Voorbeeld sollicitatiebrief Salarisadministratie medewerker

sollicitatiebrief medewerker salarisadministratie

Je hebt een interessante vacature gevonden als medewerker salarisadministratie. Zoek je hulp bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief? Wij geven je alle tips die je nodig hebt.

Een professionele motivatiebrief zorgt ervoor dat jij die felbegeerde uitnodiging ontvangt voor een kennismakingsgesprek. In dit artikel vind je een goed en gratis voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een medewerker loonadministratie.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Wat doet een Salarisadministratie medewerker?

Als medewerker salarisadministratie of loonadministratie draag je verantwoordelijkheid voor het verwerken en controleren van salarissen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan:

  • Administratie personeelsgegevens
  • Berekenen van salarissen in netto / brutoloon
  • Jaaropgaven opmaken voor werknemers
  • Loonkosten in de boekhouding plaatsen
  • Uitbetalen van lonen

Afhankelijk van de grootte van de afdeling, kun je ook een deel personeelszaken doen.

Voorbeeld sollicitatiebrief Salarisadministratie medewerker

Beste [heer/mevrouw] [naam contactpersoon],

Veel organisaties staan voor de uitdaging om de administratieve kant van personeelszaken te combineren met de menselijke kant. Graag stel ik mijzelf voor als medewerker salarisadministratie die niet alleen goed met cijfers is, maar ook met mensen.

Drie jaar geleden haalde ik mijn PDL-diploma via [naam onderwijsinstelling]. In de tussentijd heb ik steeds korte periodes als interim gewerkt voor verschillende organisaties. Dit vond ik erg leerzaam en hoewel ik van afwisseling houd, zou ik mij nu graag voor langere tijd binden aan een organisatie. Vandaar dar ik heel graag solliciteer op de functie van [naam functie] bij [naam organisatie].

Tijdens mijn zes maanden bij [naam organisatie] kreeg ik door het uitvallen van een collega naast de salarisadministratie een aantal HR-taken toebedeeld ik en werd het aanspreekpunt voor collega's rondom ziekteverlof en arbeidsrecht. Ik heb in korte tijd veel geleerd en heb het directe contact als heel erg prettig ervaren.

Als echte puzzelaar stort ik mij als administrateur graag op complexe vraagstukken en zet door tot alles op de juiste plek staat. Door mijn ervaring met interim functies kan ik snel zelfstandig aan de slag, maar ik wil wel graag een teamspeler blijven. Ik pik snel nieuwe informatie op en sta ervoor open om aanvullende cursussen en trainingen te volgen.

Ik hoop dat u na het lezen van mijn brief net zo enthousiast bent als ik. Graag kom ik mijn motivatie en cv toelichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

[jouw naam]

Sollicitatiebrieven administratie

Bekijk ook onderstaande voorbeelden van sollicitatiebrieven en motivatiebrieven in verschillende administratieve functies:

Sollicitatiebrief schrijven

Wij hebben een complete gids gesmaakt voor het schrijven van een succesvolle sollicitatiebrief. Hieronder lichten we alvast de belangrijkste tips uit.

Een sterke openingszin

Wist je dat de lezer binnen slechts een paar seconden besluit of je brief het lezen waard is? Een goede openingszin is dus onmisbaar. Wil je meer voorbeelden? Bekijk onze lijst van 50 effectieve openingszinnen.

Een goede slotzin

Je wil tenslotte graag dat je brief blijft hangen bij de lezer. Een zelfverzekerde, persoonlijke en uitnodigende slotzin zorgt ervoor dat jij op gesprek mag komen.

Cv voorbeeld Salarisadministratie medewerker

Wat nog steeds niet bij iedereen bekend is: Je cv is met afstand het belangrijkste document om te worden uitgenodigd bij de organisatie die jij op het oog hebt. Daarom hebben we een professioneel cv voorbeeld voor een medewerker salarisadministratie gemaakt.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?