Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Verloskundige

sollicitatiebrief verloskundige

Ben jij aan het solliciteren als verloskundige en heb je hulp nodig bij het schrijven van een sollicitatiebrief?

Je wilt een brief die jouw motivatie perfect omschrijft en waarmee je ervoor zorgt dat je zeker op gesprek mag komen. Hieronder geven we een voorbeeldbrief en wat handige tips om je op weg te helpen.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en laat in je eigen brief zien wie jij bent. Zo word je zeker uitgenodigd op gesprek. Veel succes!

Wat doet een Verloskundige?

Een verloskundige helpt zwangere vrouwen te begeleiden van het begin van de zwangerschap tot de kraamtijd. Daarbij speel je een belangrijke rol bij het ondersteunen van de bevalling. Naast medische taken heb je ook veel persoonlijk contact met de cliënten.

Breng jouw motivatie en persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat jij toevoegt aan de organisatie met jouw ervaring en vaardigheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief Verloskundige

Beste [heer / mevrouw] [naam contactpersoon],

Met veel plezier las ik uw openstaande vacature voor een klinisch verloskundige. Na ons telefoongesprek heb ik direct besloten te solliciteren. Graag stel ik mezelf voor als de betrokken, gepassioneerde en stressbestendige collega die u zoekt.

Op dit moment werk ik met veel plezier in [naam huidige kliniek]. Na het afronden van mijn Hbo Verloskunde kon ik meteen aan de slag bij mijn stageplek in een kleine kliniek, omdat mijn begeleider erg tevreden over mij was. Echter omdat het om een tijdelijke functie ging vanwege een zwangerschapsverlof ben ik nu op zoek naar een nieuwe plek.

Verloskunde was altijd mijn droombaan. Als kind wilde ik altijd met poppen spelen en op de middelbare school was ik de babysitter voor de hele straat. Ik ben van nature een zorgend type, maar hou ook van doorpakken. Anderen omschrijven mij als een baken van rust in de chaos.

In de kliniek heb ik alle aspecten van het beroep van verloskundige geleerd. Van thuisbezoek bij cliënten tot de administratie en dossiers bijhouden. Nu wil ik mijn ervaring en enthousiasme graag inzetten bij jullie in het ziekenhuis.

Als u mijn enthousiasme deelt na het lezen van deze brief, kom ik u er graag persoonlijk van overtuigen dat ik de geschikte persoon ben voor deze functie. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Sollicitatiebrieven schrijven: de complete gids

Hieronder delen we wat tips voor onderdelen die sowieso in je brief moeten komen. Lees ook onze complete gids voor de beste sollicitatiebrief.

Openingszin

Een goede openingszin voor je motivatiebrief is onmisbaar. Je hebt tenslotte maar een paar seconden om de aandacht te pakken.

Deel in ieder geval je enthousiasme voor de openstaande vacature van Verloskundige.

Kom je er niet uit? Lees onze tips voor een goede openingszin.

Slotzin

Je maakt pas echt indruk met je brief met een goede slotzin. Na een goede brief is het belangrijk dat je blijft hangen. Wees zelfverzekerd en maak het persoonlijk!

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Vertel bijvoorbeeld dat je graag een keertje persoonlijk komt kennismaken in de kliniek of op locatie.

Cv voorbeeld Verloskundige

Je cv is nog belangrijker dan je brief. Besteed hier dus voldoende aandacht aan. Om je te helpen hebben we een voorbeeld cv voor een Verloskundige gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?