Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een pedagogisch medewerker peuterspeelzaal

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor een medewerker peuterspeelzaal omdat je de ideale vacature hebt gevonden? De perfecte sollicitatiebrief of motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangt.

sollicitatiebrief pedagogisch medewerker peuterspeelzaal

Hier vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als pedagogisch medewerker, bij een peuterspeelzaal of kinderopvang. Gebruik het voorbeeld als inspiratie en maak je brief eigen zodat hij perfect bij jou past. Heel veel succes!

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Wat doet een pedagogisch medewerker peuterspeelzaal?

De peuterspeelzaal is een kinderopvang voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar. Als pedagogisch medewerker zorg, speel en leer je met de kinderen. Onder jouw begeleiding leren ze belangrijke vaardigheden voor de stap naar de kleuterklas.

Natuurlijk is het als medewerker peuterspeelzaal belangrijk dat je van kinderen houdt, maar je bent het liefst ook zorgzaam, oplettend en kunt goed communiceren en organiseren.

Breng jouw persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn.

Voorbeeld sollicitatiebrief medewerker peuterspeelzaal

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Na ons prettige telefoongesprek op [datum] ben ik erg enthousiast geworden over [naam peuterspeelzaal]. De peuterleeftijd vind ik de belangrijkste fase in de ontwikkeling van een kind, en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Door mijn opleiding en werkervaring pas ik precies in de omschrijving in uw vacature. Met veel energie zet ik mij in voor het organiseren van activiteiten en wissel dat graag af met zorgtaken.

Wat mij aanspreekt is het werken met het VVE-programma. Door mijn opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij [naam opleiding] heb ik veel praktijkervaring opgedaan in het begeleiden van groepen kinderen. Tijdens mijn stage bij peuterspeelzaal [naam organisatie] leerde ik het belang van spelend leren voor de taalontwikkeling. Ik zag tweejarigen met een taalachterstand na twee jaar met evenveel woordenschat naar de kleuterschool gaan als anderen. Bij uw organisatie zou ik mijn passie voor taal willen inzetten. Ik hoop op termijn ook bij te dragen aan het ontwikkelen van de leerlijn.

Mijn stagebegeleiders prezen mij als enthousiast, geduldig en een warme persoonlijkheid. Mijn passie voor het werken met kinderen blijkt ook uit mijn vrijwilligerswerk. Door mijn ervaring als zomerkampleider heb ik het in me om de perfecte schakel tussen kinderen, ouders en het team te zijn. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat ik aansluit bij de organisatie en de functie. Nu hoop ik dat u net zo enthousiast wordt van mij en mijn motivatie. Ik kom graag langs om kennis te maken en om uw vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

[Jouw voornaam en achternaam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrieven schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van een winnende sollicitatiebrief.

Een sterke openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. De lezer besluit binnen een paar seconden of het de moeite waard is verder te lezen. Pak dus direct de aandacht!

Bekijk deze 50 voorbeelden van goede openingszinnen.

Een goede afsluiter

Na een indrukwekkende brief is het belangrijk dat de lezer je blijft onthouden.

Een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende zin is een must om een blijvende indruk achter te laten.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Bekijk 15 voorbeelden van de beste slotzinnen.

Cv voorbeeld medewerker peuterspeelzaal

Je cv is het belangrijkste document tijdens je sollicitatie.

Om je te helpen, hebben we een voorbeeld van een cv voor medewerker peuterspeelzaal gemaakt.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken