Voorbeeld sollicitatiebrief Verkoper of Sales functie

sollicitatiebrief voorbeeld verkoper sales

Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.

Hieronder hebben we een voorbeeldbrief geplaatst die gemaakt is voor de vacature van een Verkoper of een Sales positie.

Gebruik deze gratis template voor het schrijven van jouw eigen brief!

Voorbeeld Sollicitatiebrief Verkoper

Geachte [HEER/ MEVROUW NAAM (Zorg dat de je de naam kent van de persoon aan wie je de brief schrijft!)]

In deze tijd waarin veel mensen online hun aankopen doen is het belangrijk om in fysieke winkels meerwaarde te bieden die je online niet kunt vinden. Ik ben zeer klantgericht en help klanten graag met het probleem dat ze hebben. Ik word nergens blijer van dan een tevreden klant! U bent op zoek naar een gedreven verkoopmedewerker en ik licht in deze brief toe waarom ik de juiste kandidaat denk te zijn voor de openstaande vacature.

Graag help ik mensen bij het vinden van het juiste product. Een goede verkoopmedewerker weet de perfecte balans te vinden tussen klantgerichtheid en een commerciële instelling. Ik help mensen graag, houd van een praatje en breng mijn enthousiasme voor producten graag over op anderen zodat klanten zelden de winkel met lege handen verlaten. En misschien nog belangrijker: weer terugkomen voor hun volgende aankoop.

Na mijn opleiding [NAAM OPLEIDING] ben ik gaan werken als verkoper bij [NAAM ORGANISATIE]. Hier leerde ik al snel dat het in dit beroep van groot belang is om klantgericht te werken. Ik werd steeds beter in het klantcontact en merkte dat er een duidelijke relatie was met de omzetten die ik haalde. Op dit moment ben ik de nummer 1 verkoper en daarom merk ik dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving.

Dankzij mijn ervaring bij [NAAM ORGANISATIE] kunt u ervan uitgaan dat ik zeer veel productkennis van [SECTOR] heb en klanten dus juist en in detail kan adviseren over [PRODUCTEN/ DIENSTEN IN DE SECTOR]. Ik ben gewend om op koopavonden en in weekenden te werken en ben dus flexibel inzetbaar. Sterker nog: op deze avonden en dagen werk ik graag aangezien klanten dan vaak meer tijd hebben. Op deze manier kan ik ze vaak voor nog meer producten enthousiast maken.

Ik hoop dat uw interesse is gewekt en wij nader kennis kunnen maken in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[NAAM]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief: het ultieme stappenplan

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv verkoper

We hebben ook een voorbeeld cv Verkoper gemaakt.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?