Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Brand Manager

sollicitatiebrief brand manager

Heb je een vacature voor de functie van Brand Manager gevonden?

Open een leeg Word-document en begin met het schrijven van een sterke sollicitatiebrief.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

We vertellen je hier hoe.

Wat doet een Brand Manager?

Een brand manager werkt aan de marktpositie van een organisatie. Dit kan voor de gehele organisatie zijn of slechts een enkel product binnen de productlijn van de organisatie. De brand manager coördineert een bedrijf in de juiste richting en delegeert vaak meerdere afdelingen. Daarnaast draagt de brand manager een hoop verantwoordelijkheid. Niet een functie waar iedereen voor in de wieg is gelegd, maar wel een uiterst waardevolle functie.

Een brand manager heeft diverse werkzaamheden. Aan de ene kant ben je analytisch en neem je je organisatie of product tot in het kleinste detail onder de loep. Wat zijn de sterkste punten en waar dient nog verbetering plaats te vinden? Je delegeert de sterke punten richting de marketingafdeling, zodat ze campagnes neer kunnen zetten. De verbeterpunten geef je door aan de afdeling die daarmee aan de slag mag. Vervolgens houd je je bezig met de verkoopcijfers en regel je de communicatie rondom het merk of product. Zoals je leest, draag je als brand manager veel verantwoordelijkheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief Brand Manager

Betreft: sollicitatie brand manager

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon]

Afgelopen week spraken we elkaar al telefonisch over de functie van [functie titel] binnen uw organisatie en mijn enthousiasme voor de functie (en het merk!) zijn nog groter geworden. Vandaar dat ik bij deze graag officieel solliciteer op deze uitdagende functie bij uw mooie organisatie.

Vijf jaar geleden heb ik mijn bachelor brand management gehaald aan het ROC. Na mijn studie werkte ik bij een jonge start-up en hielp ik het imago opschroeven. Sindsdien is het bedrijf doorgegroeid, zijn de verkopen gestegen en werken er tientallen werknemers. Daaraan heb ik vanaf het begin mee geholpen met opbouwen. Nu is het tijd voor een volgende stap.

Al sinds mijn jeugd heb ik iets met merken in de [naam van de bedrijfstak waar je in solliciteert]. Zo heb ik [noem een aansprekend voorbeeld van jouw relatie tot het merk van het bedrijf waar je voor wilt gaan werken]. Ik vind het leuk om telkens nieuwe puzzels op te lossen. Hoe maak je een product beter of op welke manier bereiken we onze doelgroep het beste? Ik vergaar graag informatie en inspireer daarmee de juiste mensen, zodat zij kunnen excelleren.

Het is mijn ambitie om [naam merk] nog succesvoller te maken. Met mijn ervaring, mijn netwerk en hoge energie niveau ben ik ervan overtuigd dat ik van meerwaarde ben voor [naam organisatie]. Graag vertel ik in een persoonlijk gesprek hoe ik dit voor mij zie.

Vriendelijke groet,

[je naam en achternaam]

Cv voorbeeld Brand Manager

De functie van brand manager is er een met veel verantwoordelijkheid. Je helpt met het positioneren van een product of merk in de markt. Daar komt veel bij kijken. Veel werk voer je individueel uit, maar nog meer delegeer je werkzaamheden aan andere afdelingen. Om daar feeling mee te krijgen, heb je ervaring op de werkvloer nodig.

Als onervaren persoon word je niet zomaar brand manager. Daarom helpt het om een mooi cv op te bouwen en netjes bij te houden. We maakten alvast een voorbeeld cv voor een brand manager.

LinkedIn profiel

Welke successen behaalde je in het verleden en op welke campagnes ben je echt trots?

Deel alle projecten waar je trots op bent met nog meer trots op een platform als LinkedIn.

Daardoor kom je nog sterker en als expert voor de dag. We vertellen je graag hoe je een krachtig LinkedIn profiel opbouwt.

Zelfvertrouwen

Een brand manager is een taak met verantwoordelijkheid. Daar mag je niet met knikkende knieën aan het werk gaan. Je maakt overwogen keuzes, hakt knopen door en straalt autoriteit uit.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Daarvoor heb je zelfvertrouwen nodig, die je al vanaf het sollicitatiegesprek toepast. We geven je graag een paar tips mee om dat zelfvertrouwen uit te stralen.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?