Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een Verpleegkundige

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief voor de functie van Verpleegkundige (of soortgelijke functie in de zorg) om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een algemene voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Verpleegkundige.

sollicitatiebrief-voorbeeld-verpleegkundige

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Deze gratis template kun je gebruiken als basis voor je eigen brief. Hieronder kun je de tekst eenvoudig kopiëren.

Heel veel succes!

Template voorbeeld sollicitatiebrief Verpleegkundige/ Zorg

Geachte [Achternaam],
 
Heel soms kom je een vacature tegen die je echt op het lijf is geschreven. Een functie waar je dolgraag op wil solliciteren. Nu is het aan mij om u te overtuigen dat ik die flexibele en energieke verpleegkundige ben naar wie u op zoek bent.
 
Momenteel werk ik als verpleegkundige op de afdeling [AFDELINGSNAAM] van het [NAAM ZIEKENHUIS] in [PLAATSNAAM]. Hier werk ik sinds mijn afstuderen aan de opleiding HBO-V in [JAARTAL]. Naast de basiszorg verricht ik ook specialistische handelingen, zoals [NOEM EEN AANSPREKEND VOORBEELD] en [NOG EEN AANSPREKEND VOORBEELD]. In mijn werk staat de zorg voor en het welzijn van de patiënt altijd voorop. Dit doe ik door mij in te leven in diens situatie, een luisterend oor te bieden en geduldig te zijn ondanks de hoge werkdruk waar wij in ons vak vaak mee te maken hebben.
 
Ik ben iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt en kwalitatief goed werk wil leveren. Ik kan prima zelfstandig werken, maar functioneer ook goed in een team. In mijn huidige functie werk ik nauw samen met [ARTSEN, ARTS-ASSISTENTEN, FYSIOTHERAPEUTEN, ETC]. Deze multidisciplinaire benadering spreekt mij bijzonder aan omdat je veel van elkaar kunt leren en continu gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen.
 
Het werk als verpleegkundige in uw ziekenhuis spreekt me aan, omdat [NAAM ZIEKENHUIS] koploper is wat betreft de behandeling van [SPECIALISATIE]. En laat hier nu juist mijn ambitie liggen. Met mijn specialistische kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw team van de [NAAM AFDELING].
 
In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn sollicitatie verder aan u willen toelichten.
 
Met vriendelijke groet,
 
[VOORNAAM & ACHTERNAAM]

Bekijk andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Sollicitatiebrief: de complete gids

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief?

Bekijk dan onze gids waarin we vertellen hoe je een perfecte sollicitatiebrief schrijft of bekijk snelle tips voor een sterke motivatiebrief.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld verpleegkundige

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een verpleegkundige.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken