Wat doet een uitzendbureau?

Je hebt vast weleens van een uitzendbureau gehoord. Maar wat doet een uitzendbureau precies? Hoe kan het jou helpen aan een nieuwe baan? Lees verder om alles te weten te komen over uitzendbureaus.

uitzendbureau

Wat doet een uitzendbureau?

Een uitzendbureau helpt organisaties bij het vinden van werknemers om tijdelijke posities in te vullen. Jij kunt je inschrijven als werkzoekende en een organisatie kan zich inschrijven om een nieuwe werknemer te vinden.

Uitzendbureaus specialiseren zich meestal in een bepaalde bedrijfstak of een bepaald soort arbeider. Er zijn bijvoorbeeld bureaus die zich richten op het vinden van kantoorpersoneel, terwijl andere zich kunnen richten op het vinden van productiemedewerkers.

Dus ben je op zoek naar een baan? Dan kun je zeker eens langs een uitzendbureau gaan.

Hoe werkt een uitzendbureau?

Uitzendbureaus houden meestal een database bij van werknemers die beschikbaar zijn om geplaatst te worden in tijdelijke posities.

Wanneer een bedrijf werkkrachten nodig heeft voor een kortlopend project of om een tijdelijke vacature te vervullen, zal het een bureau contacteren en om werkkrachten vragen.

Het uitzendbureau selecteert dan uit zijn database werknemers waarvan het denkt dat ze voor de functie geschikt zijn en stuurt ze naar het bedrijf.

Andere taken uitzendbureaus

Behalve het vinden van werkkrachten voor bedrijven, bieden uitzendbureaus ook andere diensten, zoals hulp bij het maken van cv’s en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Ze kunnen ook cursussen aanbieden om werknemers te helpen hun vaardigheden te verbeteren.

Tijdelijk werk

Werken met een uitzendbureau kan een goede manier zijn om een baan te vinden, vooral als je niet zeker weet waar je je zoektocht naar werk moet beginnen.

Staffing bureaus hebben vaak voorkennis over welke bedrijven mensen aanwerven en welke soorten functies beschikbaar zijn.

Een ideale partner voor het vinden van tijdelijk werk.

Ze kunnen je ook helpen je vaardigheden aan de juiste baan aan te passen.

Baan zoeken via een uitzendbureau

Stap 1: specialisatie

Als je geïnteresseerd bent in het vinden van een baan via een uitzendbureau, is de eerste stap het vinden van een bureau dat gespecialiseerd is in het soort werk waarin je geïnteresseerd bent.

Je kunt vrienden of familieleden om aanbevelingen vragen, of je kunt online zoeken.

Als je een paar bureaus gevonden hebt waarin je geïnteresseerd bent, is de volgende stap met hen contact op te nemen en een afspraak te maken.

Stap 2: afspraak

Bij je afspraak zal het uitzendbureau je vragen stellen over je werkgeschiedenis, opleiding en vaardigheden. Ze zullen ook willen weten in wat voor soort baan je geïnteresseerd bent.

Wees eerlijk bij het beantwoorden van deze vragen, want hoe meer informatie het bureau over je heeft, hoe beter het in staat zal zijn je aan de juiste baan te koppelen.

Stap 3: matching

Als het uitzendbureau alle informatie heeft die ze nodig hebben, beginnen ze in hun database te zoeken naar banen die bij je kwalificaties passen.

Bij interessante banen, nemen ze contact met je op en stellen een tijd voor je om binnen te komen en een gesprek met de werkgever aan te gaan.

Als je een baan aangeboden krijgt, helpen ze je met het invullen van het nodige papierwerk en geeft je meestal een lijst met dingen die je moet doen voor je eerste werkdag.

Ze kunnen je ook helpen bij het vinden van huisvesting als je die nodig hebt.

De belangrijkste uitzendbureaus

Hieronder vind je de grootste en belangrijkste uitzendbureaus.

1 Randstad randstad.nl
2 Unique unique.nl
3 Start people startpeople.nl
4 Manpower manpower.nl
5 Adecco adecco.nl
6 YoungCapital youngcapital.nl
7 Olympia olympia.nl
8 Driessen driessen.nl
9 Brunel brunel.nl
10 Hays hays.nl

Unieke CV templates
Binnen 10 minuten een perfect CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!