Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar? is een vraag die vaak wordt gesteld in een sollicitatiegesprek. Uiteraard wil jij hier een antwoord op geven waarin jouw zelfverzekerdheid, je drive en jouw vermogen goed naar voren komen. Lees verder om erachter te komen waarom een recruiter deze vraag stelt en hoe je de vraag het beste kunt beantwoorden.

waar zie jij jezelf over 5 jaar_

Waarom deze vraag?

Het belangrijkste wat de werkgever in een sollicitatiegesprek wil weten is of je hier over na hebt gedacht.

Ben je in staat om

  • te reflecteren over je carriere tot nu toe
  • iets verder te kijken dan de baan waar je op solliciteert
  • te bekijken hoe lang je in de functie blijft waar je nu op solliciteert

Het antwoord zegt dus iets over je ambitieniveau, maar belangrijker nog iets over je vaardigheden om wat verder vooruit te denken.

Ook kunnen ze hieruit opmaken wat je verwachtingen zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Hoe moet je deze vraag beantwoorden?

Bedenk dat jouw toekomstige werkgever of de recruiter altijd met het oog op het bedrijf zal bekijken of jouw antwoord passend is.

Zorg er dus voor dat jij goed bent voorbereid op het gesprek.

  • de structuur binnen de organisatie
  • verschillende soorten functies
  • groeimogelijkheden
  • internationale mogelijkheden

Het is niet altijd noodzakelijk om een leidinggevende functie als doel te stellen, maar zorg ervoor dat jij weet welke functies er vervuld worden binnen de onderneming en wat goed aansluit bij jouw behoeften en vaardigheden.

Je kunt natuurlijk ook groeien in de rol van een Senior of Lead.

Ambitieus overkomen is een pré, maar zorg dat je ook laat merken dat jij jezelf echt de aankomende periode werkende ziet in de rol waar jij op solliciteert.

Jouw toekomstige werkgever wil immers niet binnen een korte periode alweer op zoek moeten naar een andere werknemer.

Makkelijke vraag, moeilijk antwoord

Mocht je moeite hebben met het bedenken van een antwoord over waar jij over 5 jaar wil staan, kijk dan eens hoe de carrièrepaden van anderen eruit zien.

Kijk bijvoorbeeld op LinkedIn naar mensen die dezelfde functie hebben gehad als jij.

Wat zijn ze gaan doen?

Wellicht brengt het je op ideeën.

Nog beter is het om te gaan praten met mensen die in hetzelfde vakgebied werken. Zij kunnen je perfect vertellen wat er allemaal te doen is en waar je naar toe kan groeien.

Het is ook niet erg dat om te antwoorden dat je niet al te ver voorruit kijkt omdat het ontzettend moeilijk is dat te doen in een snel veranderende wereld. Geef dan wel aan wat je eventueel leuk lijkt om te gaan doen.

Doelen stellen. Hoe doe je dat?

Doelen stellen is zowel belangrijk op zakelijk gebied als binnen jouw privéleven.

Je wilt immers jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren en ook op werkgebied het beste uit jouw vaardigheden halen.

Ben jij nu bijvoorbeeld net begonnen met studeren?

Of wil jij gaan starten met solliciteren?

Waar jij ook staat in jouw werkende leven, je bent op weg om te bereiken wat jij wilt op werkgebied.

Of dat nu te maken heeft met een bepaalde functie of het feit dat jij als doel hebt gesteld om te werken bij een bepaald bedrijf, er is op het gebied van doelen stellen geen juiste of onjuiste keuze.

SMART

Wat is belangrijk wanneer jij jouw doelen gaat bepalen?

Een handige methode om te volgen is SMART-methode. Hiermee maak je het doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en meetbaar.

Wat is van belang?

  • Zorg dat jij doelen stelt die haalbaar zijn. Wanneer jij gaat bekijken waar jij wilt staan over 5 jaar is het heel goed om te kijken waar jij nu staat, welke stappen je moet gaan zetten om daar te komen waar jij wilt en of je ook daadwerkelijk bereid bent om de stappen te gaan zetten. In feite zijn doelen nooit onhaalbaar, maar op het moment dat jij niet zelf kunt geloven in jouw doel is het veel lastiger om deze te kunnen behalen.
  • Maak jouw doelen concreet. Wanneer jij een doel hebt gesteld voor waar jij wilt staan over 5 jaar, zal het zo zijn dat er stappen moeten worden gezet om dit doel ook daadwerkelijk te kunnen behalen. Maak een stappenplan om inzichtelijk te krijgen welke stappen dit zijn, wat jij ervoor nodig hebt om deze te halen en hoe je dit wilt gaan doen. Door dit stappenplan op te schrijven en uit te werken maak je jouw einddoel visueel voor jezelf. Daarnaast is het ook veel leuker om steeds een item op jouw persoonlijke lijst te kunnen afvinken. Weer een stap dichter bij het einddoel!
  • Zorg dat jij de juiste mensen om je heen verzamelt. Zeker op het gebied van jouw carrière, is het heel belangrijk om jezelf kenbaar te maken in de wereld waarin jij wilt gaan opereren. Door connecties te maken, te netwerken en jouw doelen bespreekbaar te maken, zorg je ervoor dat jouw doel gaat leven. Anderen kunnen jou hierin zeker adviseren, helpen en je de juiste richting op helpen.

Unieke CV templates
Binnen 10 minuten een perfect CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?