Voorbeeld sollicitatiebrief Winkelmedewerker

sollicitatiebrief voorbeeld winkel medewerker

Hieronder vind je een mooi voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van een algemene winkelmedewerker.

Pas de tekst aan zodat het goed aansluit op de functie waarop jij graag wilt solliciteren.

Gratis template sollicitatiebrief Winkelmedewerker

Geachte [HEER/ MEVROUW NAAM CONTACTPERSOON],

Afgelopen weekend zag ik in uw winkel dat u een openstaande vacature heeft voor een winkelmedewerker. Aangezien ik uw winkel zelf graag bezoek en veel ervaring heb in dit vak wil ik graag mijn interesse in de functie kenbaar maken middels deze brief.

In [JAAR] heb ik mijn opleiding [NAAM OPLEIDING] afgerond en daarna ben ik bij een grote drogist gaan werken als winkelmedewerker. Naast kassawerkzaamheden zorg ik ook voor het adviseren van klanten, het netjes houden van de winkel en de schappen en het bijhouden van nieuwe, belangrijke informatie met betrekking tot onze producten en leveranciers.

Wat mij aanspreekt in uw vacature voor winkelmedewerker zijn vooral de producten die u verkoopt. Deze zijn meer specialistisch dan de producten waar ik op mijn huidige werkplek mee te maken heb. Het lijkt mij heel leuk om mijn uitgebreide kennis over uw assortiment op een enthousiaste manier over te brengen op uw klanten. Het einddoel is dan natuurlijk dat de klant met een volle tas en helemaal tevreden de winkel verlaat. En weer terugkomt!

Als persoon ben ik zeer sociaal, klantgericht, behulpzaam en ik werk zeer nauwkeurig. Daarnaast ben ik flexibel ingesteld wat betreft werktijden en ben als winkelmedewerker gewend om ook in de avonduren en in de weekenden te werken. Zoals u vraagt in de vacature ben ik 32 tot 40 uur per week beschikbaar en beheers ik de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift.

Winkelmedewerker bij uw vestiging lijkt mij een mooie, nieuwe uitdaging waar ik mijn enthousiasme voor het vak in kwijt kan. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[NAAM]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Wist je dat je cv veel belangrijker is dan je brief?

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?