Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Maatschappelijk Werker

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Jij wil aan de slag als maatschappelijk werker of social worker en hebt de perfecte vacature gezien. Nu wil je indruk maken met een goede sollicitatiebrief.

Hieronder vind je een gratis voorbeeld van een goede sollicitatiebrief voor een maatschappelijk werker.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Daarmee zorg je ervoor dat je zeker op gesprek mag komen.

Wat doet een Maatschappelijk Werker?

Als mensen vastlopen in het oplossen van hun problemen, help jij ze als maatschappelijk werker om weer op eigen benen te staan. Jij weet bij welke instanties cliënten terecht kunnen en begeleidt ze daarnaartoe. Daarnaast inspireer je mensen ook om zelfredzaam te worden door hun gedrag te leren veranderen.

Breng jouw persoonlijkheid over in je brief en laat zien wat je vaardigheden zijn met concrete voorbeelden.

Voorbeeld sollicitatiebrief Maatschappelijk Werker

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Toen ik het artikel [naam artikel] op [noem waar je het hebt gezien] las over uw organisatie, ben ik meteen gaan kijken of er een vacature open stond. Ik ben een bevlogen, pas afgestudeerde social worker die het liefst aan de slag wil met jongeren, dus u begrijpt dat mijn hart sneller ging kloppen toen ik de vacature voor jongerenwerker zag.

Dit jaar heb ik mijn Bachelor of Social Work behaald aan Hogeschool [naam school]. Door een minor raakte ik geïnteresseerd in het werken met jongeren. Ik wil hen graag een kans bieden om zelfredzame burgers te worden, maar hen daarbij wel in hun waarde laten. Daarom heb ik mijn afstudeeronderzoek gericht op het motiveren van werkloze jongeren door middel van sportactiviteiten.

Ook in mijn vrije tijd ben ik bezig met jongerenwerk. Ik ben al jaren trainer bij een voetbalclub en werk daar met jongens van 12 tot 18 jaar. Ik ben goed in het opbouwen van een vertrouwensband en heb velen van hen al geholpen met problemen thuis en op school. Ik spreek hun taal en kan daarom goed conflicten beheersen. Deze vaardigheden zijn ook erg nuttig tijdens mijn werk en de openstaande vacature.

Ik zie mezelf als een social worker in hart en nieren, maar ben natuurlijk nooit uitgeleerd. Daarom zou ik graag de uitdaging aangaan om uw team te ondersteunen en van hen te leren. Als u mijn enthousiasme deelt na het lezen van deze brief, kom ik graag persoonlijk langs om kennis te maken!

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Een sterke openingszin

Jouw talent om te overtuigen en motiveren blijkt ook uit je brief.

Bedenk een uitnodigende openingszin die ervoor zorgt dat iemand verder wil lezen.

In de voorbeeldbrief hierboven gebruiken we een actualiteit, maar er zijn nog veel meer slimme manieren om de aandacht van de lezer te pakken.

Bekijk deze voorbeelden van openingszinnen voor inspiratie.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Een goede afsluiter

Na een goede brief wil je wel dat je een blijvende indruk achterlaat.

Dat doe je met een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende slotzin.

Laat zien dat je enthousiast bent om aan de slag te gaan als maatschappelijk werker en dat je graag een keer komt kennismaken.

Cv voorbeeld Maatschappelijk Werker

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Vandaar dat we een sterk cv voorbeeld voor maatschappelijk werker voor je hebben gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?