Motivatiebrief Helpende in de zorg: voorbeelden en tips

Ben je op zoek naar een motivatiebrief als Helpende? Dan ben je hier op de juiste plek. We laten je zien hoe je een goede brief schrijft aan de hand van praktische tips en handige voorbeelden.

motivatiebrief helpende zorg

Motivatiebrief voorbeeld Helpende zorg

Laten we meteen beginnen met een sterk voorbeeld voor de functie van Helpende in de zorg zodat je een beetje inspiratie op kunt doen.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!
Beste [naam contactpersoon],

Meteen bij het zien van de vacature op LinkedIn dacht ik: deze baan is mij op het lijf geschreven! Graag wil ik daarom solliciteren op de functie van Helpende in jullie verpleeghuis. Fijn om elkaar al even telefonische gesproken te hebben zodat ik al iets meer weet over wat jullie zoeken.

De functie van Helpende past het beste past bij mijn talenten en interesses, eigenlijk al van jongs af aan. Het directe contact en het echt iets kunnen betekenen voor anderen, spreekt me erg aan in dit werk. Het is over het algemeen behoorlijk pittig, maar aan het eind van de dag geeft het me echt veel voldoening en ben ik blij dat ik in deze sector mag werken.

Mijn collega's omschrijven mij als een enthousiaste persoonlijkheid die goed in staat is om zelfstandig te werken. Ik ben sociaal vaardig en voel goed aan hoe mensen zich voelen en waar zij behoefte aan hebben. Verder ben ik flexibel in werkdagen en werktijden.

Graag kom ik nader kennismaken en mijn motivatie verder toelichten. Je mag me altijd bellen!

Met vriendelijke groet,

[je naam en achternaam]

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief als Helpende?

Bij het schrijven van je motivatiebrief is het belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Gebruik hiervoor een duidelijke en goed gestructureerde brief waarin je kort uitlegt wie je bent en wat je motivatie is. Beschrijf duidelijk je vaardigheden en ervaringen die jou geschikt maken voor de baan. Daarnaast kan het nuttig zijn om je beschikbaarheid te vermelden.

Denk bij het schrijven van je brief aan het volgende:

 • Een goede sollicitatiebrief is duidelijk en hoeft niet lang te zijn. Sterker nog: een korte motivatiebrief is vaak veel effectiever.
 • Gebruik een persoonlijke toon. Het werkt altijd goed om een persoonlijk verhaal te vertellen.
 • Stem je brief specifiek af op de vacature.
 • Zorg ervoor dat er geen spel- of grammaticafouten in staan.

Wat doet een Helpende?

Als Helpende verricht je huishoudelijke taken en voer je verzorgende taken uit. Je werkt eraan om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Ook stimuleert je hen hierin. Verder werk je samen met je collega’s en krijg je coaching van andere verzorgenden en begeleiders.

De volgende taken zijn gebruikelijk voor Helpende in de zorg:

 • Boodschappen doen
 • Cliënten naar afspraken brengen
 • Het huis schoonmaken
 • Maaltijden bereiden
 • Begeleiden van cliënten bij uitstapjes
 • De was doen, strijken ed
 • Persoonlijke verzorging geven

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?