Voorbeeld sollicitatiebrief voor een HR Manager

sollicitatiebrief hr manager

Interessante vacature gevonden voor de functie van HR Manager? Dan is het tijd om een ijzersterke sollicitatiebrief te schrijven.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als HR Manager.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld als inspiratie om je op weg te helpen. Pas aan waar nodig zodat de motivatiebrief past bij jouw verhaal. Heel veel succes!

Wat doet een HR Manager?

HR Manager staat voor human resources manager. Dit is de manager die zich focust op het personeelsbeleid binnen een organisatie. Vaak gaat dit om middelgrote tot grote organisaties. Je bent in deze functie de verbindende factor tussen het management en de werknemers. Het is dus belangrijk om goed te zijn met mensen.

Als HR Manager heb je een uiteenlopend takenpakket. Aan de ene kant sta je in contact met het management van de organisatie. Aan de andere kant sta je als manager klaar voor de medewerkers en eventuele problematieken. Je focust je op interne communicatie tussen de verschillende arbeidsniveaus binnen de organisatie.

Ook stippel je procedures voor personeelsadministratie uit, zoals het aantrekken van nieuwe werknemers of ontslagprocedures. Extern voer je contact met vakbonden. Een HR Manager is een functie met veel verantwoordelijkheden, waarvoor je sterk in je schoenen moet staan.

Voorbeeld sollicitatiebrief HR Manager

Betreft: sollicitatie HR Manager

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon]

Vorige week donderdag spraken wij elkaar telefonisch over de functie van HR Manager binnen uw organisatie. En mijn enthousiasme is alleen maar gegroeid, vandaar dat ik daarom graag solliciteer.

Drie jaar geleden behaalde ik mijn bachelor HRM aan de Hanzehogeschool in Groningen. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan binnen personeelszaken bij [naam organisatie]. Na 3 jaar hard werken, kreeg ik de kans om door te groeien tot HR Manager. Binnen het team ben ik verantwoordelijk voor het volledige personeelsbeleid. Daarnaast heb ik een project opgestart waarmee de employer branding en de organisatiecultuur aanzienlijk is verbeterd. Ik heb veel positieve reacties gekregen, maar nu ben ik op een punt beland dat ik niet meer verder kan groeien en daarom kijk ik naar een nieuwe uitdaging.

Ik vind het erg leuk om te werken met mensen en op te treden als verbindende factor. Van nature ben ik positief ingesteld en vol enthousiasme, waardoor ik mensen goed kan motiveren. Het is mijn ambitie om jullie HR afdeling nog succesvoller en efficiënter te maken. Met mijn ervaring, mijn netwerk en hoge energie niveau ben ik ervan overtuigd dat ik van meerwaarde ben voor [naam organisatie]. Graag licht ik dan ook mijn brief en cv in een persoonlijk gesprek toe.

Vriendelijke groet,

[je voornaam en achternaam]

Cv voorbeeld HR Manager

De functie van HR Manager is er een met veel verantwoordelijkheid. Zowel voor managers boven je en werknemers onder je. Het is jouw taak om als baken van vertrouwen te opereren en waar nodig interne processen op personeelsgebied te optimaliseren. Daarvoor heb je werkervaring en de juiste opleiding nodig. Die bundel je samen op een ijzersterk cv.

Hoe het ideale cv eruit ziet? Daarvoor vind je hier een passend voorbeeld cv HR Manager.

Profileer jezelf als expert op LinkedIn

Naast een passend cv, is het voor de functie van HR Manager ook handig om enige autoriteit uit te stralen op een platform als LinkedIn. Zorg ervoor dat je profiel uitgebreid is ingericht en laat eens iets van je horen over dit onderwerp. Bekijk hoe je een effectief en professioneel LinkedIn profiel opzet.

Met zelfvertrouwen naar je sollicitatiegesprek

Als HR Manager ben je het lijmstuk tussen management en personeel. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan en beschikken over een gezonde dosis zelfvertrouwen. Dat begint al tijdens het allereerste sollicitatiegesprek. Lees onze tips over zelfvertrouwen en haal die baan als HR Manager binnen.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Mooie cv template nodig?