Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Medewerker Thuiszorg

sollicitatiebrief medewerker thuiszorg

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van medewerker thuiszorg. Ook te gebruiken als verpleegkundige in de thuiszorg.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Gelukkig (voor jou) is er een enorm tekort aan medewerkers in de thuiszorg.

Maar er wordt natuurlijk wel gezocht naar kwalitatief sterk personeel dus besteed voldoende aandacht aan je brief en je cv.

Voorbeeld motivatiebrief medewerker thuiszorg

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Bij het lezen van de openstaande vacature werd ik meteen enthousiast en daarom zou ik graag willen solliciteren op de functie van [naam functie]. Met deze brief wil ik graag laten zien dat ik dé geschikte kandidaat ben voor de functie.

Jarenlang heb ik gewerkt voor meerdere zorg instellingen en ik beschik dus over de benodigde werkervaring in de zorg. De thuiszorg spreekt mij aan omdat je bij mensen thuis zorg gaat verlenen die weer sterk van elkaar verschillen

Op dit moment ben ik toe aan verandering. Ik zou graag meer in contact willen zijn met cliënten en mijn dagelijkse bezigheden verleggen naar persoonlijke zorg. Denk hierbij aan het wassen, aankleden of helpen aantrekken van steunkousen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat mijn werkervaring als verpleegkundige een extra toevoeging is op eventuele noodsituaties waarbij medische handelingen verricht moeten worden.

In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie verder aan u willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

[jouw voornaam en achternaam]

Sterke openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een goede openingszin.

Goede afsluiting

Sluit je brief ook altijd af met een goed doordacht eind. Om je te helpen hebben we de beste voorbeelden van een afronding van een motivatiebrief op een rij gezet.

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?