Laatst bijgewerkt op

Professioneel cv voorbeeld Verloskundige

Ga jij solliciteren als verloskundige en wil je opvallen met jouw cv? Bekijk hoe je een professioneel cv maakt als verloskundige inclusief handige voorbeelden.

cv verloskundige

Wat doet een Verloskundige?

Een verloskundige begeleidt vrouwen rondom de zwangerschap en bevalling. Je werkt in een team om zwangere vrouwen te begeleiden van het begin van de zwangerschap tot de kraamtijd.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Jouw taak is het uitvoeren van medische controles bij moeder en kind om complicaties en gezondheidsproblemen op tijd te signaleren. Je gaat vaak op thuisbezoek en hebt veel persoonlijk contact met patiënten. Daarom is verloskunde niet alleen een medisch vak, maar ook heel sociaal.

Beiden kanten zul je moeten laten terugkomen in je cv.

Hoe maak je een cv als Verloskundige?

Maak je voor het eerst een cv? Lees dan hoe je je goed voorbereid op het maken van een cv. Bekijk ook onze onmisbare tips voor starters.

Werk je al langer in de zorg, maar wil je jouw cv een make-over geven? Of solliciteer je voor het eerst als verloskundige? Je kunt ook je cv updaten speciaal voor deze sollicitatie.

Hieronder geven we je alle tips voor het maken van een goed en opvallend cv als verloskundige.

Bekijk de nieuwste vacatures

Werkervaring

In de kraamzorg is het belangrijk om relevante werkervaring op je cv te hebben staan. Schrijf bij je eerdere banen kort op wat je taken en verantwoordelijkheden waren. Benoem vaardigheden die passen bij de functie van verloskundige, zoals:

  • Goed kunnen samenwerken en overleggen is belangrijk, want je werkt samen met andere professionals
  • Je bent stressbestendig: als je eerder uitdagend werk hebt gehad, toon je aan dat je goed functioneert onder druk
  • Advies geven aan patiënten is een groot deel van je werk, dus laat zien dat je dit eerder hebt gedaan

Denk bijvoorbeeld ook aan ervaring die je opdeed tijdens bijbanen:

  • Als je ervaring hebt met het verzorgen van baby’s, bijvoorbeeld door oppaswerk, vermeld het er gerust bij
  • Een verloskundige moet ook veel dossiers bijhouden. Laat je administratieve ervaring zien als je die hebt. Dit kan ook bij je studentenvereniging of sportclub zijn

Bijvoorbeeld:

