Cv voorbeeld Makelaar

Op zoek naar een professioneels voorbeeld cv als makelaar?

We vertellen je welke informatie absoluut niet mag ontbreken en waar jij extra punten mee scoort.

Zo bouw je een prachtig cv op om makelaar te worden.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar heeft meerdere functies. Aan de ene kant helpt de makelaar een verkopende of verhurende partij om een geschikte koper of huurder te vinden. Als de makelaar ook als taxateur aan het spel meedoet, bepaalt de makelaar ook de prijs hiervoor.

Aan de andere kant helpt de makelaar om een geschikte koper of huurder aan alle benodigde informatie. De meeste makelaars werken in een makelaardij. Daarin hebben ze vaak een eigen portefeuille met klanten, woningen en kantoorpanden.

Hoe maak je een cv als makelaar?

Je kunt een makelaardij binnenwandelen en vragen of ze je een baan aan willen bieden. De kans dat dit daadwerkelijk gebeurt, is echter niet zo groot. Om makelaar te worden, heb je werkervaring en bij voorkeur zelfs een diploma nodig. Een combinatie van de juiste informatie voor de functie van makelaar, zet je geordend op je cv.

De opbouw van een cv, ongeacht de aanstaande functie, is overwegend gelijk. Zo is het handig om je werkervaring en behaalde opleidingen in omgekeerd chronologische volgorde neer te zetten. Daardoor staat je meest recente ervaring bovenaan.

Werkervaring

Om makelaar te worden is het handig om eerdere werkervaring te hebben opgedaan. Het helpt als je enige kennis van de huis- en vastgoedmarkt hebt opgedaan.

Zet deze werkervaring in chronologische omgekeerde volgorde op je cv.

Vacature in de wacht slepen? Dan helpt het als je goed bent in:

  • Communiceren. Zowel in woord als in geschrift ben je duidelijk in je communicatie. Veel van je klanten, zowel kopers als verkopers, hebben geen of weinig ervaring in jouw vakgebied. Jij bent de expert.
  • Sales. Het is je doel om een huis voor de juiste prijs en aan de juiste persoon weg te doen. Daarnaast speelt de snelheid van je aan- of verkoop ook een grote rol.
  • Technisch inzicht. Werk je naast makelaar ook als taxateur? Dan is het handig om te weten waarnaar je moet kijken om de waarde van een pand te bepalen.

Ook ben je goed in het:

  • Onderhandelen. Je weet de punten te vinden waar nog speling is en hoe je daar gebruik van maakt.
  • Soms krijg je te maken met mensen die nog niet weten wat ze willen. Gelukkig weet jij dat wel op basis van de juiste vraagstelling.

De kunst is om deze vaardigheden te verwoorden in je werkervaring.

Gebruik bullets en probeer je te richten op behaalde resultaten in plaats van verantwoordelijkheden.

Opleidingen

Er zijn verschillende papieren om te behalen die aansluiten bij de functie van makelaar. Aan de ene kant helpt het om praktische informatie over de woningmarkt op te doen. Denk daarbij aan een opleiding bouwkunde of commerciële economie. Om de volgende stap te maken volg je een hbo-opleiding vastgoed en makelaardij of management, economie en recht (REM). Bij de laatstgenoemde opleiding heb je een specialisatie in makelaardij en vastgoed.

Plaats relevante opleidingen prominent op je cv.

Zeker als je een cv zonder werkervaring hebt.

Persoonlijk profiel

Sluiten je eerdere werkervaring en opleidingen aan bij het functieprofiel van een makelaar? Dan is het tijd om te solliciteren. Laat naast praktische informatie je potentiële, aanstaande werkgever ook zien wie je bent. Dit noemen we ook wel een persoonlijk profiel.

Noem eens een paar eigenschappen over jezelf. Lukt dat niet? Vraag dan een ander om er een paar over je op te noemen. Geef deze eigenschappen een pontificale plek op je cv. Zo krijgt de lezer een beter beeld van jou als persoon. Hiermee vergroot je je kans om aangenomen te worden.

Belangrijkste vaardigheden makelaar

Als makelaar helpt het om bepaalde vaardigheden onder de knie te hebben. Hoe meer van je vaardigheden overeenkomen met de vraag, hoe groter de kans is op een uitnodiging.

Dit zijn de belangrijkste vaardigheden voor een makelaar:

  • Communiceren: je bent mondeling ijzersterk en schakelt snel tussen de kopende en verkopende partij.
  • Analytisch: de huizenmarkt staat nooit stil. Jij weet met de markt mee te bewegen.
  • Stressbestendig: je maakt soms stressvolle situaties mee. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan.

Bekijk nog meer belangrijke vaardigheden op een cv.

Sollicitatiebrief makelaar

Zo, je cv staat als een huis. Alle belangrijke informatie heb je op de juiste manier neergezet. Tijd om vacatures te zoeken en een sterke sollicitatiebrief te schrijven. Een duidelijk cv in combinatie met een sterke sollicitatiebrief is alles wat je nodig hebt. We helpen je ook alvast op weg met een voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van makelaar.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?