Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een marketing manager

sollicitatiebrief marketing manager

Interessante vacature gevonden voor de functie van marketing manager? Dan is het tijd om een ijzersterke sollicitatiebrief te schrijven.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als marketing manager.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Gebruik het voorbeeld als inspiratie om je op weg te helpen. Pas aan waar nodig zodat de motivatiebrief past bij jouw verhaal. Heel veel succes!

Wat doet een marketing manager?

Als marketing manager ben je verantwoordelijk voor de afdeling marketing binnen een organisatie. In deze functie zorg jij voor het beleid dat gevoerd gaat worden en hoe de organisatie zich gaat positioneren. Dat kan in de vorm van dagelijkse uitingen tot plannen op de lange termijn. Als marketing manager stuur je ook een team met andere creatievelingen aan.

Voordat je marketing manager wordt, is het handig om enige ervaring te hebben in de marketing en bij voorkeur ook als manager.

Als marketing manager loopt je takenpakket flink uiteen. Aan de ene kant ben je manager en bepaal je het te voeren beleid van de organisatie. Daarbij hoort het aansturen van je organisatie, gesprekken voeren en mensen motiveren. Daarnaast beheer je ook het besteedbare budget, zet je onderzoeken op en bepaal je strategieën. Gaandeweg de projecten bewaak je de voortgang en de uiteindelijke resultaten. De functie van marketing manager is er een met veel verantwoordelijkheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief marketing manager

Betreft: sollicitatie marketing manager

Beste [heer / mevrouw] [naam contactpersoon],

Afgelopen maandag spraken wij elkaar over de functie van [functie titel] binnen uw organisatie. Het lijkt mij een ontzettende leuke en uitdagende functie en daarom stuur ik bij deze de officiële sollicitatie.

Marketing is de rode draad in mijn hele carrière die ik graag door wil zetten bij [naam organisatie]. De afgelopen vijf jaar heb ik mezelf wegwijs gemaakt in de wereld van marketing en media binnen [naam organisatie]. Ik begon als trainee en vanuit hier werkte ik mezelf op tot een vaste kracht binnen het marketing team. Mijn laatste 3 jaar was ik werkzaam als marketing manager digital, waarin ik verantwoordelijk was voor alle sales op onze digitale kanalen.

De uitdagingen waar uw organisatie voor staat, komen sterk overeen met hetgeen ik de afgelopen jaren heb gedaan bij mijn huidige werkgever. Ik ben gespecialiseerd in het neerzetten van sterke teams die op basis van een heldere visie en strategie weten wat ze moeten doen. Op basis van ons gesprek zie ik veel potentie in uw organisatie en de afdeling digitale marketing en ga daarmee graag aan de slag. Graag licht ik u in een persoonlijk gesprek verder toe hoe ik de functie straks voor mij zie.

Vriendelijke groet,

[je eigen naam]

Cv voorbeeld marketing manager

Naast je brief is natuurlijk ook je cv van belang bij het solliciteren.

Hoe een professioneel cv eruit ziet?

We maakten alvast een voorbeeld cv voor de functie van marketing manager voor je.

Wat verdien je als marketing manager?

Een marketing manager is een functie met aanzien. Daar staat dan ook een marktconform salaris tegenover. Per bedrijf en inhoud van de functie, lopen deze salarissen wel flink uiteen.

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet in de vingers snijdt en iedere maand een mooi, netto salaris overhoudt?

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

We helpen je graag met zo’n onderhandelingsgesprek.

Met zelfvertrouwen het gesprek aangaan

Als marketing manager geef je leiding aan anderen. Daarbij is enige vorm van zelfvertrouwen handig om te hebben. Bij de minste of geringste tegenslag mag je niet omvallen.

Dat begint al door vol zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek in te gaan. Lees onze tips om met extra zelfvertrouwen zo’n gesprek in te gaan. Wie weet heb jij dan straks je droombaan als marketing manager binnen.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken