Een perfect cv voorbeeld voor een pedagogisch medewerker peuterspeelzaal

Ga jij solliciteren als medewerker in een peuterspeelzaal? Wil je indruk maken met jouw cv?

Wij delen alle tips die je nodig hebt voor een goed cv, met handige voorbeelden. Lees ook hoe je de beste sollicitatiebrief schrijft voor een medewerker peuterspeelzaal.

In dit artikel vertellen we uitgebreid waar je precies op moet letten als je gaat solliciteren als pedagogisch medewerker. Zo vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt op gesprek bij die leuke peuterspeelzaal.

Wat doet een medewerker peuterspeelzaal?

De peuterspeelzaal is een kinderopvang voor kinderen vanaf twee tot vier jaar. Als pedagogisch medewerker hou je de kinderen niet alleen bezig, maar bereid je ze ook voor op de kleuterklas. Onder jouw begeleiding leren ze een dagritme aan, luisteren naar de juf en spelen met anderen.

Naast het organiseren van leuke activiteiten, zorg je voor de kinderen en hou je alles schoon en veilig. Afhankelijk van het kinderdagverblijf wordt er ook gewerkt aan de taalontwikkeling van de kinderen.

Hoe maak je een cv als pedagogisch medewerker peuterspeelzaal?

Ga je voor het eerst een cv maken? Dan heb je zeker iets aan onze gids voor het perfecte cv.

Heb je al een cv, maar kan het wel een update gebruiken? Of maak je een carrièreswitch naar medewerker peuterspeelzaal? Lees hier hoe je je cv een goede makeover geeft.

Hieronder vertellen we je alles wat op je cv moet staan als je gaat solliciteren als medewerker peuterspeelzaal.

Werkervaring

Zoals bij alle sollicitaties helpt het om relevante werkervaring te hebben. Denk daarbij goed na over vaardigheden die passen bij de functie. Als deze dingen op jou van toepassing zijn, is het zeker slim om te vermelden:

  • Je hebt ervaring met het begeleiden van kinderen. Bijvoorbeeld bij de sportclub of op zomerkamp.
  • Goed kunnen samenwerken en overleggen is belangrijk in de kinderopvang. Laat zien dat je in een team gewerkt hebt.
  • Je hebt agogische vaardigheden en kunt werken met leermethoden.

Denk ook hieraan:

  • Je zult veel in contact staan met de ouders. Communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid maken jou de perfecte kandidaat.
  • Bij de meeste sollicitaties is oppaswerk geen relevante bijbaan, maar hier natuurlijk wel! Hiermee toon je aan dat je zorgzaam bent.
  • Het organiseren van activiteiten is jouw tweede natuur.

Opleidingen

Peuterspeelzalen willen graag betrouwbaar personeel. Daarom is het belangrijk om je relevante opleiding op je cv te zetten. Je kunt in de kinderopvang gaan werken met een MBO Pedagogisch Medewerker of met HBO Pedagogiek.

Heb je een andere opleiding gedaan? Laat zien dat je geleerde vaardigheden en competenties aansluiten bij deze functie, door een kleine uitleg toe te voegen.

Benadruk ook je stages op je cv en eventuele nevenactiviteiten.

Heb je relevante trainingen en cursussen gevolgd? Vermeld die ook, zeker als je opleiding niet 1-op-1 aansluit.

Persoonlijk profiel

Op een cv schrijf je een persoonlijk profiel om jezelf voor te stellen. Zeker als medewerker peuterspeelzaal zijn jouw persoonlijke eigenschappen heel belangrijk. Ben je enthousiast? Geduldig? Energiek? Laat het zien in een kort tekstje over jezelf.

Lees de vacature goed door om te weten wat voor iemand ze zoeken. Kies 3 of 4 eigenschappen en benadruk die op je cv en in je brief.

Belangrijkste vaardigheden

Peuterspeelzalen zoeken mensen met de juiste competenties en vaardigheden. Deze zet je dus duidelijk op je cv, liefst op meerdere plekken. En natuurlijk vermeld je ze in je sollicitatiebrief met sterke voorbeelden.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden waar een peuterspeelzaal naar zoekt?

  • Communicatieve vaardigheden: jij bent de spil tussen de kinderen, de ouders, je teamleden en je leidinggevende.
  • Zorgtaken: je zult de kinderen moeten voeden en verschonen. Daarnaast ontsmet je materialen en hou je de ruimte schoon.
  • Organiseren en overzicht houden: je houdt je aan de planning en organiseert leuke activiteiten zoals spelletjes en uitjes.
  • Geduldig: jij krijgt energie van de kinderen en verliest niet snel je geduld.

Vergeet ook niet om je vaardigheden op je LinkedIn profiel toe te voegen.

Overige zaken

Je onderscheidt je door je hobby’s en interesses. Hou jij van muziek of toneel? Heb je een passie voor taal? Vertel het in een kort lijstje op je cv.

Benoem ook vrijwilligerswerk, daarmee laat je zien wat jij belangrijk vindt.

Cv voorbeelden kinderopvang

Bekijk nog meer cv voorbeelden in de kinderopvang:

Cv template

De layout van je cv is ontzettend belangrijk.

Met een professionele cv template zorg je er namelijk voor dat de inhoud van je cv snel scanbaar is voor de lezer.

Daarnaast zorgt een mooi design ervoor dat je cv opvalt bij de recruiter.

Bekijk mooie cv templates waarmee je wordt aangenomen en put hieruit inspiratie voor je eigen cv als directeur van een basisschool.

Bijkomend voordeel is dat je snel een gratis cv kunt maken.

Sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Peuterspeelzaal

Naast een professioneel cv heb je natuurlijk ook een sterke motivatiebrief nodig. Bekijk hier een goed voorbeeld van een brief voor de functie van Medewerker Peuterspeelzaal.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?