Sollicitatiebrief voorbeeld Administratief medewerker

sollicitatiebrief voorbeeld administratief medewerker

Hieronder vind je 2 goede voorbeelden van een sollicitatiebrief voor de functie van Administratief Medewerker.

We hebben een variant uitgewerkt voor iemand met werkervaring en een variant voor een starter, op zoek naar een eerste baan.

Gebruik het ter inspiratie om te komen tot een brief die je je volgende baan gaat bezorgen, succes!

Administratief medewerker voorbeeld met werkervaring

Bekijk onderstaand voorbeeld van een goede sollicitatiebrief voor een administratief medewerker die al werkervaring heeft.

Geachte heer / mevrouw [NAAM],

Via [LinkedIn/ website/ etc] las ik dat u een interessante vacature heeft voor [NAAM FUNCTIE]. Meteen werd ik enthousiast want ik ben een goede match en daarom zou ik heel graag willen solliciteren.

Van mijn huidige collega's krijg ik vaak te horen dat ik zeer geconcentreerd en nauwkeurig kan werken. Sterker nog, ze vragen me vaak om [VOORBEELD DOCUMENT] te controleren op spelfouten en inconsistenties. En dat doe ik met veel plezier. Ik ben namelijk zeer behulpzaam en help anderen graag.

Door mijn opleiding in [NAAM OPLEIDING] en mijn uitgebreide werkervaring ben ik uitgegroeid tot een allround administratief medewerker. Door het doen van verschillende trainingen en cursussen blijf ik op de hoogte van wat er speelt in mijn werkveld en kan ik mijzelf blijven ontwikkelen. Dat is ook een belangrijke reden dat ik graag een volgende stap zet in mijn carrière. Uw organisatie biedt vanwege [NOEM 2/3 REDENEN] een werkomgeving waarin ik mijn ambities kwijt kan.

Ik verwacht een goede aanwinst te zijn voor uw organisatie en de administratie een stap verder te brengen. Graag kom ik mijn geschiktheid en motivatie verder toelichten in een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

[NAAM]

Administratief medewerker voorbeeld starter

Bekijk onderstaand voorbeeld van een goede sollicitatiebrief voor een administratief medewerker die net op de arbeidsmarkt gaat beginnen.

Geachte heer / mevrouw [NAAM],

Via [LinkedIn/ website/ etc] las ik dat u een interessante vacature heeft voor [NAAM FUNCTIE]. Meteen werd ik enthousiast want ik ben een goede match en daarom zou ik heel graag willen solliciteren.

Van mijn medestudenten krijg ik vaak te horen dat ik zeer geconcentreerd en nauwkeurig kan werken. Sterker nog, ze vragen me vaak om [VOORBEELD DOCUMENT] te controleren op spelfouten en inconsistenties. En dat doe ik met veel plezier. Ik ben namelijk zeer behulpzaam en help anderen graag.

De afgelopen 4 jaar heb ik de [NAAM OPLEIDING] met veel plezier gedaan en zeer succesvol afgerond met een stage waarin ik [X EN Y HEB AFGEROND]. Tevens heb ik een cursus [X] gedaan en kan ik al vanaf mijn 12e blind typen. Hiermee verwacht ik een goede aanwinst te zijn voor uw bedrijf en de administratie een stap verder te brengen.

Zoals u in mijn cv kunt zien heb ik het afgelopen jaar al stage gelopen, maar ik zou graag meer praktijkervaring opdoen. Bovendien kwam ik er tijdens mijn stage achter dat ik het werken op een dynamisch kantoor heel erg leuk vind. Graag kom ik mijn geschiktheid en motivatie toelichten in een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

[NAAM]

Bekijk nog meer goede voorbeelden van sollicitatiebrieven

Sollicitatiebrief schrijven: de complete gids

Ben je op zoek naar hoe je moet beginnen met het schrijven van een sollicitatiebrief? Bekijk dan dit eenvoudige stappenplan.

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief is onmisbaar. Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij toch echt verder moet lezen. Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Cv voorbeeld Administratief medewerker

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is:

Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt.

Daarom hebben we een mooi voorbeeld gemaakt van een cv voor een Administratief medewerker.

Unieke cv templates
Binnen 15 minuten een perfect cv waarmee je positief opvalt. Voer je gegevens in, kies je template, download je cv en solliciteer op jouw droombaan.

Mooie cv template nodig?