Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Interim Manager

sollicitatiebrief interim manager

Als interim-manager werk je met enige regelmaat voor een ander bedrijf. Loopt je huidige opdracht ten einde of zit je al even thuis? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passend vervolg van je carrière. Heb je eindelijk een leuke vacature als interim-manager gevonden? Open je lege Word-document en werk aan een volgende, sterke sollicitatiebrief.

Zorg ervoor dat je jezelf goed motiveert en de lezer overtuigt van jouw kunsten. Een uitnodiging kan dan niet uitblijven. We helpen je graag een eind op weg.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Hieronder vind je een gratis voorbeeld van een sterke sollicitatiebrief voor de functie van interim-manager. Gebruik deze als inspiratie voor jouw eigen brief.

Wat doet een interim manager?

Een interim-manager neemt tijdelijk de honneurs waar op managementniveau binnen een organisatie.

Hoe lang en waarvoor? Dat verschilt enorm.

Vaak help je met tijdelijke projecten of vervang je bijvoorbeeld een manager die met zwangerschapverlof is. Het is van belang dat je over algemene kennis binnen het werkgebied van de organisatie beschikt en je snel kunt aanpassen.

Vrijwel iedere invulling van de functie interim-manager is anders. Juist die afwisseling maakt het zo’n aantrekkelijke functie voor velen.

Voorbeeld sollicitatiebrief interim manager

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon]

Onlangs spraken we elkaar al kort even over de functie van [functie titel] binnen uw organisatie. Mijn meest recente dienstverband als interim-manager is ten einde gekomen, waardoor ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Aangezien ik veel ervaring heb binnen de [relevante] sector, ben ik ervan overtuigd de genoemde afdeling onder mijn hoede te nemen en naar een volgend plan te tillen.

Al vaker nam ik de functie van [functie titel] op mij in de [relevante] sector. Hier gaf ik leiding aan verschillende afdelingen en was ik onderdeel van de MT's. Elke groep en organisatie is anders, waardoor ik met veel soorten mensen heb leren omgaan. Ik hou ervan om ambitieuze targets neer te zetten en vervolgens de mensen te motiveren om er vol voor te gaan. Uw organisatie lijkt mij een prachtige, volgende stap in mijn persoonlijke carrière.

In de vacature schetst u een werkomgeving waar hard gewerkt wordt, maar de omgang met elkaar informeel is. In mijn manier van leidinggeven vind ik dat een belangrijk gegeven. Ik vind het belangrijk dat iedereen ontspannen zijn of haar werk kan doen en dat we samen tot de best mogelijke resultaten komen. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me en ik ben ervan overtuigd dat ik geschikt bent om deze functie succesvol in te vullen. Graag werk ik met u mee aan de gestelde doelstellingen van uw organisatie.

Vriendelijke groet,

[je voornaam en achternaam]

Cv voorbeeld interim manager

Naast een sterke sollicitatiebrief dien je de lezer ook nog op een andere manier te overtuigen, namelijk met je cv. Aan de hand van dit document maakt de beleidsbepaler van de organisatie op of jouw werkervaring en opleiding aansluiten bij je motivatie. Daarom maakten we alvast een cv voorbeeld voor een interim-manager.

Gesprek voorbereiden

Ben je uitgenodigd voor een gesprek? Van harte gefeliciteerd! Nu is het tijd om je sollicitatiegesprek voor te bereiden op deze belangrijke stap. Maar hoe doe je dat? We helpen je graag op weg om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren.

Ga met zelfvertrouwen op pad

Als interim-manager is het daarnaast belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Je hebt straks namelijk veel mensen die naar je kijken. Volg de volgende tips  om je zelfvertrouwen vooraf een flinke boost te geven.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Mooie cv template nodig?