Laatst bijgewerkt op

Cv voorbeeld voor Secretaresse [+ gratis download]

gratis cv template secretaresse

Wil je weten hoe je een onweerstaanbaar cv maakt als secretaresse? In dit artikel vertellen we uitgebreid waar je precies op moet letten om de kans om te worden uitgenodigd te maximaliseren.

Daarnaast hebben we een mooi voorbeeld cv gemaakt die je kunt downloaden en kunt aanpassen aan jouw specifieke situatie om zo je eigen cv te maken.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Hoe maak je een cv als Secretaresse?

Bekijk onderstaande tips en voorbeelden om een professioneel cv voor de functie van secretaresse te maken.

Werkervaring

Niets is zo belangrijk op een cv als werkervaring. Dat geldt ook voor een secretaresse. Je moet duidelijk aangeven welke competenties jij allemaal beheerst. En plaats de belangrijkste vaardigheden prominent op je cv.

Probeer te benoemen welke resultaten je hebt behaald. Het kan lastig zijn om harde cijfers te noemen, maar softe resultaten benoemen mag ook! En vergeet niet om al je initiatieven te benoemen. Een voorbeeld van een profiel dat vaak wordt gevraagd:

Als je minder lang in het vak zit, benoem dan ook uitgebreid je stage ervaringen op je cv. Deze zijn ontzettend belangrijk aangezien dit vaak een opmaat is voor het vervolg van je carrière.

Ook bijbanen en nevenactiviteiten kunnen heel interessant zijn voor je toekomstig werkgever. Denk bijvoorbeeld aan bijbaantjes in de administratie.

Bekijk de nieuwste vacatures

Opleidingen

Benoem duidelijk je opleidingen op je cv en vergeet niet om alle cursussen, congressen en andere projecten te benoemen. Vaak wordt gevraagd naar een afgeronde secretariële opleiding (mbo+ of hbo). Laat zien dat je kennis ook nog steeds up to date is.

Voor de startende secretaresse: Benoem uitgebreid wat voor vakken je hebt gedaan tijdens je opleiding, welke projecten je hebt gedaan en waar je stage hebt gelopen. Je stage(s) mag je ook noemen onder werkervaring om dit deel meer gewicht te geven.

Persoonlijk profiel

Een sterk persoonlijk profiel op je cv laat zien wat voor persoon jij bent en wat je toegevoegde waarde is. Het is de bedoeling dat je dit in 3-4 regels neerzet. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Probeer te achterhalen in de vacaturetekst en door de contactpersoon telefonisch te benaderen waar de organisatie naar op zoek is. Schrijf de 3 belangrijkste functie eisen op en probeer deze te verwerken in je persoonlijke profiel.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Vaardigheden

Probeer de standaard clichés te vermijden bij het benoemen van je vaardigheden. En wees niet te bescheiden! Benoem alles waarmee jij hebt geholpen in een organisatie. Verweef dit ook in de resultaten die je noemt onder werkervaring. Niet doen: Algemene en standaard bewoordingen gebruiken:

  • Ik ben een echte teamplayer
  • Ik vind het leuk om mensen te helpen

Wel doen: Specifieke voorbeelden geven die aantonen wat jouw vaardigheden zijn:

  • Verantwoordelijk voor het maken en rondsturen van de notulen van de wekelijkse MT vergaderingen.
  • Persoonlijke aandacht voor de patiënt door een praatje te maken naar aanleiding van het dossier.

Benoem al je kwaliteiten en denk ook aan zaken die je buiten de werkvloer om doet.

Ben je klassenmoeder? Doe je iets op de sportclub van je kinderen? Dit kan zeker relevant zijn voor de functie waar jij op solliciteert. En dit kan er ook voor zorgen dat je net even wat meer opvalt.

Overige zaken

Zorg ervoor dat je je cv op maat maakt voor de vacature waar je op solliciteert. Bekijk dus goed wat voor persoon ze vragen en hoe jij hier het beste invulling aan kunt geven.

Ook zaken als je hobby’s en interesses kunnen interessant zijn. Bijvoorbeeld: Als je een teamsport doet zegt dit iets over hoe leuk je het vindt om in een team te werken. Daarnaast scoor je altijd pluspunten bij een recruiter als je sport: je geeft hier namelijk mee aan dat je gezondheid belangrijk vindt. En welke werkgever vindt dit nou niet prettig?

Cv template

De inhoud van je cv komt het beste naar voren door een goede opmaak van je cv. Dat is vrij gemakkelijk maar je moet wel weten waar je rekening mee moet houden. Hou in gedachten dat een recruiter slechts 7,4 sec heeft om een goed beeld van jou te krijgen. Je cv moet dus goed scanbaar zijn. Gebruik hiervoor:

  • Bullet points: geen hele volzinnen maar kort en krachtig opsommen van je resultaten
  • Netjes uitlijnen: zorg ervoor dat alle strak onder elkaar staat
  • Duidelijke titels en subtitels: zodat de lezer snel de juiste secties ziet
  • Witruimte en marges: maakt je cv een stuk mooier en overzichtelijker
  • Geen rare lettertypes: maar neem de standaard lettertypes zoals bijvoorbeeld Arial en Calibri

Voorbeeld cv Secretaresse (Download in Word)

gratis cv template secretaresse We hebben een gratis cv template voor je gemaakt die je direct kunt downloaden.

Wist je dat...
...als je binnen 4 dagen reageert op een vacature de kans maar liefst 65% groter is dat je wordt uitgenodigd?
vacatures

Het is gemaakt in Word format maar je kunt ‘m ook gebruiken met Google Docs.

Download gratis cv template secretaresse (Word format)

Kantoor/ Administratie cv voorbeelden

Bekijk nog meer cv voorbeelden voor kantoorbanen of of administratieve functies:

LinkedIn profiel Secretaresse

En als je dan helemaal klaar bent met je cv kun je heel snel je LinkedIn profiel aanpassen. Het verschil met je cv is met name dat je LinkedIn profiel uitgebreider en algemener kan zijn. Je cv moet je echt aanpassen aan de vacature. Zorg er wel voor dat je cv en je profiel overeenkomen. Gebruik bijvoorbeeld eenzelfde foto voor je cv als de foto voor je LinkedIn profiel: dat oogt professioneler.

Sollicitatiebrief Secretaresse

Wil je ook een motivatiebrief schrijven voor je sollicitatie? Bekijk dan dit professionele voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van secretaresse.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken