Voorbeeld sollicitatiebrief voor een makelaar

Als makelaar is het belangrijk dat je in staat bent om een huis te verkopen. Voordat je huizen mag verkopen, dien je eerst jezelf te verkopen aan een makelaardij in je sollicitatiebrief.

Maar hoe schrijf je nu een sterke sollicitatiebrief voor de functie van makelaar?

We helpen je graag met enkele praktische tips en een sterk voorbeeld. Zo schrijf jij straks een sollicitatiebrief waar je u tegen zegt.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Wat doet een makelaar?

Een makelaar heeft meerdere functies. Aan de ene kant helpt de makelaar een verkopende of verhurende partij om een geschikte koper of huurder te vinden. Als de makelaar ook als taxateur aan het spel meedoet, bepaalt de makelaar ook de prijs hiervoor.

Aan de andere kant helpt de makelaar om een geschikte koper of huurder aan alle benodigde informatie. De meeste makelaars werken in een makelaardij. Daarin hebben ze vaak een eigen portefeuille met klanten, woningen en kantoorpanden.

Voorbeeld sollicitatiebrief makelaar

Betreft: sollicitatie makelaar

Beste [heer/mevrouw][naam contactpersoon],

Afgelopen vrijdag spraken we elkaar al kort telefonisch over de functie van [functie titel] bij uw makelaardij. De afgelopen drie jaar deed ik ervaring op als makelaar bij een kleinere organisatie. Hierin had ik mijn eigen klantenbestand en een paar panden waar ik voor doorloop moest zorgen. Dat heb ik altijd met plezier gedaan.

Doordat ik een paar vaste panden had, heb ik hiervoor in de afgelopen jaren de groei van de markt nauw kunnen volgen. Wat doet de waarde van een pand na verloop van tijd en hoe zet je dat op de juiste manier in als makelaar? Daardoor heb ik zowel praktische ervaring opgedaan en een sterk analytisch vermogen ontwikkeld.   

Naast praktijkervaring bij een kleinere makelaardij, heb ik een bachelor Vastgoed en Makelaardij op zak. Daar leerde ik veel theoretische kennis, waardoor ik dat goed kan combineren met mijn praktische ervaring. Graag kom ik op gesprek om u van mijn kennis en kunde te overtuigen.

Vriendelijke groet,

[Je voornaam en achternaam]

Bekijk nog meer sollicitatiebrief voorbeelden.

Cv voorbeeld makelaar

Naast een sollicitatiebrief moet je ook je cv meesturen. Maar hoe ziet het ideale cv voor de functie van makelaar eruit? We maakten alvast een handige opzet voor je. Daarin lees je over de beste eigenschappen voor de functie, gepaste werkervaring en handige opleidingen om te volgen. Zo kan straks geen enkele makelaardij meer om je heen.

Bereid de juiste sollicitatievragen voor

Na een sterke sollicitatiebrief word je misschien wel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is handig om dit gesprek alvast goed voor te bereiden. De meeste sollicitatiegesprekken zijn er om je te testen op het vakgebied. Daarin gebruiken veel bedrijven en organisaties dezelfde vragen. We stelden alvast een lijst op met de meest gestelde vragen  tijdens een sollicitatiegesprek. Doe hier je voordeel mee om makelaar te worden.

Wees pro-actief en stuur een open sollicitatie

Makelaars zijn goede praters en verkopers. Je moet een beetje durven en pro-actief zijn om deze baan binnen te halen. Heb je een leuke makelaardij gevonden waar je graag voor zou willen werken? Trek je stoute schoenen aan en stuur een open sollicitatiebrief.

Wie weet word je beloond met een uitnodiging voor een gesprek.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?