Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief Verpleeghulp

Sollicitatiebrief Verpleeghulp

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van Verpleeghulp.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Wat doet een verpleeghulp?

Als verpleeghulp, verpleegassistent of zorghulp verleen je basiszorg aan mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Je assisteert patiënten ook bij het doen van dagelijkse bezigheden. Vaak werk je met ouderen, maar je kunt als verpleeghulp aan de slag voor allerlei doelgroepen. Dit doe je bij een zorginstelling, in een ziekenhuis of in de thuiszorg.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro
  • Je helpt bij de bevordering en het herstel van de gezondheid van patiënten door fysieke en psychologische ondersteuning te bieden
  • Je bent geen verpleegkundige, maar werkt wel samen met ze om de mensen te verzorgen
  • Meestal werk je onder leiding van deze verpleegkundigen, maar wel zelfstandig

Breng jouw persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat jij kan toevoegen.

Verpleeghulpen werken vaak in teams van verpleegkundigen binnen de vakgebieden verpleging, sociale zorg en klinische zorg.

Voorbeelden sollicitatiebrief Verpleeghulp

Hieronder vind je 2 sterke voorbeelden van een motivatiebrief voor een verpleeghulp. Gebruik het ter inspiratie om je eigen brief te schrijven.

Voorbeeld 1

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Onlangs kwam het tekort van verpleeghulp in de ouderenzorg groot in het nieuws. Op zulke momenten ben ik extra blij dat ik een bijdrage kan leveren in de zorg. Daarom wil ik dolgraag solliciteren op de functie van verpleeghulp.

Momenteel werk ik als [naam huidige functie] bij [naam organisatie] in [plaatsnaam]. Naast de basiszorg verricht ik ook andere handelingen, zoals [noem een aansprekend voorbeeld] en [noem nog een voorbeeld]. In mijn werk staat de zorg voor en het welzijn van de patiënt altijd voorop. Dit doe ik door mij in te leven in diens situatie, een luisterend oor te bieden en geduldig te zijn ondanks de hoge werkdruk waar wij in ons vak vaak mee te maken hebben.

Ik ben iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt en kwalitatief goed werk wil leveren. Ik kan prima zelfstandig werken, maar functioneer ook goed in een team. In mijn huidige functie werk ik nauw samen met andere zorgprofessionals. Deze multidisciplinaire benadering spreekt mij bijzonder aan omdat je veel van elkaar kunt leren en continu gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Het werk als verpleeghulp in uw organisatie spreekt me aan, omdat de manier van werken mij erg aanspreekt. Met mijn kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw organisatie.
 
In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie verder aan u willen toelichten.

Met vriendelijke groet, 

[jouw voornaam en achternaam]

Voorbeeld 2

Hieronder vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor een starter.

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Al van jongs af aan wist ik dat ik in de zorg wilde werken. Later leerde ik dat ik vooral graag assisteer bij praktische zaken en het liefst persoonlijke hulp bied. Uw vacature voor een verpleeghulp sprak mij daarom zeer aan, omdat ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren aan uw organisatie.

Zorgen voor ouderen is voor mij vanzelfsprekend. Ik hielp van jongs af aan mijn familie bij de zorg voor mijn grootouders. Door klusjes te doen en mensen werk uit handen te nemen voelde ik mij nuttig en dat maakte mij gelukkig. Daarom koos ik voor de opleiding Dienstverlening en de richting Helpende zorg en welzijn.

Tijdens mijn opleiding liep ik mee op verschillende plekken in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Daardoor heb ik onder andere geleerd om te reageren op vroege tekenen van dementie. Ik weet ook wat ik moet doen om iemand gerust te stellen en wat afleiding te bieden, naast alle gewone taken.

Op mijn cv in de bijlage ziet u dat ik eerder verschillende banen heb gehad, onder andere als oppas. Door die ervaring heb ik geleerd om besluitvaardig en assertief te zijn als het moet.

Kortom, ik denk dat door mijn ervaring en persoonlijke eigenschappen deze functie mij op het lijf geschreven is. Ik zou graag in een persoonlijk gesprek mijn motivatie komen toelichten.  

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Cv voorbeeld verpleeghulp

Bekijk ook dit voorbeeld cv voor een verpleeghulp. Zo ben je helemaal klaar voor je sollicitatie.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken