Voorbeeld sollicitatiebrief Medewerker Kinderopvang

sollicitatiebrief voorbeeld pedagogisch medewerker

Het is altijd fijn om een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief te hebben om op basis daarvan je eigen brief te maken.

Hieronder hebben we daarom een voorbeeld gemaakt van een sollicitatiebrief voor een pedagogisch medewerker voor de kinderopvang (ook wel een pm’er genoemd).

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Dit voorbeeld kun je gebruiken als basis voor je eigen brief.

Hieronder kun je de tekst eenvoudig kopiëren.

Template voorbeeld sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Geachte heer/ mevrouw [NAAM CONTACTPERSOON],

Bij het zien van de vacature van pedagogische medewerker bij jullie kinderopvang werd ik meteen enthousiast. Tijdens ons telefonisch gesprek afgelopen donderdag werd dit enthousiasme steeds groter. Vandaar deze brief waarin ik nog even kort mijn motivatie voor de baan wil benadrukken.

Als meisje van 7 was ik al dol op kleine kinderen en met name mijn pasgeboren zusje. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik mijn moeder altijd wilde meehelpen met het verzorgen van de kleine nieuwkomer. Ook vond ik het fantastisch om haar alles te leren wat ik wist. Dit heb ik tot op hoge leeftijd nog gedaan 😊.

Na de havo ben ik de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gaan doen. Het leukste heb ik altijd de praktijkervaring gevonden en heb naast mijn stages dan ook veel bijbanen gehad die te maken hebben met kinderen.
Zo heb ik vaak opgepast op kindjes in de buurt en mocht ik blijven werken na mijn stage op een kinderopvang hier in Den Haag als assistent.

Ik vind het fijn om kinderen een vertrouwde omgeving te kunnen bieden omdat ik sterk het idee heb dat ze daarin het meeste leren en het beste tot hun recht komen. De visie van uw organisatie spreekt mij dan ook enorm aan en ik zou daarom heel graag beginnen in jullie team.

Mijn motivatie, cv en enthousiasme hoop ik in een persoonlijk gesprek verder te komen toelichten. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[JOUW NAAM EN ACHTERNAAM]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv Medewerker Kinderopvang

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is: Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een professioneel cv voorbeeld voor medewerker kinderopvang voor je gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

 

Mooie cv template nodig?