Sollicitatiebrief voorbeeld Archiefmedewerker

We hebben een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt voor de functie van archiefmedewerker, dossierbeheerder of archivaris.

Want het is altijd handig om een goed voorbeeld te hebben als je een motivatiebrief gaat schrijven.

sollicitatiebrief archiefmedewerker
Sollicitatiebrief voorbeeld archiefmedewerker

Voorbeeld sollicitatiebrief archiefmedewerker

De organisaties waar een archiefmedewerker of archivaris kan beginnen zijn zeer divers.

Wist je dat...
...een recruiter 7,4 sec naar je cv kijkt? Val op met een onweerstaanbaar CV!

Denk aan een gemeente, een kerk of bij een historisch documentatiecentrum.

Maak je brief altijd op maat voor de functie waar je op solliciteert. Gebruik de voorbeeldbrief ter inspiratie voor je eigen sollicitatiebrief of motivatiebrief.

Beste [heer/ mevrouw] [naam contactpersoon],

Graag zou ik mijzelf willen voorstellen als zelfstandige, enthousiaste jonge [man/vrouw] die weet wat [hij/zij] wil. Ik zag de vacature van archiefmedewerker bij [naam organisatie] en meteen was mijn interesse gewekt. 
 
Uw bedrijf spreekt mij bijzonder aan, omdat ik altijd al in de [naam sector] heb willen werken. Daarnaast heb ik veel zin om aan de slag te gaan met de extra uitdagingen die de grootte van [naam organisatie] met zich meebrengt. Ik heb meer dan tien jaar ervaring als archiefmedewerker, waardoor ik zeer efficiënt kan werken en de archieven perfect kan organiseren en beheren.
 
Niet alleen ben ik in staat om zelfstandig goed te functioneren, ook vind ik werken in teamverband zeer leuk en leerzaam. Ik hecht veel belang aan mijn werk en ik ben trots op wat ik doe. Gek genoeg heb ik nooit een andere functie geambieerd: archiefmedewerker is gewoon mijn droombaan! 
 
Graag zou ik nader met u kennis maken en ik kijk er dan ook naar uit u persoonlijk te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

[je naam en achternaam]

Sollicitatiebrieven administratie

Bekijk ook onderstaande voorbeelden van sollicitatiebrieven en motivatiebrieven in administratieve functies:

Een goede openingszin nodig?

Een goede openingszin voor je sollicitatiebrief of motivatiebrief is onmisbaar.

Je hebt namelijk maar een paar seconden de tijd om de lezer ervan te overtuigen dat hij of zij verder moet lezen.

Bekijk deze onmisbare tips voor een briljante openingszin.

Kant-en-klare CV templates
Binnen 10 minuten een elegant en creatief CV waarmee je meteen opvalt.
Voer je gegevens in, kies een CV template en download direct je CV!

Mooie cv template nodig?