Voorbeeld sollicitatiebrief voor een ambulancechauffeur

sollicitatiebrief ambulancechauffeur

Graag weten hoe je een ijzersterke sollicitatiebrief schrijft voor de functie van ambulancechauffeur? Lees dan snel verder.

Want wat zet je allemaal in je sollicitatiebrief en op welke manier maak je dat kenbaar?

We geven je de beste tips en voorbeelden die je zelf kunt toepassen. Wie weet rijd jij straks rond op een ambulance met loeiende sirenes.

Wat doet een ambulancechauffeur?

Als ambulancechauffeur rijd je elke werkdag rond in een ambulance. Je zorgt ervoor dat medisch personeel op tijd ter plaatse is om gewonde mensen te helpen. Ook vervoer je bestelde, medische producten en apparatuur naar andere locaties.

In het verkeer gelden andere regels voor je dan normaal, waardoor je snel moet reageren op deze unieke verkeerssituaties. Naast kennis van het aangepaste verkeer, dien je ook technische kennis over je auto te weten. Daarnaast werk je samen met verschillende partijen, zoals de meldkamer, het ziekenhuis, de brandweer en politie.

Voorbeeld sollicitatiebrief ambulancechauffeur

Betreft: sollicitatie ambulancechauffeur

Beste [heer/mevrouw] [NAAM CONTACTPERSOON]

Vorige week spraken we elkaar al even via de mail over de functie van [FUNCTIE TITEL] bij uw ziekenhuis. De afgelopen vier jaar werkte ik als ambulancechauffeur bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Samen met mijn vrouw ben ik kortgeleden verhuisd naar Gelderland, waardoor mijn functie in Rotterdam niet meer uit te voeren is. Graag blijf ik ambulancechauffeur en ik zag dat u op zoek bent naar nieuwe mensen.

In mijn jaren als ambulancechauffeur heb ik de nodige situaties meegemaakt. Het verkeer kent geen geheimen meer voor mij en ik kan snel schakelen. Vrijwel altijd ben ik op tijd op de plek van nood, waardoor patiënten snel geholpen kunnen worden. Ik werk makkelijk samen met mijn collega’s in de ambulance en de afdelingen in het ziekenhuis.  

Naast jaren praktijkervaring, ben ik ook in het bezit van CZO-diploma en volgde ik de opleiding aan de Academie voor Ambulancezorg. Daardoor bezit ik zowel de praktische als theoretische kennis om de functie van ambulancechauffeur uit te voeren. Graag kom ik op gesprek, zodat ik u mijn kennis in de praktijk kan laten zien.

Vriendelijke groet,

[JE NAAM]

Straal zelfvertrouwen uit in je sollicitatiebrief

Als ambulancechauffeur is het belangrijk dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Dat begint dus al tijdens het schrijven van je sollicitatiebrief. Des te groter is de kans dat je een uitnodiging ontvangt voor een sollicitatiegesprek.

Cv voorbeeld ambulancechauffeur

Als ambulancechauffeur draag je veel verantwoordelijkheid. Je handelen in het verkeer kan in het ergste geval net het verschil zijn tussen leven en dood. Je werkt samen met veel afdelingen en moet snel reageren in verschillende situaties. Daarvoor heb je theoretische kennis nodig, maar ook praktijkervaring is handig om te hebben.

Het helpt daarom als je een mooi cv hebt waarop al je kennis en ervaring is gebundeld. Daarom hebben we een voorbeeld cv voor ambulancechauffeur gemaakt.

Bereid de juiste vragen voor

Zodra jouw sollicitatiebrief de aandacht heeft getrokken, is de kans op een kennismakingsgesprek reëel. Het is goed om je voorafgaand aan dit gesprek voor te bereiden. Er zijn enkele vragen die regelmatig op een sollicitatiegesprek worden gesteld. Leer alvast een paar antwoorden op deze vragen uit je hoofd, zodat je daar makkelijker bij komt tijdens het gesprek. Bekijk de meest gestelde sollicitatievragen.

Unieke CV templates
Binnen 10 minuten een perfect CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?