Een perfect cv voorbeeld voor een Medewerker Bakkerij

Ga jij solliciteren als medewerker bij een bakkerij? Wil jij weten hoe je een goed cv maakt?

Lees verder voor alle tips die je nodig hebt en bekijk handige voorbeelden. Lees ook hoe je de beste sollicitatiebrief schrijft voor een medewerker bakkerij.

In dit artikel vertellen we wat je zeker op je cv moet zetten. Met onze tips vergroot je de kans dat je op gesprek mag komen bij de bakker van jouw keuze.

Wat doet een Bakkerij Medewerker?

Je assisteert bij het (af)bakken van producten in de winkel. Dat kan brood of banket zijn, of allebei. Je volgt nauw de recepten en instructies van je leidinggevenden. Bij een grote bakkerij kan het dat de producten automatisch worden gemaakt, dan controleer jij het proces. Ook dan is het belangrijk dat je verstand hebt van bakken.

In kleinere winkels assisteer je ook bij de verkoop. Je presenteert de producten op een aantrekkelijke manier en helpt klanten.

Hoe maak je een cv als medewerker bakkerij?

Ga je voor het eerst een cv maken? Dan heb je zeker iets aan onze gids voor het perfecte cv.

Heb je al een cv, maar wil je het bijwerken? Of ga je voor het eerst solliciteren bij de bakker? Lees hier hoe je je cv een goede makeover geeft.

Hieronder vertellen we alles wat op je cv moet staan als je gaat solliciteren als bakkerij medewerker.

Werkervaring

Bedrijven vragen bij sollicitaties om relevante werkervaring. Jij toont aan dat je die hebt door te vertellen wat jouw taken waren bij vorige banen. Denk daarbij goed na over vaardigheden die passen bij de functie. Denk voor een medewerker bakkerij bijvoorbeeld aan:

  • Je bent verantwoordelijk: jij hebt vaker met voedsel gewerkt, dus je weet hoe belangrijk deze taak is.
  • Laat zien dat je discipline hebt en een doorzetter bent door eerder werk.
  • Bakken is precisiewerk. Toon aan dat je precies kunt werken door je ervaring met andere banen waarbij je instructies goed moest opvolgen. Voedsel bereiden is detailwerk. Laat zien dat jij oog voor detail hebt

Dit helpt ook om te benoemen:

  • Je bent stressbestendig: vertel hoe goed jij werkt in een drukke omgeving.
  • Jij hebt vaker met plezier met klanten gewerkt, bijvoorbeeld achter de kassa. Dit vertelt een werkgever dat je klantvriendelijk bent.
  • Vroege vogel. Bakkers beginnen vaak vroeg in de ochtend om alles klaar te hebben als de bakker open gaat. Je moet het dus geen probleem vinden om vroeg te starten.

Opleidingen

Bij het solliciteren is het belangrijk om je opleidingen op je cv te zetten. Bedenk daarbij wat relevant is voor deze functie.

In principe kan iedereen medewerker bij een bakkerij worden na de middelbare school. De meeste bakkerijen hebben een eigen opleiding voor nieuwe medewerkers. Op het VMBO kun je wel de richting bakker kiezen. Er zijn ook MBO-opleidingen voor wie door wil leren in een bepaald soort bakwerkzaamheden, of bijvoorbeeld leidinggevende wil worden. Bakkerijen hebben vaak een voorkeur voor mensen met zo’n specialisatie.

Heb je geen opleiding gedaan? Of studeerde je iets anders? Laat zien dat je alles kunt wat er voor de functie wordt gevraagd, door te vertellen welke vaardigheden je hebt geleerd.

Benadruk ook je stages op je cv als je die hebt gedaan.

Heb je relevante trainingen en cursussen gevolgd? Vermeld die ook, zeker als je opleiding niet helemaal aansluit.

Persoonlijk profiel

Op een cv schrijf je een persoonlijk profiel om jezelf voor te stellen. In een paar zinnen vertel je wat jouw persoonlijke eigenschappen zijn. Dan weet de lezer wat jij voor werknemer bent. Ben je energiek? Een pietje precies? Verantwoordelijk? Vertel het!

Lees de vacature goed door om te weten wat voor iemand ze zoeken. Kies drie of vier eigenschappen van jezelf om te benoemen, die passen bij de vacature.

Belangrijkste vaardigheden

Bakkerijen zoeken medewerkers met de juiste competenties en vaardigheden. Kies een paar van jouw vaardigheden en zet ze duidelijk op je cv. Vermeld ze ook in je sollicitatiebrief met dezelfde woorden.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden waar een bakkerswinkel naar zoekt?

  • Resultaatgericht: je moet goed instructies op kunnen volgen en snel werken
  • Doorzettingsvermogen: soms is het hard werken in de bakkerij. Jij houdt van een uitdaging!
  • Verkopen: vragen ze iemand die ook in de winkel kan helpen? Vertel dan over jouw verkooptalent
  • Precisie: jij kunt heel precies werken en hebt oog voor detail

Heb je al LinkedIn? Voeg je vaardigheden op je Linkedin profiel toe om nog beter te overtuigen.

Overige zaken

Je kunt extra opvallen door je hobby’s en interesses. Bak je bijvoorbeeld ook in je vrije tijd? Of ben je heel sportief, of juist creatief? Vertel het in een kort lijstje op je cv. Zo leert de werkgever je beter kennen.

Benoem ook vrijwilligerswerk, daarmee laat je zien dat jij verantwoordelijk en betrokken bent.

Bekijk ook andere Cv voorbeelden.

Sollicitatiebrief Medewerker Bakkerij

We hebben ook een voorbeeldbrief gemaakt voor een Medewerker Bakkerij. Gebruik het als inspiratie voor jouw eigen brief.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?