Doktersassistent cv: tips en voorbeelden

cv doktersassistent

Werk jij als doktersassistent of medisch assistent en ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Of wil je gaan starten als doktersassistent? Belangrijk is dat jouw cv dan helemaal tip top in orde is. Wij gaan je helpen met een perfect cv voorbeeld voor een doktersassistent.

Cv voorbeeld Doktersassistent

We doorlopen de belangrijkste onderdelen van een professioneel cv voor een doktersassistent.

Persoonlijke gegevens

Om te beginnen zorgen we ervoor dat jouw persoonlijke gegevens helemaal compleet zijn en netjes zijn opgenomen in je cv.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Dit kan op de volgende manier:

Persoonsgegevens
Roos van der Linden
Hogeweg 56
3701 AW Zeist
Email: roosvdlinden@ziggo.nl
Telefoon: +316-11548929

Je hoeft niet alles te benoemen, dus een geboortedatum, rijbewijs of religie mag je weglaten als je dat wil. Zo blijft er meer ruimte over voor belangrijke zaken zoals je profiel, je werkverleden en je opleidingen.

Persoonlijke profiel

Een ander belangrijk item op je cv is het persoonlijke profiel.

Als doktersassistent zijn jouw medische vaardigheden natuurlijk zeer belangrijk, maar ook jouw communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid zijn benodigde competenties. Je hebt immers te maken met een diversiteit aan mensen en moet met iedereen op een juiste manier kunnen omgaan. Last but not least komen er ook diverse administratieve taken voor jouw rekening. Secuur en netjes werken is dus zeker een belangrijk aspect.

Op je persoonlijke profiel kun je jouw vaardigheden als volgt benoemen:

Persoonlijke profiel 
Doktersassistent met een zeer ruime medische kennis die heel goed kan inspelen op de behoeftes van de patiënten. Is daarnaast zeer nauwkeurig en secuur in administratieve taken die de gezondheidszorg ondersteunen zoals patiëntendossiers aanmaken, bijhouden en correspondentie met patiënten en verzekeraars.

Werkervaring

Doktersassistenten of medisch assistenten verrichten meer medische handelingen dan een receptionist maar hebben minder bevoegdheden dan een verpleegkundige. Ze slaan eigenlijk een brug tussen beide functies.

Doktersassistenten brengen patiënten naar de onderzoekskamer en kunnen simpele klinische taken uit zoals bijvoorbeeld bloeddruk meten, injecties geven, wondverzorging en bloed afnemen. De taken van een doktersassistent zijn sterk afhankelijk van waar ze werken. In een huisartsenpraktijk zien de werkzaamheden er anders uit dan in een ziekenhuis of een privékliniek.

Wanneer jij in voorgaande jaren al een soortgelijke functie hebt beoefend is dit voor veel werkgevers een pré. Je werkervaring wil je dus zeker goed laten terugkomen op jouw cv.

Dit kun je als volgt doen:

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.
Jan 2018 – heden
Doktersassistent – Huisartsenpraktijk Wilnis
Het opzetten van een nieuwe huisartsenpraktijk in een wijk met jonge gezinnen. Samen met 2 collega’s plan opgezet om buurtbewoners te informeren over belangrijke gezondheidsthema’s. Dit heeft tot de aanmelding van 37 nieuwe patiënten geleid.

Sep 2015 – dec 2017
Coördinerend doktersassistent – Abrona
Als schakel tussen de dienstdoende artsen en de doktersassistentes heb ik ervoor gezorgd dat er een beter communicatieplan is opgezet. Hierdoor is de tevredenheid onder werknemers fors gestegen.

Opleidingen

Natuurlijk wil jij ook dat je toekomstige werkgever ervan op de hoogte is dat jij over de juiste vakkennis beschikt en de benodigde papieren hebt.

Zeker in de medische branches is dit heel belangrijk. Laat op jouw cv je opleidingen goed naar voren komen.

Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manier:

Sep 2012 – juli 2015
Opleiding Doktersassistent - da Vinci college – Dordrecht

Sep 2008 – jul 2012
Mavo - Christelijk Lyceum Zeist

Heb jij bepaalde cursussen, workshops of trainingen gevolgd die van toegevoegde waarde zijn voor de functie waar jij op wilt gaan solliciteren of waardoor jij een specifieke specialisatie hebt binnen jouw vakgebied? Laat deze dan vooral terugkomen op jouw cv. Dit kan voor de functie van doktersassistent bijvoorbeeld als volgt:

Dec 2018 Cursus Patiëntgericht communiceren
Apr 2017 Training Mensen met verward gedrag
Jan 2016 Cursus Alledaagse aandoeningen

Vaardigheden Doktersassistent

Als doktersassistent is het zeer belangrijk dat jij over bepaalde vaardigheden beschikt en dat jij de juiste karaktereigenschappen hebt om jouw functie op een goede manier te kunnen uitoefenen.

Om jouw toekomstige werkgever te enthousiasmeren is het heel belangrijk om deze vaardigheden te laten terugkomen op jouw cv.

Bijvoorbeeld:

  • Zeer klantvriendelijk en betrokken naar patiënten
  • Communiceren met patiënten en naaste familie om zorgen weg te nemen en te informeren over de status van een patiënt.
  • Flexibel in de omgang
  • Goed organisatorisch talent en heel accuraat

Je vaardigheden moet je niet opsommen in een aparte sectie, maar verwerk ze in je werkervaring en je profielschets.

Sollicitatiebrief Doktersassistent

Ben je ook op zoek naar een passende brief voor je sollicitatie?

Zoek niet verder en bekijk dit voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een doktersassistent.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

 

Mooie cv template nodig?