Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Bakkerij Medewerker

sollicitatiebrief bakker

Wil jij graag werken bij een bakkerij? Heb je een leuke vacature gevonden? Dan zoek je misschien hulp bij het schrijven van een brief.

De perfecte sollicitatiebrief zorgt ervoor dat jij die uitnodiging ontvangt voor een gesprek.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als Bakkerij Medewerker.

Gebruik het voorbeeld als inspiratie om je op weg te helpen. Pas aan waar nodig zodat de motivatiebrief past bij jouw verhaal. Heel veel succes!

Wat doet een Bakkerij Medewerker?

Je assisteert bij het bakken van producten volgens het recept van de bakkerij. Dat kan brood of banket zijn, of allebei. In kleinere winkels sta je soms ook voor in de winkel. Je presenteert de producten op een aantrekkelijke manier en helpt klanten aan de kassa.

In je motivatiebrief laat je zien wat jouw persoonlijkheid is en wat je vaardigheden zijn.

Voorbeeld sollicitatiebrief Bakkerij Medewerker

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Graag zou ik mijzelf willen voorstellen als leergierige, hardwerkende bakkerij medewerker met een passie voor banket. Ik vond uw vacature voor een nieuwe medewerker in de plaatselijke krant en werd meteen enthousiast. De omschrijving van de werkzaamheden sluiten precies aan bij mijn ervaring, dus ik weet zeker dat ik de juiste aanvulling op het team ben.

Als kind vond ik naar de echte bakker gaan al een feest. Daarom hoefde ik niet lang na te denken welke richting ik moest kiezen op het VMBO: bakker! Daarna wilde ik mij specialiseren in banket, dus koos ik de opleiding Brood en Banket, richting Patissier. Tijdens de opleiding liep ik al bij een ambachtelijke banketbakker mee op de werkvloer. Daar leerde ik onder tijdsdruk werken met veel oog voor detail, naast vakkennis over gebak en andere delicatessen. Ook kreeg ik de taak om inkoop en voorraadbeheer te doen.

Door beide opleidingen heb ik veel kennis opgedaan over zowel brood als banket, als de dagelijkse gang van zaken in de winkel. Met deze kennis en ervaring op zak zou ik graag een bijdrage leveren aan uw bedrijf. Ik sta ervoor open om extra trainingen te volgen omdat ik altijd meer wil leren. Als u mijn enthousiasme deelt, kom ik graag mijn brief en cv toelichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Wij hebben een complete gids gemaakt voor de beste sollicitatiebrief.

Een sterke openingszin

Het is slim om je brief opvallend te beginnen. Dan krijgt de werkgever zin om verder te lezen. Dus pak de aandacht met deze onmisbare tips voor een perfecte openingszin.

Wil je meer voorbeelden? Bekijk deze 50 voorbeelden van goede openingszinnen.

Een goede afsluiter

Je wil graag dat de werkgever jou herinnert na het lezen van je brief. Als jij zelfverzekerd overkomt en afsluit met een leuke zin, vergroot je die kans. Lees hier 15 voorbeelden van de beste slotzinnen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Cv voorbeeld Bakkerij Medewerker

We hebben ook een cv voorbeeld voor een bakkerij medewerker gemaakt. Gebruik dit als inspiratie voor jouw eigen cv.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken