Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Manager

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

sollicitatiebrief voorbeeld manager
sollicitatiebrief voorbeeld Algemeen Manager

We hebben een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Algemeen Manager.

Gebruik deze gratis template voor het maken van jouw eigen brief.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Voorbeeld sollicitatiebrief algemeen manager

Geachte [NAAM],
 
Na ons telefoongesprek op [DATUM] ben ik nog enthousiaster geworden voor de functie van [FUNCTIENAAM]. Mijn kennis en ruime ervaring op het gebied van [RELEVANT GEBIED] sluiten precies aan op de vacature, en daarom zou ik graag aan de slag gaan binnen uw organisatie.
 
In de X jaar dat ik in [VAKGEBIED] werk, heb ik veel ervaring opgedaan als eerstverantwoordelijke contactpersoon. Daarbij heb ik direct samengewerkt met de hoogste leidinggevenden binnen verschillende organisaties, waarbij ik veel verantwoordelijkheid heb gehad in [RELEVANTE VERANTWOORDELIJKHEID].
 
Ook heb ik veel geïnvesteerd in het opbouwen van goede relaties met [NOEM JE BELANGRIJKSTE RELATIES]. Het constant leggen van nieuwe contacten met [STAKEHOLDERS/ KLANTEN] is altijd een belangrijke taak van mij geweest. Door hierbij integer, respectvol en betrouwbaar te opereren, is het gelukt om [BELANGRIJKSTE RESULTAAT] te behalen.
 
Als leidinggevende heb ik geleerd dat de nadruk altijd dient te liggen op het team als geheel, omdat zo de talenten van individuele teamleden het beste tot hun recht te laten komen. Ik probeer zoveel mogelijk het goede voorbeeld te geven, erkenning te geven wanneer dat terecht is en altijd opbouwend te zijn in mijn kritiek.
 
Om u een beeld te geven van mijn kennis en ervaring heb ik mijn cv bijgevoegd. Met plezier geef ik in een mondeling gesprek een toelichting op mijn sollicitatie.
 
Met vriendelijke groet,
 
[VOORNAAM & ACHTERNAAM]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld manager

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een algemeen manager.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken