Creatieve cv templates: gratis downloaden

Een cv template of sjabloon is ontzettend handig bij het maken van je cv. Je hoeft niet na te denken over hoe het cv eruit moet zien zodat jij je voor de volle 100% kunt richten op de inhoud. Download gratis onderstaande creatieve cv templates om binnen no-time die felbegeerde baan binnen te halen.

Cv template CIRCLE

Download cv template (.docx)

Handig:

Binnen 10 min je CV

Makkelijke online cv tool

Keuze uit veel cv templates

Niet verspringen

PDF download

Probeer het nu

Cv template SHAPE

Download cv template (.docx)

Cv template FULL COLOR

Download cv template (.docx)

Premium cv templates

Cv templates (eenvoudig bewerken)

Je kunt bovenstaande cv sjablonen gratis downloaden in Word format (en PDF) en ze aanpassen naar je eigen wensen.

Overigens hebben we cv templates in alle soorten en maten dus keuze genoeg!

Hoe ziet een creatief cv eruit?

Ben je op zoek naar een origineel of creatief cv? Het ontwerp van je cv speelt een steeds belangrijkere rol in het sollicitatieproces. Vandaar dat wij je helpen met de mooiste creatieve cv templates die je gratis kunt downloaden in Word.

Een echt creatieve cv template laat zich niet vangen in kaders, maar ze hebben vaak de volgende kenmerken:

  • Kleur. Het toevoegen van kleur aan je cv is het meest voor de hand liggende kenmerk. Pas wel op met het gebruik van kleur. Het is aan te raden om een donker lettertype te gebruiken zodat je cv altijd goed leesbaar blijft. Voor de rest mag je stevig uitpakken met kleurgebruik.
  • Vorm. Met vormen kun je leuk spelen, denk bijvoorbeeld aan de achtergrond van je cv waar je bepaalde creatieve vormen kunt laten terugkomen. Een combinatie van vorm en kleur zorgt ervoor dat je cv eruit springt.
  • Profielfoto. Een professionele profiel foto geeft je cv kleur. Denk eens aan een achtergrondkleur op je foto die je laat terugkomen in de rest van je cv.
  • Iconen. Iconen kunnen perfect dienen als visuele ondersteuning van je verhaal. Denk ook aan het gebruik van logo’s, bijvoorbeeld van de organisaties waar je eerder hebt gewerkt. Dit kan een mooi speels effect geven aan je cv.
  • Tekst. Pas op met het gebruik van al te creatieve fonts want dat kan er voor zorgen dat de tekst slecht leesbaar wordt.

De vorm van een creatief cv kan afwijken van een professionele cv template waarbij een A4 de gangbare afmeting is.

Wist je dat…
cv maken intro
…een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV! Download in PDF. Binnen 10 min klaar.

Opbouw creatief cv

De volgorde van de verschillende onderdelen op je cv kun je zelf bepalen, maar zorg er in ieder geval voor dat de volgende zaken terugkomen:

  1. Benoem je duidelijk je contactgegevens onder persoonsgegevens, hoe moet een recruiter je anders bereiken?
  2. Een persoonlijk profiel geeft een korte en krachtige samenvatting van jouw meerwaarde.
  3. Werkervaring en opleidingen benoem je in omgekeerd chronologische volgorde. De meest relevante vaardigheden moet je impliciet benoemen in deze belangrijke onderdelen op je cv.
  4. Interesses, hobby’s en nevenactiviteiten ronden je cv mooi af.
  5. Vergeet niet om te verwijzen naar je eigen portfolio of website als dit relevant is voor jouw functie.

Online whiteboards

Tegenwoordig wordt door creatieven veel gebruik gemaakt van online whiteboards zoals bijvoorbeeld Miro en Mural.

Hierin kun je schitterende presentaties maken die je kunt gebruiken om jezelf voor te stellen of je werkzaamheden toe te lichten.

Wanneer een creatief cv template?

Mocht je een creatief of artistiek beroep hebben zoals vormgever, campagne strateeg of je wilt je simpelweg onderscheiden ten opzichte van alle andere cv’s dan kan een creatief cv een goed idee zijn.

Snel een CV nodig?
cv maken 30
Gemakkelijk invullen, professionele CV templates, direct te downloaden en klaar in 10 minuten

Ook als je in de creatieve sector werkt zoals media, marketing, design, web development, mode, kunst, schrijven of grafisch ontwerp dan kun je zeker voordeel hebben met een creatief cv template.

Hou bij het uitzoeken van een sjabloon ook rekening met het soort organisatie waarbij je solliciteert. Bij jonge, hippe organisaties kan een creatief cv bijvoorbeeld uitstekend passen.

Een klassiek of traditioneel cv kan een verkeerd beeld geven: de lezer kan denken dat jij niet weet wat er speelt op het gebied van vormgeving en trends.

Weet dat je met je cv vaak een eerste indruk maakt, dus waarom zou je hiermee niet willen uitpakken?  

Mooie cv template nodig?

popup cv maken