Cv maken met ChatGPT: zo werkt het

Je kunt geen nieuws meer kijken of je hoort over de doorbraak van AI. Met koploper ChatGPT van Microsoft zijn er indrukwekkende dingen mogelijk. Maar wat heb je aan ChatGPT als je een cv wilt maken? Hoe kan AI je helpen met het maken van een professioneel cv?

cv maken ai chatgpt

Wat is Chat GPT?

ChatGPT is een specifiek type kunstmatige intelligentie met als doel om teksten te produceren alsof die door mensen zijn geschreven.

Wist je dat...
...een recruiter slechts 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Het softwareprogramma is ontwikkeld door OpenAI en is volledig gebaseerd op Artificial Intelligence (AI).

Het is getraind op een dataset van boeken, artikelen en conversaties.

Op basis hiervan kan het echte menselijke reacties genereren op een breed scala aan onderwerpen.

Denk aan:

  • Tekstvertaling
  • Tekstsamenvatting
  • Beantwoorden van vragen

Dus de logische vraag voor werkzoekenden is: kan ik ook een goed cv maken met ChatGPT?

Cv maken met Chat GPT

Ok laten we eenvoudig beginnen. We geven de volgende opdracht aan ChatGPT.

Maak een cv voor mij

En dit is het antwoord van de AI software:

cv maken chat gpt

Op zich een heel mooi begin! ChatGPT geeft een aardig voorbeeld van een generiek cv.

Professionele Sollicitatiebrief en CV nodig?
Online tool maakt een onweerstaanbare brief en cv binnen 15 min, volledig op maat.

Laten we nu specifiek inzoomen op de verschillende onderdelen van het cv.

Persoonlijk profiel of profielschets

Om te komen tot een mooie tekst voor je persoonlijk profiel zul je ChatGPT iets meer specifieke info moeten geven. Op wat voor vacature wil je solliciteren? Wat voor ervaring heb je al en wat voor persoonlijkheid heb je?

Stel je wilt solliciteren op de functie van online marketeer, je hebt 2 jaar werkervaring en je bent een sociaal en enthousiast iemand.

We geven de volgende ‘prompt’.

Schrijf een professionele profielschets van een enthousiaste en sociale online marketeer met 2 jaar werkervaring in een paar regels

ChatGPT geeft terug:

Ik ben een enthousiaste en sociale online marketeer met 2 jaar werkervaring. Mijn passie ligt in het creëren van effectieve digitale strategieën en het stimuleren van online groei voor bedrijven. Met een gedegen kennis van digitale marketingtools en -kanalen, zoals social media, SEO en contentcreatie, ben ik in staat om doelgerichte campagnes op te zetten en meetbare resultaten te behalen. Mijn sterke communicatieve vaardigheden stellen me in staat om effectief samen te werken met teams en klanten, en ik ben altijd bereid om nieuwe ideeën te verkennen en te experimenteren met innovatieve benaderingen. Mijn doel is om merken online te laten floreren en een blijvende impact te creëren in de steeds veranderende digitale wereld.

Dit is een vrij lang stuk tekst dus we vertellen het volgende:

En nu de helft korter en focus op mijn kennis en kunde

We krijgen nu terug:

Enthousiaste en sociale online marketeer met 2 jaar ervaring. Gedegen kennis van digitale marketingtools en -kanalen, zoals social media, SEO en contentcreatie. In staat om doelgerichte campagnes op te zetten en meetbare resultaten te behalen. Sterke communicatieve vaardigheden en teamgerichte mindset. Altijd bereid om nieuwe ideeën te verkennen en te experimenteren met innovatieve benaderingen. Streven naar online succes en blijvende impact voor merken.

En dit is al een best aardige profielschets zonder dat wij al te veel input hebben gegeven.

De truc is om een conversatie te starten met ChatGPT en steeds aan te geven wat je graag wilt zien of wat je anders wilt zien.

