Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Diëtist of Voedingsdeskundige

sollicitatiebrief diëtist

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van diëtist of voedingsdeskundige.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een sollicitatiebrief gaat schrijven.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Met een geschikte motivatiebrief maak jij straks kans op die felbegeerde uitnodiging.

Wat doet een Diëtist?

Een diëtist gaat met je in gesprek om een persoonlijk voedingsadvies neer te zetten. Dat begint met een intakegesprek waarin je vragen beantwoord van de cliënt. Dit gaat over de inname van eten en drinken, thuissituatie en eventuele medicatie.

Vervolgens ga je als diëtist kijken naar de huidige gezondheid en stel je een toekomstdoel. De diëtist stelt daarna een plan samen waar de cliënt zich aan dient te houden. Dit alles ten goede van de gezondheid van de cliënt. Een diëtist werkt vaak in een ziekenhuis, verpleeghuis, sportschool of in een eigen praktijk.

Voorbeeld sollicitatiebrief Diëtist

Betreft: sollicitatie diëtist

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Afgelopen woensdag spraken we elkaar telefonisch over de functie van [functie titel] binnen uw sportschool. U wilt uw diensten graag uitbreiden door voedingsadvies op locatie te bieden. Graag neem ik deze functie binnen uw sportschool op mij. Tijdens mijn studie liep ik al stage als diëtist bij een sportschool. Na mijn studie deed ik werkervaring op bij een andere sportschool. Het team is daar inmiddels uitgegroeid naar meerdere diëtisten.

Graag breng ik mijn praktijkervaring uit de vorige sportschool mee naar de uwe. Ik heb vanaf het begin meegemaakt hoe je dit binnen een organisatie implementeert. Daarom help ik u graag vanaf de start. Ik vind het fantastisch om mensen van passend advies te mogen voorzien rondom hun gezondheid. Nog mooier vind ik om uiteindelijke resultaten terug te zien bij deze mensen.

Naast de werkervaring, ben ik in het bezit van mijn bachelor voeding en diëtiek. Daardoor beschik ik zowel over de theoretische, als over de praktische ervaring. Graag licht ik mijn kennis en kunde toe in een persoonlijk gesprek.

Vriendelijke groet,

[je voornaam en achternaam]

Sollicitatiebrieven zorg

Bekijk ook andere sollicitatiebrieven in de zorg, zoals:

Lay-out sollicitatiebrief

Het is aan te raden om voor je sollicitatiebrief de juiste lay-out te gebruiken. Hoe je de informatie vervolgens invult, daarin mag je helemaal uniek zijn. Neem een kijkje naar waar je op moet letten bij de lay-out van je sollicitatiebrief.

Cv voorbeeld Diëtist

Voordat je diëtist wordt, heb je ervaring nodig. Dat geldt zowel voor de theoretische werking achter alles wat je doet en de nodige praktijkervaring. Bij voorkeur heb je daarom een passend diploma. Alle opgedane ervaring zet je samen in een professioneel cv, zodat jij die gewenste baan in de wacht kunt slepen.

We helpen je graag met een professioneel voorbeeld cv als diëtist.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?