Voorbeeld sollicitatiebrief voor een Account Manager of Sales Manager

sollicitatiebrief voorbeeld account manager
sollicitatiebrief voorbeeld account manager

Je hebt een leuke vacature gevonden voor de functie van accountmanager en nu ben je op zoek naar een sterke sollicitatiebrief.

Een brief die jouw motivatie perfect omschrijft en waarmee je ervoor zorgt dat je een uitnodiging ontvangt.

Hieronder vind je een goed en gratis voorbeeld voor een sollicitatiebrief voor een Account Manager of andere Sales functie, zoals bijvoorbeeld een Sales Manager of Verkoper.

Gebruik het voorbeeld als inspiratie voor je eigen brief. Heel veel succes!

Wat doet een Accountmanager?

Als Accountmanager beheer je klanten van de organisatie waar je werkt. Je denkt mee met en investeert in deze klanten (ook wel accounts genoemd). Je probeert op die manier sales te genereren en je bekijkt hoe tevreden e zijn met je producten of diensten.

Daarnaast probeer je het aantal accounts te verhogen door nieuwe klanten te winnen.

Voorbeeld sollicitatiebrief Accountmanager

Beste heer / mevrouw [NAAM CONTACTPERSOON],

Met veel enthousiasme las ik de vacature van [FUNCTIE TITEL]. Na u kort telefonische gesproken te hebben, heb ik direct besloten om te solliciteren. Mijn werkzaamheden van de afgelopen 10 jaar sluiten zeer goed aan bij de verantwoordelijkheden die u noemt in de vacature. Zo onderhoud ik regelmatig contact met een aantal grote klanten, vind ik het prettig om te werken met ambitieuze verkooptargets en heb ik veel ervaring met het sluiten van deals, met name via de telefoon.

Sinds 3 jaar ben ik werkzaam als Account Manager bij een topspeler in de financiële sector. De functie bevalt mij in principe goed en is zeer afwisselend, maar ik mis het bezoeken en persoonlijk ontmoeten van klanten. De functie van Account Manager binnen uw bedrijf lijkt mij daarom een mooie nieuwe en interessante stap binnen mijn carrière. 

Wat mij daarnaast bijzonder aanspreekt, is de uitdagende werkomgeving en het nauw samenwerken met andere sales collega's. Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een stressbestendige en doelgerichte persoonlijkheid en een verkoper in hart en nieren. Ik ben ervan overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en dat ik als medewerker sales een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van uw organisatie!

Vriendelijke groet,

[NAAM]

Bekijk ook andere goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Leer hoe je een winnende sollicitatiebrief kunt schrijven met deze complete gids.

Sterke openingszin

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een perfecte openingszin. En bekijk deze 50 voorbeelden van effectieve openingszinnen.

Cv voorbeeld Account manager/ Sales manager

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een Account manager.

Mooie cv template nodig?