Werkervaring

Een ander belangrijk onderdeel op je cv is je werkervaring. Ook hier kunnen we wel wat hulp gebruiken. Stel je hebt in het verleden gewerkt bij de McDonalds en je wilt dit op je cv zetten.

Schrijf in korte en krachtige bullets de werkervaring op een professioneel cv van iemand die 3 jaar bij de McDonalds heeft gewerkt.

We krijgen een aantal suggesties terug:

- McDonald's, [Functie], [Data]: 
- Verantwoordelijk voor het afhandelen van klantbestellingen en het zorgen voor een uitstekende klantenservice.
- Beheer van kassasysteem en verwerking van betalingen met nauwkeurigheid en efficiëntie.
- Actieve deelname aan teamvergaderingen en het ondersteunen van teamleden bij drukke momenten.
- Handhaven van hoge normen voor hygiëne en voedselveiligheid volgens de richtlijnen van McDonald's.
- Multitasking in een snel tempo om bestellingen snel en accuraat voor te bereiden.
- Behouden van een vriendelijke en professionele houding, zelfs tijdens piekuren.
- Ervaring met het werken in een dynamische en veeleisende omgeving.
- Training van nieuwe medewerkers in procedures en klantenservice.

Het leuke hiervan is dat je kunt bekijken wat van toepassing is op jou en je werkervaring.

ChatGPT werkt erg goed in het geven van suggesties.

Vaardigheden

Vaardigheden op je cv staan op diverse plekken vermeld. Binnen je werkervaring, je profielschets, je opleidingen en wellicht ook bij je nevenactiviteiten.

ChatGPT kun je uitstekend gebruiken om je vaardigheden goed te verwoorden.

Stel, je bent 3 jaar een medewerker geweest op de klantenservice van een financiële instelling.

Je kunt dan vragen:

Noem de 3 belangrijkste vaardigheden van een medewerker met 3 jaar ervaring op een call center bij een financiële instelling

Snel een CV nodig?

Gemakkelijk invullen, professionele CV templates, direct te downloaden en klaar in 10 minuten!

ChatGPT geeft terug:

De drie belangrijkste vaardigheden van een medewerker met drie jaar ervaring op een call center bij een financiële instelling kunnen zijn:

1. Communicatieve vaardigheden: Een medewerker op een call center bij een financiële instelling moet uitstekende communicatieve vaardigheden hebben. Dit omvat het vermogen om duidelijk en beknopt te spreken, goede luistervaardigheden te hebben en effectief te kunnen communiceren met klanten. Ze moeten in staat zijn om complexe financiële informatie op een begrijpelijke manier aan klanten uit te leggen en eventuele vragen of zorgen op een professionele manier te beantwoorden.

2. Probleemoplossend vermogen: Een medewerker op een call center bij een financiële instelling moet bedreven zijn in het identificeren en oplossen van problemen. Ze moeten in staat zijn om snel en accuraat klantproblemen te analyseren, de juiste oplossingen te vinden en actie te ondernemen om problemen op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld het afhandelen van klachten, het oplossen van technische problemen of het bieden van passende financiële oplossingen omvatten.

3. Kennis van financiële producten en diensten: Een goede kennis van financiële producten en diensten is essentieel voor een medewerker op een call center bij een financiële instelling. Ze moeten op de hoogte zijn van de verschillende producten en diensten die worden aangeboden, zoals leningen, hypotheken, creditcards, beleggingen en verzekeringen. Daarnaast moeten ze op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving en beleidslijnen om klanten correct en nauwkeurig te kunnen adviseren en ondersteunen.

Vervolgens kun je vragen om dit te verwerken in je profielschets die je eerder hebt gemaakt of in specifieke werkervaring op je cv.

Heb jij ervaring met het maken van een cv in ChatGPT? Laat het ons weten in de comments!

Plaats een reactie

Mooie cv template nodig?