Laatst bijgewerkt op

Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Psycholoog

sollicitatiebrief psycholoog

Heb je de ideale vacature gevonden als psycholoog? Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede brief voor bij je cv?

De perfecte sollicitatiebrief of motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die uitnodiging ontvangt voor een sollicitatiegesprek.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.
cv maken intro

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld van een sollicitatiebrief als psycholoog. Gebruik het voorbeeld als inspiratie en maak je brief eigen zodat hij perfect bij jou past!

Sollicitatiebrief Psycholoog

Een psycholoog onderzoekt en behandelt mensen met psychische problemen. Je hebt verstand van menselijk gedrag en welke processen er in het brein werken. Samen met een cliënt werk je toe naar een betere kwaliteit van leven.

Laat zien dat jij de geschikte kandidaat bent door aan te tonen dat jij de functie aankunt door jouw ervaring, kennis en vaardigheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief Psycholoog

Beste [heer / mevrouw] [naam contactpersoon],

Na ons telefoongesprek op [datum] ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in uw organisatie en daarom solliciteer ik graag op de functie van basispsycholoog. U gaf in de vacature en het gesprek aan dat u op zoek bent naar een psycholoog met expertise in angststoornissen. Dat sluit precies aan bij mijn werkervaring en mijn ambities voor de toekomst.

Ik heb eigenlijk altijd al mensen willen helpen. Daarom begon ik aanvankelijk aan een Hbo-opleiding tot maatschappelijk werker. Door het vak psychologie merkte ik dat mijn interesse meer lag bij het analyseren van de psyche. Na mijn propedeuse ging ik daarom naar de universiteit voor een BSc Psychologie.

Zojuist heb ik de Master Klinische Psychologie afgerond met een onderzoek naar de invloed van angst op gedrag van jongeren. Tijdens mijn stage in de jeugddetentie merkte ik dat ik mijn ervaring als maatschappelijk werker kon inzetten. Ik kon gevaarlijke situaties de-escaleren en mijn agogische vaardigheden aanwenden om gedragsverandering teweeg te brengen. 

Hoewel ik net van de universiteit kom, heb ik dus de nodige ervaring opgedaan op de werkvloer. Ik kan mijn analytische talenten inzetten, maar ook goed communiceren met mensen op verschillende niveaus. Daarbij blijf ik graag met twee benen op de grond. Graag zou ik als frisse, jonge toevoeging op uw team aan de slag gaan. Ik kom graag langs op gesprek om mijn ervaring en ambities toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Bekijk de nieuwste vacatures

Sollicitatiebrief schrijven

Wij hebben een complete gids gemaakt voor het schrijven van een goede motivatiebrief. Let goed op de opbouw van je motivatiebrief en hou in gedachten dat je jouw vaardigheden toelicht met concrete voorbeelden.

Gebruik daarbij actieve werkwoorden. Hieronder lichten we meer onderdelen toe.

Een sterke openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Wist je dat de lezer binnen een paar seconden besluit of het de moeite waard is om verder te lezen? Pak dus de aandacht!

Bekijk eens deze 50 effectieve openingszinnen om inspiratie op te doen.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Deze online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat

Middendeel brief

Het middelste gedeelte van je brief gebruik je voor je motivatie.

Ervaren recruiters zullen je brief snel scannen en meteen naar dit gedeelte zoeken.

Hierin geef jij namelijk aan waarom jij geschikt bent voor de functie van Psycholoog.

Probeer het altijd te benaderen vanuit de lezer:

Wat wil de recruiter of manager zien?

En zorg ervoor dat het geen kopie is van je cv.

Een goede afsluiter

Na een indrukwekkende brief wil je natuurlijk blijven hangen. Een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende zin is een must om een blijvende indruk achter te laten. Neem een voorbeeld aan onze opvallende slotzinnen.

Opmaak brief

Ook de opmaak van je brief doet er toe.

Zorg dus voor een mooi opgemaakt document met een eenvoudig lettertype en zonder spelfouten.

Wist je dat...
...als je binnen 4 dagen reageert op een vacature de kans maar liefst 65% groter is dat je wordt uitgenodigd?
vacatures

Cv voorbeeld Psycholoog

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een Psycholoog.

Mooie cv template nodig?

popup cv maken