Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Leidinggevende Kinderdagverblijf (KDV)

sollicitatiebrief leidinggevende kinderdagverblijf

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor een teamleider, leidinggevende of manager bij een kinderopvang?

Hieronder geven we een voorbeeldbrief en handige tips om je op weg te helpen.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Gebruik het voorbeeld als inspiratie en schrijf de motivatiebrief die laat zien wie jij bent. Zo word je zeker uitgenodigd op gesprek. Veel succes!

Wat doet een leidinggevende bij een kinderdagverblijf?

Als leidinggevende op een kinderdagverblijf (KDV) stuur je een team van pedagogisch medewerkers aan. Niet alleen leiderschapskwaliteiten, ook verstand van werken met kinderen is belangrijk. Bovendien zijn er verschillende vormen van opvang met ieder zijn eigen uitdagingen.

In je rol als teamleider ben je een spin in het web en het aanspreekpunt voor medewerkers, ouders en externe partijen zoals de gemeente en de GGD.

Breng jouw persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat jij toevoegt aan de organisatie met jouw ervaring en vaardigheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief leidinggevende kinderdagverblijf

Beste [heer/mevrouw][naam contactpersoon],

Met veel plezier las ik uw openstaande vacature voor leidinggevende bij [naam KDV]. Na ons telefoongesprek heb ik direct besloten te solliciteren. Ik heb een aantal jaar ervaring met verschillende functies binnen de kinderopvang, nu zet ik graag de volgende stap naar teamleider. Mijn opgedane vaardigheden sluiten perfect aan op de verantwoordelijkheden die u noemt in de vacature. 

Na het afronden van mijn Hbo Bachelor Pedagogiek bij [naam hogeschool] heb ik twee jaar gewerkt als assistent leidinggevende op een kinderdagverblijf. Door de stages die ik eerder liep als pedagogisch medewerker, kon ik goed aanvoelen wat het team nodig had. Het gaf mij veel energie om gedurende de dag te schakelen tussen taken. Het ene moment kon ik mijn pedagogische kennis toepassen door bij te springen bij de kinderen, het volgende moment voerde ik motivatiegesprekken met de medewerkers, om daarna vergaderingsnotulen uit te werken tot rapportages.

Mijn doel is altijd geweest om uiteindelijk als teamleider aan de slag te gaan, omdat ik het optimale uit anderen wil halen. Met behulp van mijn vorige werkgever heb ik een training leiderschap gevolgd en daarnaast verschillende cursussen gedaan, onder andere op het gebied van feedback geven. 

Ik zet me graag pro-actief en met veel passie in voor een team gemotiveerde medewerkers. Naast een mensenmens ben ik ook analytisch en georganiseerd, zoals u misschien ziet aan mijn nevenfuncties als penningmeester bij verschillende verenigingen. 

Als u mijn enthousiasme deelt na het lezen van deze brief, kom ik u er graag persoonlijk van overtuigen dat ik de geschikte persoon ben voor deze functie. Ik zie uw reactie met veel plezier tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Bekijk de nieuwste vacatures

Sollicitatiebrief schrijven: tips

Lees hoe je de beste sollicitatiebrief schrijft met daarin tips hoe je een perfecte brief schrijft die wordt gelezen en waarmee je wordt uitgenodigd op sollicitatiegesprek.

Een sterke openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt maar een paar seconden om de aandacht te pakken.

Bekijk hier de beste voorbeelden van effectieve openingszinnen.

Een goede afsluiter

Je maakt pas echt indruk met je brief met een goede slotzin.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Na een indrukwekkende brief is het belangrijk dat je blijft hangen. Wees zelfverzekerd en maak het persoonlijk!

Hoe?

Bekijk hier goede voorbeelden van de beste afsluitingen.

Cv voorbeeld Leidinggevende Kinderdagverblijf

We hebben ook een bijpassend cv voorbeeld voor Leidinggevende Kinderdagverblijf gemaakt.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken