Vacatures zoeken in het buitenland

Veel mensen dromen van werken in het buitenland. Voorgoed verhuizen naar een ander land, of alleen een tijdelijke baan om  werkervaring op te doen, het kan allemaal. Internationaal solliciteren wordt steeds normaler en makkelijker. Waar vind je vacatures in het buitenland? En hoe solliciteer je met succes voor een internationale baan? In dit artikel leggen we het allemaal uit.

vacatures buitenland

Waarom solliciteren in het buitenland?

Mensen hebben veel verschillende redenen om te willen werken in het buitenland. Ze willen een andere cultuur leren kennen, een taal vloeiend leren spreken of meer uitdaging in hun werk.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

In het algemeen staat een baan in het buitenland goed op je cv. Het laat zien dat je ambitieus bent en een goed aanpassingsvermogen hebt.

Geld is ook een reden om internationaal te gaan. In sommige sectoren liggen salarissen in het buitenland veel hoger dan in Nederland en België. Bedrijven concurreren met elkaar om de beste werknemers te vinden. Zo kun je in de IT veel meer gaan verdienen door om de paar jaar van baan te wisselen, en vaak ook van land.

Remote werken is ook steeds meer in opkomst. Om te werken in het buitenland hoef je soms niet eens meer te verhuizen!

Als student kun je bijvoorbeeld je tussenjaar ook heel goed doorkomen in het buitenland.

Hoe vind je internationale vacatures?

Buitenlandse vacatures vinden is makkelijk, als je weet waar je op moet zoeken. Wij hebben het zoekwerk voor je gedaan en de beste sites met vacatures in het buitenland op een rijtje gezet.

Vacatures in het buitenland

Nederlandstalige sites met vacatures in het buitenland:

Uitzendbureaus in het buitenland

Uitzendbureaus met werk in het buitenland:

Meer over uitzendbureaus

Vacatures voor Nederlandstaligen

Vacatures voor Nederlandstaligen in het buitenland:

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Remote werk

Remote werk voor buitenlandse bedrijven:

Vacatures buitenland met mbo

De meeste van deze internationale vacatures richten zich op hoogopgeleiden, dus met minstens Hbo.

Met Mbo kun je in sommige sectoren ook werk vinden in het buitenland. In de agrarische sector kun je gedetacheerd worden naar o.a. Duitsland en Suriname.

Op deze websites vind je werk in het buitenland met een Mbo-diploma:

Solliciteren op buitenlandse vacatures

Je hebt een vacature gevonden, maar wat nu? Waar moet je rekening mee houden als je internationaal solliciteert?

Ieder bedrijf heeft een eigen selectieprocedure, maar we kunnen wel een paar algemene tips geven:

  • Maak een Engels cv en pas het aan op internationale standaarden. Het Nederlandse onderwijssysteem met Hbo en universiteit is uniek in de wereld, dus je zult andere termen moeten gebruiken. Vaak staan die al op je diploma, maar zoek het voor de zekerheid op.
  • Zet ook goed je talenkennis op je cv, bij je vaardigheden of onder een apart kopje. Gebruik de CEFR-taalniveaus om je proficiency level aan te tonen.
  • Als je bij een Amerikaans bedrijf solliciteert, worden er andere eisen gesteld aan je brief en cv. Het is daar bijvoorbeeld niet gebruikelijk om je foto op je cv te zetten, terwijl dat in Europa een vereiste is.
  • Zoek ook voor je sollicitatiebrief op waar die aan moet voldoen in het land waar je solliciteert.
  • Als je een sollicitatiebrief in het Engels schrijft, of in een andere taal die niet je moedertaal is, laat hem dan checken door iemand anders. Het is zonde als je door taalfouten in je brief wordt afgewezen voor een interessante baan.

Tip: Zet ook op LinkedIn dat je interesse hebt in werken in het buitenland of remote werken. Als je de juiste woorden gebruikt kunnen recruiters je makkelijker vinden.

Mooie cv template nodig?