Januari 2021 - Heden
Verloskundige
Verloskundigenpraktijk 'GeboorteGeluk', Utrecht
- Verantwoordelijk voor het bieden van volledige prenatale, intrapartum en postnatale zorg aan een caseload van gemiddeld 75 cliënten per jaar.
- Zelfstandig meer dan 150 bevallingen begeleid, waaronder complexe geboortes, en actief samengewerkt met medische teams bij ziekenhuisbevallingen.
- Geïmplementeerd en geleid van een succesvol programma voor zwangerschapseducatie, gericht op voorbereiding op de bevalling, pijnmanagement en postnatale zorg, met uitstekende cliëntfeedback.
- Ontwikkeld en onderhouden van sterke, vertrouwensvolle relaties met cliënten, wat resulteerde in hoge tevredenheidsscores en aanbevelingen.
- Actief bijgedragen aan het verbeteren van de praktijkprotocollen en -procedures, waaronder de invoering van nieuwe technologieën voor foetale monitoring en gegevensbeheer.
- Regelmatig interprofessionele workshops en conferenties bijgewoond om kennis van de nieuwste verloskundige praktijken en onderzoek bij te houden.
Juli 2019 - December 2020
Verloskundige (parttime)
Ziekenhuis 'De Geboortegolf', Amsterdam
- Ondersteunde het verloskundig team in een hoogvolume ziekenhuisomgeving, waarbij ik betrokken was bij zowel routinematige als spoedeisende geboortes.
- Samengewerkt met multidisciplinaire teams, waaronder gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen, om geïntegreerde zorg te bieden tijdens complexe bevallingen.
- Speelde een sleutelrol bij het begeleiden en trainen van verloskundige stagiaires en nieuw personeel, waarbij ik mijn expertise en ervaring deelde.
- Actief deelgenomen aan kwaliteitsverbeteringsprojecten en onderzoek binnen de afdeling verloskunde, met een focus op patiëntveiligheid en effectieve communicatie.
September 2022 - Augustus 2023
Stagiair Verloskundige
Gezondheidscentrum 'Moeder en Kind', Amsterdam
- Actief deelgenomen aan meer dan 100 prenatale consultaties, waarbij ik onder direct toezicht van ervaren verloskundigen zwangere vrouwen ondersteunde en adviseerde.
- Bijgedragen aan de begeleiding van 30 geboortes, zowel in het gezondheidscentrum als bij thuisbevallingen, waarbij ik ondersteuning bood tijdens de bevalling en onmiddellijke postnatale zorg.
- Geassisteerd bij de opstelling en uitvoering van geboorteplannen, rekening houdend met de wensen en behoeften van de cliënt, en het bieden van emotionele ondersteuning en aanmoediging tijdens de bevalling.
- Ondersteuning geboden bij postnatale zorg, inclusief borstvoedingsadvies en het monitoren van de gezondheid van moeder en baby in de eerste weken na de geboorte.
- Deelgenomen aan wekelijkse teamvergaderingen en interdisciplinaire besprekingen, waarbij ik actief bijdroeg aan casusbesprekingen en het delen van best practices.

Opleidingen

Zet ook je relevante opleidingen op je cv om je kennis en vaardigheden aan te tonen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Organisaties vragen om een Hbo-diploma Verloskunde. Verschillende hogescholen in Nederland bieden deze opleiding aan. Na de bachelor kun je je verder specialiseren door middel van een master of bijscholingen.

Je stages op je cv kunnen je ook een streepje voor geven omdat jij je hiermee kunt onderscheiden van de andere kandidaten.

Doordat er een tekort aan personeel is in de zorg, kun je ook verloskundige worden door een leer-werktraject of een verkorte opleiding. Zorginstellingen denken graag met je mee over wat voor jou de beste weg is als je wil omscholen naar de zorg.

Heb je nog relevante trainingen en cursussen gevolgd? Vermeld die ook, zeker als je opleiding niet 1-op-1 aansluit.

Persoonlijk profiel

Zet bovenaan je cv een persoonlijk profiel van een paar zinnen.

Zeker als verloskundige maken jouw persoonlijke eigenschappen het verschil.

Denk met name aan:

Vertel het in een korte tekst waarin je jezelf voorstelt.

Lees de vacature goed om te weten te komen wat voor iemand ze zoeken.

Wist je dat...
...als je binnen 4 dagen reageert op een vacature de kans maar liefst 65% groter is dat je wordt uitgenodigd?
vacatures

Kies 3 of 4 eigenschappen die bij jou passen en benadruk die op je cv.

Bijvoorbeeld:

Toegewijde en ervaren verloskundige met meer dan zeven jaar ervaring in de klinische gezondheidszorg. Expertise in het bieden van uitgebreide prenatale en postnatale zorg, en het ondersteunen van vrouwen tijdens de geboorte. Uitstekende vaardigheden in het uitvoeren van verloskundige procedures en het begeleiden van bevallingen, zowel in ziekenhuisomgevingen als thuisbevallingen.

Bewezen vermogen om nauwkeurige gezondheidsbeoordelingen uit te voeren, geboorteplannen te ontwikkelen en gepersonaliseerde zorg te leveren afgestemd op de unieke behoeften van elke cliënt. Sterk in het opbouwen van vertrouwen en het onderhouden van effectieve communicatie met aanstaande ouders, wat bijdraagt aan een positieve en geruststellende bevallingservaring.

