Een perfect cv voorbeeld voor een Leidinggevende Kinderdagverblijf

Heb je de perfecte vacature gevonden voor een leidinggevende op een kinderdagverblijf (KDV)? Wil je bij het solliciteren indruk maken met jouw cv?

In dit artikel delen wij alle tips die je nodig hebt voor een goed cv, met handige voorbeelden. Lees ook hoe je de beste sollicitatiebrief schrijft voor de functie van een Leidinggevende op een Kinderdagverblijf.

In dit artikel vertellen we uitgebreid waar je precies op moet letten als je gaat solliciteren als leidinggevende bij een kinderopvang. Zo vergroot je de kans dat je wordt uitgenodigd op gesprek bij het kinderdagverblijf.

Wat doet een leidinggevende kinderdagverblijf?

Als leidinggevende of teamleider op een kinderdagverblijf stuur je een team van pedagogisch medewerkers aan. Daarbij is het belangrijk dat je zelf de nodige kennis en ervaring hebt op het gebied van kinderopvang. Er zijn verschillende vormen van opvang met ieder zijn eigen uitdagingen.

In je rol als teamleider ben je een spin in het web. Je zorgt ervoor dat het beleid goed wordt uitgevoerd door een gemotiveerd team, je koppelt de resultaten terug aan verschillende externe partijen en je bent het aanspreekpunt voor de ouders.

Hoe maak je een cv als leidinggevende kinderopvang?

Bekijk onze gids voor het perfecte cv, als je nog niet eerder een curriculum vitae hebt gemaakt.

Heb je al een cv, maar wil je het perfectioneren? Of solliciteer je voor het eerst als teamleider bij een kinderdagverblijf? Lees hier hoe je je cv een update geeft.

Hieronder vind je alles wat je op je cv moet vermelden als je gaat solliciteren als leidinggevende kinderdagverblijf.

Werkervaring

Bij een leidinggevende functie in de kinderopvang wordt gevraagd om relevante werkervaring. Je moet aantonen dat jij de vaardigheden hebt die gezocht worden. Beschrijf bij je vorige functies welke taken je precies deed. Denk daarbij goed na over wat aansluit bij deze rol. Bijvoorbeeld:

  • Leiding kunnen geven aan teams is belangrijk. Benoem alles wat te maken heeft met het aansturen van groepen.
  • Goed kunnen samenwerken en overleggen is belangrijk in de kinderopvang. Laat zien dat je ervaring hebt met het werken in teams.
  • Jij kunt als geen ander verbindingen leggen met personen en organisaties.

Maar denk ook hieraan:

  • Je zult vaak werkoverleggen organiseren. Heb je ervaring met het voorbereiden en leiden van vergaderingen? Vermeld het er zeker bij.
  • Leidinggeven is goed kunnen schakelen. Toon aan dat je vorige functies uitdagend en afwisselend waren.
  • Jij houdt als teamleider contact met veel externe partijen. Ervaring met beleid maken is een pluspunt.

Opleidingen

In het algemeen is het voor leidinggevende functies vooral belangrijk dat je ervaring hebt met het aansturen van mensen.

Omdat kinderdagverblijven betrouwbaar personeel willen, wordt er wel gevraagd om een relevante opleiding. Voor een leidinggevende kinderdagopvang wordt vaak Hbo gevraagd, maar als Mbo’er met veel werkervaring kun je ook vaak prima solliciteren. Er bestaan ook associate degrees die je kunt volgen voor deze specifieke functie.

Als je opleiding niet direct aansluit op de vacature, voeg dan een kleine uitleg toe over de vaardigheden en competenties die je hebt geleerd. Zo toon je aan dat jij toch een geschikte kandidaat bent.

Heb je stage gelopen tijdens je opleiding? Zet je stages op je cv en vergeet ook eventuele nevenactiviteiten niet.

Relevante trainingen en cursussen zijn daarnaast ook slim om te vermelden.

Persoonlijk profiel

Zet bovenaan je cv een persoonlijk profiel van een paar zinnen. Zeker als leidinggevende bij een kinderdagverblijf maken jouw persoonlijke eigenschappen het verschil. Ben je assertief, initiatiefrijk en integer? Vertel het in een kort tekstje waarin je jezelf voorstelt.

Lees de vacature goed door en kijk wat voor iemand ze zoeken. Kies 3 of 4 eigenschappen en laat die naar voren komen op je cv en in je brief.

Belangrijkste vaardigheden

Kinderdagverblijven zoeken leidinggevenden met de juiste competenties en vaardigheden. Vermeld deze dus duidelijk op je cv. Gebruik ook dezelfde woorden in je sollicitatiebrief.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden waar een kinderopvang naar zoekt?

  • Als teamleider moet je alle medewerkers feedback geven en motiveren
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn erg goed
  • Jij kunt als geen ander een proces begeleiden

Vergeet ook niet om deze vaardigheden op je Linkedin profiel toe te voegen. Vraag aan je eerdere werkgevers en collega’s of ze je vaardigheden willen onderschrijven.

Overige zaken

Op je cv vermeld je ook in een kort lijstje jouw hobby’s en interesses. Ben je graag actief of juist heel creatief? Dat geeft je zeker een streepje voor.

Benoem ook vrijwilligerswerk dat je doet of gedaan hebt, daarmee laat je zien waar jij waarde aan hecht.

Cv voorbeelden kinderopvang

Bekijk nog meer cv voorbeelden in de kinderopvang:

Cv template

De layout van je cv is ontzettend belangrijk.

Met een professionele cv template zorg je er namelijk voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk mooie cv templates waarmee je wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als directeur van een basisschool.

Bijkomend voordeel is dat je snel een gratis cv kunt maken.

Sollicitatiebrief leidinggevende kinderdagverblijf

We hebben ook een bijpassend voorbeeld van een sollicitatiebrief voor leidinggevende kinderdagverblijf gemaakt.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?