Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Verzorgende IG

sollicitatiebrief verzorgende ig

Wil jij graag werken als ziekenverzorger of verzorgende IG? Heb je een leuke vacature gevonden? Dan zoek je misschien wat hulp bij het schrijven van een brief.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief als verzorgende.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gebruik het voorbeeld als inspiratie om je op weg te helpen. Pas de tekst aan waar nodig zodat de motivatiebrief klopt met jouw verhaal. Heel veel succes!

Wat doet een Verzorgende IG?

Een verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) ondersteunt mensen bij dagelijkse taken en voert verpleegkundige handelingen uit. Vaak is dat bij patiënten thuis of in een verzorgingshuis.

In je motivatiebrief laat je zien wat jouw motivatie is en wat je voor persoonlijkheid hebt. Dit is voor werkgevers belangrijk om te weten wat voor ziekenverzorger jij bent. Zorg dat je concrete voorbeelden geeft waaruit blijkt wat je kunt.

Voorbeeld sollicitatiebrief Verzorgende IG

Beste [heer/mevrouw] [naam],

Graag zou ik mijzelf willen voorstellen als geduldige, flexibele en warme Verzorgende IG. Ik vond uw vacature via uw website en werd meteen enthousiast over de doelstellingen van de organisatie en de dagelijkse werkzaamheden die daarbij komen kijken. Het menselijk maken van thuiszorg is iets waar ik graag aan bijdraag.

Ik heb nu een paar jaar werkervaring in de thuiszorg, na het afronden van mijn Mbo Verzorgende-IG niveau 3. Tijdens mijn opleiding kon ik al aan de slag bij een grote organisatie en ik heb daar veel geleerd over de processen die zo'n organisatie met zich meebrengt. Ik had als taken het vervangen van verbanden en het helpen toedienen van medicijnen, als ondersteuning van mijn collega’s wat ik met heel veel plezier heb gedaan.

Uw organisatie spreekt mij aan, omdat ik graag meer persoonlijk contact met de patiënten zou hebben. Graag maak ik tijd voor een praatje met de cliënten als ik merk dat zij daar behoefte aan hebben. Ook vind ik het leuk om te helpen bij de afwas of boodschappen. 

Collega’s omschrijven mij als iemand waar je op kunt bouwen. Ik doe graag een beetje extra en blijf altijd kalm, ook in stressvolle situaties. In de vacature geeft u ook aan in het bijzonder op zoek te zijn naar iemand die stressbestendig is. Daarom zou ik mijn ervaring, kennis en persoonlijkheid graag inzetten bij uw organisatie. In de bijlage vindt u mijn cv, ik kom deze en mijn brief graag een keer in een gesprek toelichten. Ik zie met plezier uw antwoord tegemoet!

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven om inspiratie op te doen voor jouw brief.

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Een sterke openingszin

Het is slim om je brief opvallend te beginnen. Als je de aandacht pakt, zorg je dat iemand verder wil lezen. Denk dus goed na over je openingszin.

Wil je meer voorbeelden? Bekijk eens wat voorbeelden van openingszinnen.

Een goede afsluiter

Je wil graag dat de werkgever jou onthoudt na het lezen van je brief. Als jij zelfverzekerd overkomt en afsluit met een goede slotzin, vergroot je die kans.

Vraag bijvoorbeeld of je een keer kennis kunt komen maken op de afdeling.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Maak online een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Nodig de lezer uit om contact met je op te nemen en wie weet heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek als verzorgende IG.

Cv voorbeeld Verzorgende IG

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een professioneel voorbeeld cv voor Verzorgende IG gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?