Sollicitatiebrief voor een baan als bedrijfsleider

sollicitatiebrief bedrijfsleider

Wil je solliciteren op een baan als bedrijfsleider maar heb je moeite met het schrijven van een sterke sollicitatiebrief?

Hier geven we je tips en voorbeelden van sollicitatiebrieven die geschikt zijn voor de door jou begeerde functie van bedrijfsleider, vestigingsmanager of store manager.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Hieronder gaan we dieper in op de functie van bedrijfsleider en helpen we je op weg met een voorbeeld van een passende sollicitatiebrief.

Wat doet een bedrijfsleider?

Een bedrijfsleider is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een bedrijf, een winkel, een restaurant etc. De bedrijfsleider is als het ware de plaatselijk manager. Hij of zij zorgt ervoor dat alles op en rondom de werkvloer goed verloopt. Een bedrijfsleider houdt de verkopen in de gaten, zorgt voor gemotiveerd personeel, onderhoudt contacten met leveranciers en is het visitekaartje van het bedrijf.

Lijkt dit je een leuke functie? Ben jij een goede leidinggevende? Of ben je al bedrijfsleider en wil je graag bij een ander bedrijf dezelfde functie vervullen? Dan hebben we een voorbeeldbrief voor je opgesteld die jij kunt inzetten om op gesprek te komen bij je nieuwe werkgever.

Andere benamingen zijn filiaal manager, store manager of vestigingsmanager. Heb je meerdere vestigingen onder je dan wordt er vaak gesproken over een regio manager.

Voorbeeld  sollicitatiebrief bedrijfsleider

Beste heer/ mevrouw [naam],

Ik heb uw vacature gevonden op [website] en werd meteen enthousiast. Dit is precies de functie waar ik naar op zoek ben en ik wil mij daarom graag aan u voorstellen.

Sinds [jaar] ben ik actief in de functie van bedrijfsleider bij [bedrijf] in [plaats]. Daar heb ik mezelf door de jaren heen ontwikkeld in teamgericht leiderschap. Ik beleef er echt plezier aan om in teamverband mooie resultaten te behalen. Met mijn persoonlijkheid breng ik een goede sfeer in het team en ik weet mensen op een positieve manier te motiveren. Ik ga graag een uitdaging aan en ben gewend om met omzettargets te werken. Dit heb ik vooral laten zien in mijn werk bij [bedrijf], waar ik gedurende [aantal] jaar als bedrijfsleider heb mogen werken en mooie resultaten heb laten zien.

Mijn huidige functie bij [bedrijf] voer ik nog steeds met veel plezier uit, maar ik zou graag mijn talenten laten zien in een grotere organisatie. Eentje die weer andere uitdagingen kent en waar ik een groter team naar mooie resultaten kan leiden. U bent voor mij een aantrekkelijke werkgever en uw bedrijf heb ik door de jaren heen dan ook met interesse gevolgd. Ik was erg positief verrast te zien dat er een vacature voor bedrijfsleider beschikbaar kwam en grijp graag mijn kans mijzelf aan u te presenteren.

Ik hoop mijn motivatie in een persoonlijk gesprek met u te mogen toelichten.

Vriendelijke groeten,

[je eigen naam]

Heb je inspiratie opgedaan uit deze brief? Fijn! Je kunt hem nog aanpassen aan je persoonlijke stijl, zodat hij helemaal bij jou en bij de vacature past. Let daarbij met name op je openingszin en de afsluiting.

Openingszin

Hou deze positief en probeer hier al op te vallen. Hou het luchtig maar wordt niet amicaal in je taalgebruik. Het doel is om positief over te komen. Het lijkt je leuk om voor dat bedrijf te werken, toch? Laat dat doorschemeren in je tekst.

Bekijk de beste tips voor positieve openingszinnen.

Middendeel

Het middelste gedeelte van je brief gebruik je voor je motivatie.

Hierin geef jij aan waarom jij geschikt bent voor de functie van Bedrijfsleider.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Probeer het altijd te benaderen vanuit de lezer:

  • Wat wil de lezer van je brief graag zien?
  • Wat staat er in de vacaturetekst?

Maak je brief persoonlijk en op maat voor de openstaande vacature. Er is niks dodelijkers dan een standaard motivatiebrief.

Afsluiting

Eindig je sollicitatiebrief voor de functie van bedrijfsleider actief met een uitgesproken wens om je cv en je motivatie (het liefst persoonlijk) te komen toelichten.

Een sterke slotzin zorgt voor een mooie uitsmijter aan het einde van je motivatiebrief.

Voor meer info bekijk de complete gids voor het schrijven van een perfecte brief.

Opmaak

Ook de opmaak van je brief doet er toe.

Zorg voor een mooi opgemaakt document met een eenvoudig lettertype en zonder spelfouten.

Cv als bedrijfsleider

Zoek je een voorbeeld cv? Bekijk hier wat er in een cv als bedrijfsleider moet staan.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?