervoor dat je cv scanbaar is. Gebruik daarvoor:

 • Bullet points: som je informatie kort en krachtig op
 • Uitlijning: zorg dat je cv keurig uitgelijnd is
 • Duidelijk lettertype: de standaard lettertypes bestaan niet voor niets.

Lees meer over een professionele lay-out van je cv.

Cv voorbeeld management

Bekijk ook onderstaande cv voorbeelden als Manager:

Cv template

Bekijk onze mooie cv templates waarmee je sneller wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als Interim Manager.

Bijkomend voordeel is dat je snel je cv kunt maken: je bent geen tijd kwijt aan de opmaak.

Spellingsfouten zijn natuurlijk not done.

LinkedIn profiel Interim Manager

Heb je je cv eindelijk up-to-date gemaakt? Pas de wijzigingen dan ook direct toe op je LinkedIn profiel. Neem daarin je werkervaring en opleidingen over.

Sterker nog:

LinkedIn biedt jou de mogelijkheid om je cv als pdf te uploaden.

Zo hoef je enkel nog maar te controleren of alles correct is overgenomen.

Sollicitatiebrief Interim Manager

Nu je cv helemaal klaar is, is het tijd om op zoek te gaan naar interessante vacatures die bij jouw profiel passen. Daarna is het de kunst om een sterke sollicitatiebrief te schrijven.

We helpen je alvast met een professioneel voorbeeld sollicitatiebrief voor een Interim Manager.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?