Gecertificeerd in neonatale reanimatie en geschoold in spoedeisende verloskundige zorg. Toegewijd aan het bevorderen van de gezondheid van moeder en kind en het bieden van educatieve ondersteuning aan gezinnen tijdens de transitie naar het ouderschap.

Of als je minder werkervaring hebt:

Recent gekwalificeerde verloskundige met een diepgaande kennis van en passie voor verloskundige zorg. Gedurende mijn opleiding heb ik uitgebreide praktische ervaring opgedaan in zowel ziekenhuis- als gemeenschapszorgomgevingen, waarbij ik heb samengewerkt met ervaren verloskundigen om hoogwaardige zorg te bieden aan zwangere vrouwen en hun gezinnen.

Vaardig in het ondersteunen van vrouwen tijdens de prenatale, intrapartum en postnatale fasen, met een speciale focus op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor natuurlijke geboorteprocessen. Bekwaam in het uitvoeren van routine onderzoeken, het monitoren van de gezondheid van moeder en kind, en het verstrekken van duidelijke en empathische communicatie aan cliënten.

Toegewijd aan voortdurende professionele ontwikkeling en het bijhouden van de nieuwste verloskundige praktijken en onderzoeken. Gecertificeerd in neonatale reanimatie en actief op zoek naar mogelijkheden om extra vaardigheden en kennis in verloskundige noodsituaties te verwerven.

Belangrijkste vaardigheden

Kraamzorginstellingen zoeken mensen met de juiste vaardigheden op hun cv.

Benoem deze dus duidelijk en het liefst op meerdere plekken door het noemen van voorbeelden.

Wat zijn de belangrijkste persoonlijke vaardigheden of soft skills voor een verloskundige?

  • Communicatieve vaardigheden: jij bent de spil tussen veel verschillende mensen en je houdt nauw contact met de patiënt.
  • Empathie: jij kunt je inleven in de situatie van de zwangere en reageert goed op emoties.
  • Flexibiliteit: je monitort op mogelijke complicaties tijdens en na de zwangerschap. Je houdt oog voor onverwachte zaken en speelt daarop in. Ook vind je het geen probleem om wisselende werktijden te hebben.

Bekijk de meest gevraagde vaardigheden in de zorg.

Vergeet ook niet om deze vaardigheden op LinkedIn te zetten.

Overige zaken

Om jezelf te onderscheiden met je cv, vermeld je ook in een kort lijstje jouw hobby’s en interesses. Daarmee krijgt de lezer een beter beeld van wie jij bent en wat je naast je dagelijkse werkzaamheden doet.

CV met Impact
Je hebt maar één kans op een onuitwisbare eerste indruk
cv maken 30

Benoem ook vrijwilligerswerk op je cv, om te laten zien dat jij maatschappelijk betrokken bent.

Cv voorbeelden zorg

Als je een cv maakt voor de zorg, bekijk dan ook de volgende professionele cv voorbeelden in de zorg:

Cv template Verloskundige

De inhoud komt het beste naar voren door een mooie lay-out van je cv.

Dat is vrij gemakkelijk maar je moet wel weten waar je rekening mee moet houden.

Hou in gedachten dat een recruiter in slechts 7,4 sec een goed beeld van jou moet krijgen.

Met een professionele cv template zorg je er voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk de beste cv templates en download ze meteen om je eigen cv als verloskundige te maken.

Sollicitatiebrief Verloskundige

Lees ook hoe je de beste sollicitatiebrief schrijft als verloskundige.

Professionele Motivatiebrief met de kracht van AI
Bekijk hoe je binnen 10 min een persoonlijke motivatiebrief schrijft met ChatGPT

chatgpt motivatiebrief

Mooie cv template nodig?

popup cv maken