Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Huisarts

sollicitatiebrief huisarts

Van plan om te solliciteren voor de functie van huisarts? Dan wil je eerst graag weten hoe je een sterke sollicitatiebrief schrijft om huisarts te worden.

Maar wat zet je allemaal in je sollicitatiebrief en hoe bouw je de inhoud precies op?

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

We vertellen je graag over alle ins en outs. Zo schrijf je straks een krachtige sollicitatiebrief en word je huisarts in een groepspraktijk, verpleeghuis of in het ziekenhuis.

Wat doet een Huisarts?

De huisarts helpt mensen bij het vaststellen van een oorzaak van hun gezondheidsklachten. Op basis van de klachten, een gesprek en eventuele tests, komt de huisarts met een oordeel. Vaak schrijft een huisarts medicijnen voor om een probleem te bestrijden.

Daarnaast voert een huisarts kleine ingrepen uit om een fysiek probleem direct te verhelpen. Ook regelt de huisarts eventuele doorverwijzingen naar specialisten om de pijn te laten bestrijden. Een huisarts werkt vaak vanuit een eigen praktijk, een groepspraktijk of in het ziekenhuis.

Hoe schrijf je een sterke, overtuigende brief? Bekijk onderstaande voorbeeld voor inspiratie.

Voorbeeld sollicitatiebrief Huisarts

Betreft: sollicitatie huisarts

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Vorige week dinsdag spraken we elkaar al kort via de telefoon over de functie van huisarts in uw groepspraktijk. Na mijn afstuderen heb ik met veel plezier de opleiding tot huisarts gedaan. Ik vind het heerlijk om bijscholingen te volgen door het bezoeken van congressen en studiedagen, het volgen van cursussen en trainingen en het bijhouden van vakliteratuur.

Al vanaf jonge leeftijd heeft het menselijk lichaam mij gefascineerd. 'Doktertje spelen' was mijn favoriete bezigheid en ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets anders heb willen worden. Ook op latere leeftijd doe ik dit met veel passie en liefde. Ik begin graag als huisarts in uw groepspraktijk om zoveel mogelijk te kunnen leren van jullie ervaring. Uw praktijk spreekt mij enorm aan door de diversiteit aan patiënten en de ervaring die jullie gezamenlijk hebben opgebouwd in al die jaren. 

Mijn motivatie en cv licht ik heel graag toe in een persoonlijk gesprek. 

Met vriendelijke groet,

[Je voornaam en achternaam]

Bekijk meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Sollicitatiebrief: opbouw en opmaak

Hierboven schreven we al een mooi voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van huisarts. Afhankelijk van de vraag kan de lengte en de opbouw van een sollicitatiebrief verschillen.

Wil je je eigen sollicitatiebrief toch iets anders inrichten? Neem dan een kijkje naar hoe je een mooie lay-out voor je sollicitatiebrief maakt.

Cv voorbeeld Huisarts

Als onderbouwing van je sollicitatiebrief stuur je je cv mee. Maar welke informatie verwerk je allemaal in je cv voor de functie van huisarts?

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Naast een voorbeeld voor een sollicitatiebrief maakten we ook alvast een cv voorbeeld voor een huisarts.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?